Salam semua.. hari ni saya nak menyentuh tentang susu ibu yang berkurang.. Saya pasti ramai ibu di luar sana yang mengalami masalah ini. Ada yang susu berkurang secara tiba-tiba, ada juga yang beransur-ansur kurang, sampaikan bayi pun nampak tak puas menyusu. Ada beberapa faktor yang mempengaruhi susu ibu[…]

Read More

Minggu lepas saya ada menziarahi seorang kenalan lama yang baru mendapat baby selepas 8 tahun menunggu. Alhamdulillah memang kegembiraan yang amat sangat, maklumlah lama menunggu. Cuma kawan saya tu mempunyai sedikit masalah dalam penyusuan, di mana susunya kurang dan terpaksa top up dengan susu formula. Dan lagi, nipple[…]

Read More

Alhamdulillah.. syukur ke hadrat Allah dengan izinNya juga saya masih bersama MommyIskandar dan dapat melihat pelbagai perbahan positif dari customer saya. Hari ni saya nak berkongsi dengan anda semua, Set Penyusuan Terbaik, iaitu Set 3M. Bagaimana ibu-ibu diluar sana dapat hasil yang menakjubkan dengan Set 3M nie.. Set[…]

Read More

“Saya ingat dah tak ada susu untuk baby saya..” Itu luahan seorang ibu.. Namun Alhamdulillah, selepas mencuba ESP, baju mula basah apabila Cik B penuh.. Alhamdulillah.. Bagaimana ESP membantu dalam penghasilan susu?  ESP merupakan protein soya yang sangat diperlukan oleh tubuh badan, terutama bagi ibu yang menyusu. Lazimnya,[…]

Read More

Selamat berhujung minggu buat semua.. Sambil-sambil berehat, jom cuci mata tengok stok susu ibu-ibu yang telah mengambil supplement penyusuan shaklee. Nak stok banyak macam nie? Teruskan bacaan anda, saya akan berkongsi bagaimana nak dapatkan stok banyak sebegini..   TESTIMONI 1 – STOK BERTAMBAH SELEPAS MENGGUNAKAN SET PENYUSUAN SELAMA[…]

Read More

Alhamdulillah.. hari ni saya nak berkongsi testimoni ibu-ibu yang mengambil ESP dan Alfalfa sebagai milkbooster. ESP  merupakan protein soya terbaik bila digabungkan dengan alfalfa, kesannya memang best..tak percaya? sekejap lagi kita tengok ya..  Bagi yang mengikuti blog saya, mesti tau betapa bestnya bila menyusu anak dan mengambil ESP[…]

Read More

Alhamdulillah.. masih meneruskan perkongsian buat tatapan semua ibu menyusu di luar sana.. Kali ni saya nak bercerita tentang SET PENYUSUAN DALAM PANTANG. Perlukah ibu berpantang mengamalkan Set Penyusuan? Perlu atau tidak bergantung pada individu. Ada sesetengah ibu yang dianugerahkan susu yang banyak, tak perlu bersusah payah, alhamdulillah rezeki[…]

Read More

Kepada semua ibu dalam pantang yang berazam mahu menyusukan anak sepenuhnya walaupun bekerja, anda perlu mengumpul stok susu seawal mungkin. Sebaiknya bermula dari awal kelahiran lagi. Nak tau caranya? Berikut ialah beberapa tips untuk anda: Berazam sejak mengandung mahu menyusukan anak anda dengan susu ibu sepenuhnya. Banyakkan membaca[…]

Read More

Ada masalah penyusuan, tetapi budget terhad? Anda patut cuba Set Penyusuan B, Set Mampu Milik Tetapi Hasil Tetap Meriah.. Apa ada dalam Set B? Set B mengandungi 4 supplement iaitu: Vitamin B Vitamin C Multivitamin  Alfalfa Kesemua 4 vitamin ini sangat penting untuk kesihatan ibu, memberi tenaga, mengelakkan ibu[…]

Read More

Saya sering bagitau ibu-ibu di luar sana yang penyusuan ni ibarat roda. Sekejap kita di atas, sekejap kita di bawah.. Susu juga begitu, sekejap banyak, sekejap lagi berkurang. Persoalannya, bagaimana kita nak pastikan yang susu kita sentiasa banyak? Perkara yang paling penting, ialah ‘Back To Basic’ iaitu PAM[…]

