Resdung ialah perkara biasa di kalangan masyarakat kita. Ramai beranggapan, ‘ala resdung je..’ tak perlu makan ubat, tak perlu dapatkan rawatan. Tapi sebenarnya, jika resdung ini semakin teruk dan dipandang remeh, ia memungkinkan kesihatan kita terjejas.   Resdung atau sinusitis adalah keradangan yang berlaku pada  lapisan kulit pada rongga[…]

Read More

Alhamdulillah, malam ni teruja sangat dengan testimoni customer saya yang baru 3 minggu menggunakan Set Nutriwhite Shaklee. Bermula dengan hanya membeli pencuci muka Nutriwhite, 2 minggu kemudian terus tambah toner dan krim siang.   Malam ni pula mesej saya nak tambah Serum Daily Defense Whitening Essence pula. 4[…]

Read More

Masalah angin dalam badan sering mendatangkan ketidakselesaan kepada kita. Kita akan berasa sebu perut, tidak selesa di bahagian perut, dan perut juga akan berasa kembung kerana angin tidak dapat dikeluarkan melalui sendawa atau kentut.    Bukan sahaja ketidakselesaan berlaku pada perut, tetapi juga masalah angin ini boleh menyebabkan[…]

Read More

Assalamualaikum. Hari ni saya terpanggil untuk berkongsi tentang 3 kesilapan utama dalam penyusuan. 3 kesilapan inilah yang pernah saya lakukan semasa cuba menyusukan anak pertama dulu. Kalau boleh diulang masa, memang saya tak nak ia berlaku, apa kan daya masa tu tak ada ilmu.    Ilmu penyusuan sangat[…]

Read More

Pada 15 Oktober 2016, saya dan team saya Enermax Group telah menghadiri Kelas Blog Bersama Tuan Eizil. Dalam kelas ini kami telah diajar asas bagaimana untuk menggunakan blog untuk pemasaran.   Soalan pertama yang Tuan Eizil tanya, “siapa yang telah menggunakan blog untuk bisnes tetapi masih tak nampak hasilnya?”[…]

Read More

Assalamualaikum. Hari ni saya nak bercerita tentang set skincare Shaklee. Mesti ramai yang ingat Shaklee ni ada vitamin je kan, tapi jangan tak tahu, Shaklee ada set skincare yang terbaik tau. Terdapat 2 pilihan skincare Shaklee iaitu Set Nutriwhite Shaklee dan Enfuselle Shaklee.   Hari ni kita cerita[…]

Read More

Pernah dengarkan omega bagus untuk otak ? Nak bijak kena makan omega, baru mudah menghafal, baru mudah faham apa yang dipelajari.. Masalahnya ibu bapa tak faham kenapa omega penting untuk otak? Jadi dianggapnya omega tu tak penting..   Okay mari kita kupaskan persoalan ni. Kenapa Omega penting untuk[…]

Read More

Alhamdulillah lebih 5 tahun saya dalam Shaklee. Setia dengan Shaklee, setia dengan produk-produk Shaklee dalam amalan pemakanan harian saya. Dan selama 5 tahun itulah saya menjadi Pengedar Shaklee Gombak. Terima kasih untuk sokongan anda semua selama saya bersama Shaklee.   Dikenali sebagai Pengedar Shaklee Gombak menyebabkan saya sibuk[…]

Read More

Alhamdulillah, 1 October yang lepas selesai Bengkel Cara Mudah Buat Duit Dengan Shaklee. Bengkel ini berlangsung di Setia Alam, selama 3 jam, anjuran bersama Genki-Enermax.   Bengkel Cara Mudah Buat Duit Dengan Shaklee ini telah membuka mata ramai pengedar Shaklee yang mendaftar di bawah group kami, betapa mudahnya[…]

Read More

  Kisah Puteri Rasulullah Saw dengan Buah Delima. Dikisahkan oleh Ka’ab bin Akhbar.   Ketika Siti Fatimah Az Zahra, Puteri Rasulullah SAW, yang juga isteri kepada Sayidina Ali bin Abi Thalib sakit, ia ditanya oleh Sayidina Ali,  ” Wahai Fatimah, adakah engkau menginginkan sesuatu?”   “Wahai Suamiku, aku ingin[…]

