Alhamdulillah.. hari ni saya terpanggil untuk berkongsi sekali lagi tentang Set 3M. Set yang menjadi kegemaran ramai ibu-ibu menyusu dan merupakan SET TERBAIK kami! Sepintas lalu, bagi yang baru membaca blog kesayangan saya ni..Set 3M terdiri daripada 6 supplement iaitu: Vitamin B Vitamin C Alfalfa Multivitamin  Kalsium ESP[…]

Read More

Alhamdulillah.. Syukur kerana kita diberi kesempatan dan umur yang panjang untuk bertemu sekali lagi dengan Ramadhan tahun ini. Dan syukur juga kerana kita masih merasa nikmat menyusukan anak dengan susu ibu, walaupun saya tau ramai di antara anda ibu bekerjaya, namun itu semua bukan penghalang memberi yang terbaik[…]

Read More

Salam semua.. hari ni saya nak berkongsi dengan anda kegembiraan customer saya yang telah mencuba Set Slimming Breastfeeding. Alhamdulillah, rata-rata berpuas hati dan mendapat kesan yang memuaskan. Apa menariknya set ini, ia sangat sesuai untuk ibu menyusu yang ingin kuruskan badan. Ye lah.. walaupun sedang menyusu, nak juga[…]

Read More

Alhamdulillah.. Hari ni saya nak berkongsi kegembiraan customer saya, Pn Humaira yang sangat gembira dengan set penyusuan Eu-Four Set Plus yang dicubanya.. Mengimbas kembali mesej terdahulu, “susah nk cukupkn oz utk bekalkan susu ke taska..bile tgk hasil x banyak rasa nak nangis je.. Kadang2 macam give up..product tu[…]

Read More

ESP atau pun protein soya memang merupakan hot product kami.. Sebabnya dengan ESP, ramai yang mengakui kulit mereka semakin cantik, bersih dan berseri. Selain daripada tu, ESP juga membantu memberikan rasa kenyang dan meningkatkan pembakaran lemak dalam badan. Justeru, tak hairanlah ramai yang bertambah langsing setelah mengamalkan ESP[…]

Read More

Alhamdulilah..semalam saya sempat memberikan tips bagaimana ibu-ibu bekerja dapat mengumpul stok susu dengan banyak. Hari ni saya nak berkongsi pula antara supplement yang sangat disukai ramai dan memberi kesan menakjubkan selain Set 3M, ialah Set B + ESP. Apa yang terdapat dalam Set B nie? Vitamin B Vitamn[…]

Read More

Hari ni saya terpanggil untuk bercerita bagaimana ibu-ibu bekerja terutamanya nak mengumpul stok susu dengan banyak.. InsyaAllah, jika tips ini diikuti sejak berpantang lagi, susu memang meriah dan saya pasti anda mampu menyimpan stok untuk si manja anda.. Tips yang perlu anda lakukan: Minda yang positif sejak mengandung[…]

Read More

Salam semua.. hari ni saya nak share satu testimoni yang memang buatkan saya happy sangat bila membacanya.. Pn Sofea, customer saya memang sangat berpuas hati dengan Set Slimming untuk ibu-ibu menyusu.. Sebelum kita tengok testimoni, saya detailkan dulu apa yang ada dalam Set Slimming ni ya.. Set Slimming[…]

Read More

Salam Jumaat semua.. Alhamdulillah saban hari saya menerima testimoni yang berpuas hati dengan Set Penyusuan kami. Kesan yang sangat baik dari segi peningkatan kuantiti dan kualiti susu ibu itu sendiri. Antara yang sering diberitahu, susu bertambah pekat dan banyak.. Suka saya nak berkongsi yang Set Penyusuan bukan sekadar[…]

Read More

Salam kepada semua pengunjung mommy iskandar.. Hari ni saya nak berkongsi testimoni dari customer saya Pn Ajlaa yang telah mencuba set 3M. Alhamdulillah beliau sangat-sangat berpuas hati dengan set 3M ni. Dari 1 0z,beliau berjaya memperolehi 5 oz sekali pam. Jom baca testimoni yang dikongsikan Pn Ajlaa di wall[…]