Read More

Alhamdulillah.. baru menerima ucapan terima kasih dari seorang customer sebentar tadi, di mana hasil pam susunya dah bertambah, dari 3 oz menjadi 9 oz.. syukur.. Ni mood excited nak posting lebih banyak tentang supplement penyusuan. Mudah-mudahan membantu lebih ramai ibu di luar sana..  Hari ni nak cerita tentang[…]

Read More

Salam Aidilfitri.. Saya pasti anda semua masih dalam mood beraya kan.. Walaupun dah start bekerja, mood raya masih menebal, dan pastinya sana sini “budaya makan” masih diamalkan.. hehe.. Kalau tak dapat rendang, lemang, ketupat, biskut raya pun memang cukup sedap dinikmati.. Lupa sekejap nilai kolesterol dan lemak!  Tapi[…]

Read More

Bagi yang sering mengikuti blog saya, umum mengetahui Set 3M merupakan set penyusuan terbaik. Namun, jika anda kekurangan budget, itu tidak menghalang anda mencuba set penyusuan kami. Ini kerana Pilihan terbaik selepas set 3M ialah Set E.  Apa yang ada dalam Set E? Alfalfa B Complex Vitalea Vitamin[…]

Read More

Salam Ramadhan semua.. Banyak pertanyaan yang saya terima, bagaimana nak maintain pengeluaran susu walaupun bulan puasa. Dan ramai juga ibu mengadu yang susu semakin kurang, bagaimana nak mengatasinya.. Risau sangat-sangat sedangkan stok susu yang ada semakin berkurang.. Antara TIPS yang saya boleh berikan masa  berpuasa: Banyakkan minum air[…]

Read More

Alhamdulillah.. hari ni saya nak berkongsi kegembiraan seorang customer. Dulu beliau pernah menangis bila mana susu tak cukup, dan terpaksa melihat anak minum susu formula. Hati ibu mana tak sedihkan, bila kita berazam untuk memberi yang terbaik untuk bayi kita, tapi hajat tak sampai.. Namun, beliau tak mengalah dan[…]

Read More

Sejak kebelakangan ni banyak pm yang saya terima, rata-rata berbunyi begini.. “Salam kak, susu saya cukup-cukup je, bimbang bulan puasa ni tak dapat nak supply susu secukupnya” “Salam kak, stok saya dah makin berkurang.. baby minum bertambah banyak.. Camana ya bulan puasa ni,bimbang stok tak cukup” “Salam kak,[…]

Read More

Salam semua.. hari ni saya nak berkongsi TIPS PENYUSUAN, bagaimana nak meningkatkan penghasilan susu dengan cepat. Sering saya mendapat soalan lazim dari customer yang berbunyi.. “Macammana nak dapat susu yang banyak ya? Saya dah pam kerap, minum air banyak, ambil makanan berzat, tapi masih macam tu juga..” Jawapannya?[…]

Read More

Salam semua.. hari ni saya nak berkongsi testimoni ESP. Pada yang belum pernah mencuba Shaklee, ESP ni memang “killer product” dan ia merupakan salah satu “milk-booster” terbaik kami. Siapa yang dah mencuba ESP ni je tau,betapa bestnya produk ni lebih-lebih lagi untuk ibu menyusu. Saya sendiri tak pernah[…]

Read More

Salam semua.. hari ni saya nak berkongsi satu testimoni hebat dari Pn Shima Samat. Pn Shima ni memang mengamalkan Set 3M, dan alhamdulillah berkat pengambilan Set 3M ni, hasilnya memang meriah.. Menurut Pn Shima, sekali pam beliau boleh dapat 11-12 oz. Apa yang hebatnya, anak beliau baru 7 bulan,[…]

Read More

Penyusuan ibu perlukan ilmu.. Bila ibu mengambil keputusan untuk menyusukan bayinya secara eksklusif, semua ibu perlu tahu cara penyimpanan susu ibu yang betul. Kita mahukan yang terbaik untuk bayi kita kan? Susu ibu yang diperah boleh disimpan untuk diberikan pada bayi sepanjang ketiadaan ibu bersama bayi. Susu ibu[…]

Read More