Read More

Assalamualaikum.. hari ni saya nak berkongsi satu resepi ESP Banana Shake yang sedap. Bukan sahaja sedap, tapi sihat dan sangat berkhasiat tau. Sesuai untuk orang yang nak kurus, orang yang mengamalkan gaya hidup dan pemakanan yang sihat dan orang yang sibuk.    Kenapa sesuai untuk orang yang sibuk?[…]

Read More

Anda menghidap migrain? Selalu sakit kepala yang teruk? Okay hari ni saya nak berkongsi punca migrain dan cara mengatasinya.   Sebelum tu mari kita lihat, apa itu migrain? Migrain ialah sakit kepala yang amat sangat. Bermula dengan berdenyut-denyut di bahagian atas mata atau kepala, dan kemudian merebak di[…]

Read More

Salam Aidilfitri kepada semua pembaca blog Mommy Iskandar. Alhamdulillah dah 2 minggu kita berhari raya, Ada ke yang maintain berat badan? Ke ramai yang rasa badan semakin berat dan baju semakin mengetat? Almaklum banyak open house.. hehe.. Hari ni saya nak share Tips Mengekalkan Berat Badan Semasa Hari[…]

Read More

Sempena bulan Ramadhan ni, saya nak share satu resepi berbuka yang sihat. Kurang garam, minyak dan sangat sesuai untuk mereka yang sedang berdiet atau yang menjaga kesihatan. Resepi Bubur Lambuk Oatmeal Kurma ni saya dapat dari Teacer Yun, cikgu diet saya dalam kelas The Boosters 30 Days Ramadan[…]

Read More

Marhaban Ya Ramadhan.. Alhamdulillah bulan yang dinanti-nanti kunjung juga, Masih berpeluang kita menikmati bulan yang penuh pengampunan, penuh berkah dan penuh rahmah ini. Bulan yang penuh pengampunan.. Untuk lebih menghayati bulan mulia ni, marilah kita menghayati kelebihan bulan Ramadhan   Terlalu banyak kelebihan bulan Ramadhan. Sangat rugilah siapa[…]

Read More

Assalamualaikum semua.. Hari ni terpanggil nak share testimoni kurus Cinch Shake Shaklee. Ramai yang bertanya, boleh kurus ke ambil Cinch nie? Betul ke berkesan?   Ok first of all anda perlu tau.. nak kurus ni sebenarnya 80% pemakanan dan 20% senaman. Saya pernah jumpa seorang kenalan yang hari-hari pagi[…]

Read More

Musim panas ni sangatlah mencabar kesihatan kita, terutamanya anak-anak kecil dan yang masih bersekolah. Terpanggil nak bercerita tentang tips menangani anak demam , memandangkan anak kecil saya Sofea pun sedang demam sekarang..   Bagaimana tips menangani anak demam? Anak demam banyak ragamnya. Almaklumlah badan tak sihat, nak cakap tak[…]

Read More

Pada 11 Mac 2016, kami telah menghadiri satu Workshop Shaklee Business On The Go. Workshop separuh hari ni, telah diadakan di Hotel Sri Petaling. Apa yang menarik, dalam workshop kali ni kami belajar cara menjalankan bisnes kami dengan mudah di mana sahaja, sebab tu lah namanya On The[…]

Read More

Assalamualaikum semua.. hari ni terpanggil untuk bercerita tentang 3 cara mudah untuk kurus dan sihat. Saya pasti ramai anda yang membaca ni mempunyai masalah berat badan berlebihan betul tak? Saya pun masih dalam usaha mendapatkan berat badan ideal selepas kelahiran anak keempat.   Selepas 2 tahun melahirkan bayi[…]

Read More

Garlic Shaklee antibiotik semulajadi terbaik. Jika anda selalu telan panadol, mungkin anda patut fikirkan mengambil Garlic Shaklee sebagai alternatif.   Kenapa Tak Baik Telan Panadol Selalu?   Sebab panadol mengandungi campuran kimia yang boleh merosakkan badan kita jika diambil kerap Panadol berupaya merosakkan hati, Menurut doktor, panadol akan[…]

Read More