Wah..hebatnya bunyi tajuk di atas.. mesti ramai yang tertanya-tanya, apa vitaminnya? Tentulah Vitamin E! Rasanya memang ramai yang tahu vitamin E penting untuk kecantikkan kulit dan menampakkan seseorang itu tampil lebih muda. Awet muda gitu.. Tapi, berapa ramaikah yang mementingkan pengambilan vitamin ini?  Jika kulit anda tampak kusam,[…]

Read More

Sejak dilancarkan Isnin lepas, alhamdulillah banyak pertanyaan dan order yang diterima. Ramai yang sukakan set ini, sebab  ada antara ibu-ibu yang anaknya alah dengan alfalfa . Apapun, jika ditanya set mana yang lebih bagus dan selamat antara set B dan Eu-Four Pack, saya akan cadangkan Eu-Four Pack. Ini[…]

Read More

Mum, You may be treated like the maid, you may be treated like the gardner, you may be treated like the daycare, you may be treated like the chauffer, you may be treated like many things. But one thing is for sure, You will always be loved. For[…]

Read More

Salam semua.. Hari ni suka untuk saya memaparkan cara untuk menjadi ahli Shaklee dan menjadi sebahagian dari keluarga Mommy Iskandar.. Kepada pelanggan saya yang berminat menjadi ahli, anda akan dapat menikmati istimewa. Caranya? Sila lihat di bawah ya..   Bagaimana nak mendaftar sebagai ahli @ pengedar Shaklee ?[…]

Read More

Bermula esok 24 October 2011, kumpulan kami Euphoria akan melancarkan  set breastfeeding baru iaitu Eu – Four Pack. Eu – Four Pack mengandungi Vitamin B, Vitamin C, Vitalea dan Ostematrix (kalsium).  Ramai ibu-ibu yang telah mencuba set ini dan mendapati ia jauh lebih berkesan dari set breastfeeding lama.[…]

Read More

Cuba lihat di sini, adakah anda mempunyai gejala yang berikut? Kejang otot Kebas dan rasa mencucuk sekeliling tangan dan kaki Wheezing (pernafasan seperti wisel) Mudah marah, terjejas keupayaan intelektual, kemurungan, dan perubahan personaliti Keletihan Rambut kasar Kuku rapuh Kulit kering (Psoriasis) Tumit pecah dan kasar Eczema – penyakit[…]

Read More

Terdapat banyak faedah kepada kedua-dua ibu dan bayi apabila kita mengamalkan penyusuan bayi secara natural. Kita disaran memberi susu ibu kepada bayi sehingga bayi berusia sekurang-kurangnya 6 bulan tanpa makanan sampingan lain, tanpa susu formula lain dan tanpa diberi air masak pun kepada bayi. Susu ibu kaya dengan[…]

Read More

Alhamdulillah.. seronoknya dan kagum saya tengok hasil perahan stok Nur.. Kurang dari sebulan, Nur berjaya menyimpan 600 Ounz stok susu untuk anaknya Syafiq.     (credit to Nur)  Hasil dari perkongsian di fb, Nur mengakui beliau: Mengambil supplement Shaklee untuk kesihatan Minum susu Minum air banyak Banyakkan mengepam Dan[…]

Read More

  Mommy Iskandar – Online Journal and Shop adalah sebuah blog pengedar shaklee yang mempromosikan kesihatan, kecantikan dan produk Shaklee khusus untuk wanita.   Mommy Iskandar diselenggarakan oleh Farah Alias Biz.    Pengedar Shaklee  Gombak, Selayang, Kepong dan Taman Melati  Selangor Di Seluruh Malaysia  Sila ke pergi ke[…]

Read More

Energizing Soy Protein (ESP) merupakan kacang soya rendah lemak yang amat berkhasiat. ESP merupakan sumber protein biologi yang lengkap untuk keperluan seisi keluarga Kenapa ESP sangat penting untuk seisi keluarga?  Kerana ia mengandungi 9 asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan oleh badan Merupakan sumber protein lengkap untuk[…]

Read More

Tanyalah sesiapa sahaja dalam dunia ni, semua nak cantik. Mahukan kulit bersih, mulus, gebu dan berseri.. Sanggup berhabisan setiap bulan, untuk mendapatkan kulit muka idaman. Tak hairanlah iklan produk kosmetik berlumba-lumba di pasaran. Tapi pernahkah kita terfikir, pemakanan memainkan peranan besar untuk membentuk kulit menawan? Contoh mudah, sering[…]

Read More

Pengambilan vitamin dalam pantang adalah suatu kemestian bagi ibu-ibu hari ini. Tempoh berpantang 44 hari tu terasa sangat lama bagi ibu-ibu yang baru melahirkan, kerana pada waktu itu kita masih dalam kesakitan kesan luka jahitan, badan yang sangat lemah akibat kehilangan darah semasa proses kelahiran, emosi yang tidak[…]

Read More

  Breastfeeding  Set Shaklee sangat berkesan untuk membantu ibu-ibu menyusu menghasilkan susu dengan banyak.. Saya sendiri menggunakan set ini, dan hasilnya Alhamdulillah dari perahan 1 0z meningkat ke 4 Oz selepas mengambil set ini selepas 5 hari. Dan sehingga kini saya masih mengambilnya, kerana selain meningkatkan penghasilan susu,[…]

Read More

Bagi ibu-ibu yang bekerja, 2 minggu selepas melahirkan bayi adalah waktu terbaik untuk mengumpulkan stok susu sebagai persediaan apabila mula bekerja nanti. Jangan bersedih hati sekiranya hasil susu yang dipam sedikit sahaja, sebaliknya teruskan mengepam dengan mematuhi rutin mengepam setiap hari (3-4 kali dalam tempoh bekerja 8 pg[…]

Read More

  Shaklee bukanlah nama asing bagi saya. Sejak umur 14 tahun, saya dah tahu kehebatan Shaklee, baik dari kebagusan produknya mahupun marketing plannya yang terbukti berkesan. Namun saya tak pernah tergerak hati untuk mencuba, kerana harganya pun dikhabarkan agak mahal. Namun, baru-baru ni saya mengalami kekurangan susu, disebabkan[…]

Read More

Selamat Datang ke Mommy Iskandar.. Saya merupakan ibu kepada 3 putera.. Ammar Iskandar, Faris Iskandar dan Arif Iskandar. Saya menyusukan anak kedua sepenuhnya hingga berusia 2 tahun lebih dan kini masih menyusukan bayi ketiga yang berumur 6 bulan,  secara eksklusif. Walaupun anak kedua dan ketiga berjaya menikmati susu[…]

Read More