Read More

Pada entry saya yang lepas, saya anda menulis tentang cabaran penyusuan yang paling besar, ialah pada awal kelahiran. Ramai ibu-ibu yang gagal menyusu kerana kesilapan pertama ini. Boleh rujuk artikel ini untuk pembacaan lanjut DI SINI. Walaupun saya ada menyatakan yang di awal kelahiran susu memang sangat sedikit[…]

Read More

Saya menerima banyak email dan pertanyaan dari ibu-ibu muda yang baru melahirkan, antara pertanyaan yang sering saya temui “saya baru bersalin 3 hari, tapi susu badan saya tak ada. Baby menangis-nangis je dan asyik nak menyusu macam tak puas. Terpaksalah saya bagi susu formula. Hajat di hati memang[…]

Read More

Kepada ibu-ibu menyusu yang mempunyai masalah berat badan, anda wajib membaca entry ini.. Untuk makluman anda, penyusuan sebenarnya membantu ibu menurunkan berat badan secara semulajadi. Ini kerana, setiap kali anda menyusu, anda membakar 500 kalori dalam badan. Justeru, jika difikir secara logik, sepatutnya berat mesti berkurangkan? Tapi kenapa[…]

Read More

Hari ni saya terpanggil untuk bercerita salah satu Set Penyusuan terbaik selain 3M, iaitu Eu-Four Set Plus. Ini kerana ramai ibu-ibu mengandung di luar sana mahukan kepastian, set apa yang betul2 selamat untuk mereka. Sebelum tu, jom kita tengok  apa ada dalam set ini? Vitamin C Vitamin B[…]

Read More

(1) Bayi mengenali ibu terlebih dahulu sebelum ayah. Bayi mengenali suara ibu dari dalam rahim dan dapat mengenali suara dan bau ibu sebaik lahir. (2) Bayi boleh melindungi diri sendiri daripada tercekik. Dikenali sebagai “protective reflex”, lidah bayi secara automatic akan menolak keluar objek asing untuk mengelakkan bayi[…]

Read More

Salam semua.. hari ni saya nak berkongsi testimoni set terbaik penyusuan iaitu Set 3M. Dalam set ni terdapat 6 supplement, di mana masing-masing ada fungsinya tersendiri dalam membantu melengkapkan badan ibu dengan nutrisi penting, bagi mempercepatkan penghasilan susu.  Ramai antara ibu-ibu yang menghubungi saya mengakui, semasa berpantang susu[…]

Read More

Susu ibu terbahagi kepada dua bahagian, iaitu: Susu awal (foremilk) – Susu agak cair, kandungan air tinggi, kandungan lemak rendah – menghilangkan dahaga Susu akhir (hindmilk). Susu lebih pekat, kandungan air rendah, kandngan lemak tinggi – mengenyangkan Apabila bayi mula menyusu, dia akan mendapat susu awal (foremilk) yang[…]

Read More

Alhamdulillah.. hari ni saya sangat berbesar hati untuk berkongsi satu lagi testimoni set 3M. Terima kasih kepada Pn Shima Samat yang sudi berkongsi testimoni dengan kami. Ramai yang bertanya saya bagaimana nak kumpul stok hingga beratus ounz macam ni? Jawapan saya, kerap susukan bayi atau bagi ibu yang[…]

Read More

Penyusuan ibu banyak kebaikkannya. Saya percaya ramai ibu-ibu di luar sana yang berazam menyusukan bayi mereka selama mana yang mungkin, tapi ramai juga yang kecundag di tengah jalan kerana kurang ilmu dalam penyusuan. Dan sememangnya saya akui, menyusukan anak tak semudah yang disangka, lebih-lebih lagi pada awal kelahiran,[…]

Read More

Alhamdulillah..hari ni saya terpanggil untuk berkongsi testimoni seorang lagi customer saya Munirah. Pada saya Munirah seorang ibu yang cekal, kerana walaupun dulunya beliau dapat susu sedikit je sekali pam, namun beliau tak pernah berputus asa. Dan Alhamdulillah,selepas mengamalkan Shaklee, kini beliau dapat sekali pam 8 oz walaupun dengan[…]

Read More