Jana income lumayan dengan Shaklee.   Alhamdulillah, saya dan suami dua-dua fulltime dengan Shaklee. Beberapa bulan lepas, kami berpindah ke rumah baru. Biasalah bila berkenalan dengan jiran, mereka akan bertanya, kerja di mana. Saya jawab “saya bisnes Shaklee”. Mereka tanya lagi, suami? Jawapan saya “suami pun buat Shaklee[…]

Read More

Tips dan petua cara putihkan muka dengan berkesan. Apa tips tu? Mesti semua teruja nak tau kan. Dan ni bukan tips kosong tau, dah ramai yang menjadi semakin putih, bersih, glowing mowink gituu..   Okey tips dan petua cara putihkan muka dengan berkesan yang pertama ialah kena minum banyak[…]

Read More

Rasulullah SAW telah bersabda bahawa, “Malaikat Jibril, Mikail, Israfil dan Izrail A.S. telah berkata kepadaku. Berkata Jibril A.S. : “Wahai Rasulullah, barang siapa yang membaca selawat ke atasmu tiap-tiap hari sebanyak sepuluh kali, maka akan saya bimbing tangannya dan akan saya bawa dia melintasi titian seperti kilat menyambar.”[…]

Read More

Mak-mak kita dulu-dulu kalau tak sihat selalu cari bawang putih. Bakar bawang dan makan, atau bawang putih dibuat minyak untuk sapu bahagian yang sakit. Disebabkan terkenal sebagai antibiotik semulajadi, Shaklee juga ada produk bawang putih yang dikenali sebagai Garlic Shaklee.Nanti kita lihat apa kebaikan Garlic Shaklee.   Sebelum[…]

Read More

Salam Aidilfitri untuk semua pengunjung MommyIskandar.Com. Hari ni baru raya ke-12, tapi saya pasti berat badan anda semua dah naik berkilo-kilo! Al maklumlah raya, semua makanan nampak sedap dan sukar ditolak. Saya pun sama.. sebab tu, hari ni saya rajinkan diri google untuk memotivasikan diri untuk kurus semula.[…]

Read More

Hari ni genap seminggu Ramadhan. Alhamdulillah, ini pengalaman menyusu anak ketika berpuasa yang ketiga bagi saya. Pastinya setiap anak ada pengalaman tersendiri kan..   Mengimbas 6 tahun dulu semasa menyusukan anak kedua saya, masa tu pertama kali merasai pengalaman menyusu anak ketika berpuasa. Tak ada persediaan, ingatkan senang[…]

Read More

Alhamdulillah, bulan April 2015 buku pertama saya terbitan Sofis Prima Sdn Bhd selamat dilancarkan. Hampir setahun jugalah mengambil masa untuk buku Suri Rumah Jutawan ni siap, bagi memastikan hasil yang terbaik untuk anda semua.   Kenapa buku Suri Rumah Jutawan ni diterbitkan? Dan antara intipatinya.. Yang utamanya, saya[…]

Read More

Apakah persediaan menyusukan anak angkat?   Ramai ibu-ibu yang tidak dapat melahirkan zuriat sendiri, teruja apabila menerima berita bakal dapat anak angkat. Tak sabar dengan kehadiran si comel dan berazam mahu menyusukan sendiri anak tersebut supaya dapat menjadikannya mahram dan merapatkan hubungan kasih sayang ibu dan anak tanpa ada[…]

Read More

Seperti yang dijanjikan pada artikel sebelumnya, hari ni saya nak share rawatan penyakit kaki, tangan dan mulut (HFMD) dan apa yang saya berikan pada anak saya semasa anak saya dijangkiti HFMD ini.   Secara asasnya Penyakit Kaki, Tangan Dan Mulut (HFMD) biasanya tidak bahaya dan hilang sendiri. Kebanyakan kes[…]

Read More

Penyakit Kaki, Tangan dan Mulut (HFMD)   Apakah HFMD? Penyakit Tangan, Kaki dan Mulut (HFMD) adalah penyakit jangkitan kanak-kanak bawah 10 tahun di mana lepuhan berisi air muncul di tangan, kaki dan dalam mulut. Tekak dan tonsil membentuk ulser kecil manakala tangan, kaki dan kawasan diaper (lampin) dijangkiti[…]

Read More

Makanan Untuk Mata Sihat. Perlu ke makanan untuk mata? Selalu kita mengabaikan kesihatan mata.. Kita selalu fokus nak cantik, nak sihat dan bertenaga, nak langsing, tapi sedar tak sedar organ mata yang banyak berjasa pada kita ni pun perlu diberi perhatian.   Nak mata sihat, jom kita amalkan[…]

Read More

Wuduk adalah wajib sebelum solat. Tanpa wuduk, tak sah solat kita..    Doa semasa wuduk ni saya pelajari dari buku agama (yang tak ingat tajuknya) semasa umur belasan tahun lagi.. Niat adalah wajib, doa ni adalah “tambahan” supaya hati kita fokus untuk beribadah dan menemui Allah S.W.T.  Tak[…]

Read More

Assalamualaikum buat semua pembaca MommyIskandar.Com..   Semoga anda semua sentiasa sihat dan fit! Tak ada selsema, sakit-sakit badan, sakit-sakit pinggang.. Semua sihat sokmo. Eh eh.. ada yang sakit pinggang? Lenguh kaki? Ha.. meh baca artikel saya kali nie..   Entry kali ni nak share tentang sakit pinggang dan[…]

Read More

Set bersalin Shaklee merupakan antara set bersalin yang meletup-letup di pasaran. Ramai yang telah menggunakannya dan memberikan ‘feedback’ yang sangat baik, dan ada juga yang mengatakan set bersalin Shaklee ni bahaya. Betul ke Set Bersalin Shaklee bahaya?   Macam tak percaya je.. betul ke? Betul ke Set Bersalin[…]

Read More

Sempena promosi Omega buy 6 free 1 pada bulan November ni, suka nak bercerita tentang kebaikkan Omega Guard Shaklee. Apa kelebihan dan dan kebaikkan Omega Guard Shaklee ni? Dan siapa yang patut mengambilnya?   Omega Guard Shaklee merupakan minyak ikan terbaik di dunia. Apa perbezaan Omega Shaklee berbanding jenama[…]

Read More

Alhamdulillah, selepas 3 tahun bersama Shaklee, MommyIskandar  telah melebarkan sayapnya seluruh semenanjung, Sabah, Sarawak dan Indonesia. Namun, permintaan yang tinggi di Sarawak, menyebabkan kami mahu mencari pengedar Shaklee di Sarawak lebih ramai lagi.   Siapa yang tinggal di Sarawak dan menggunakan produk Shaklee?   Sangat rugi jika anda[…]

Read More

Sempena bulan ESP, terimbas kembali kenangan pertama kali mengambil ESP 3 tahun dulu. Masa tu tertanya-tanya, apalah special sangat ESP ni sampai menjadi kegilaan ramai. Apa yang menyebabkan ramai jatuh cinta pada ESP ni..   Keinginan mencuba masa tu sangat kuat, tapi budget tak cukup. Padamkan je lah[…]

Read More

Terdapat kisah pada zaman nabi apabila ada seorang lelaki yang datang berjumpa dengan baginda kemudian menyampaikan hasratnya menyertai baginda berjihad.     Baginda menjawab bukan seperti,“Adakah kamu handal dalam menunggang kuda?”, “Adakah kamu bijak bermain pedang”, “Adakah kamu mempunyai tubuh badan yang kuat dan sihat?” Tetapi baginda bertanya[…]

Read More

Kebas di anggota badan tertentu sering berlaku di kalangan sesetengah individu. Ada yang sering kebas tangan, kebas kaki, dan ada pula yang kebas dari pinggang sampai ke bawah. Kenapa anggota badan rasa kebas ? Normal atau bahaya?   Menurut Pakar Perunding Perubatan, Klinik Pakar Hospital Kuala Lumpur, Datuk[…]

Read More

Sakit pingang merupakan masalah biasa di kalangan kita masa kini. Ramai yang memandangnya sebagai masalah kecil, namun jika dibiarkan ia boleh mengganggu pergerakkan tubuh kita, seterusnya menyebabkan kita sukar bergerak. Apa punca dan cara mengatasi sakit pinggang ?   Sebelum merawat, mari kita lihat antara punca yang menyebabkan[…]

Read More