Alhamdulillah.. baru menerima ucapan terima kasih dari seorang customer sebentar tadi, di mana hasil pam susunya dah bertambah, dari 3 oz menjadi 9 oz.. syukur.. Ni mood excited nak posting lebih banyak tentang supplement penyusuan. Mudah-mudahan membantu lebih ramai ibu di luar sana..  Hari ni nak cerita tentang[…]

Read More

Salam Aidilfitri.. Saya pasti anda semua masih dalam mood beraya kan.. Walaupun dah start bekerja, mood raya masih menebal, dan pastinya sana sini “budaya makan” masih diamalkan.. hehe.. Kalau tak dapat rendang, lemang, ketupat, biskut raya pun memang cukup sedap dinikmati.. Lupa sekejap nilai kolesterol dan lemak!  Tapi[…]

Read More

Salam Ramadhan semua.. Banyak pertanyaan yang saya terima, bagaimana nak maintain pengeluaran susu walaupun bulan puasa. Dan ramai juga ibu mengadu yang susu semakin kurang, bagaimana nak mengatasinya.. Risau sangat-sangat sedangkan stok susu yang ada semakin berkurang.. Antara TIPS yang saya boleh berikan masa  berpuasa: Banyakkan minum air[…]

Read More

Alhamdulillah.. esok kita akan berpuasa. Syukur kerana Allah masih panjangkan usia untuk bertemu Ramadhan kali ini. Bulan yang Allah himpun di dalamnya rahmah (kasih sayang), maghfirah (ampunan), dan itqun minan naar (terselamatkan dari api neraka). Mudah-mudahan kita semua dapat menjalankan ibadah puasa tahun ini dengan penuh keberkatan dan keimanan. Untuk ibu meyusu dan mengandung, bulan[…]

Read More

Alhamdulillah.. hari ni saya nak berkongsi kegembiraan seorang customer. Dulu beliau pernah menangis bila mana susu tak cukup, dan terpaksa melihat anak minum susu formula. Hati ibu mana tak sedihkan, bila kita berazam untuk memberi yang terbaik untuk bayi kita, tapi hajat tak sampai.. Namun, beliau tak mengalah dan[…]

Read More

Sejak kebelakangan ni banyak pm yang saya terima, rata-rata berbunyi begini.. “Salam kak, susu saya cukup-cukup je, bimbang bulan puasa ni tak dapat nak supply susu secukupnya” “Salam kak, stok saya dah makin berkurang.. baby minum bertambah banyak.. Camana ya bulan puasa ni,bimbang stok tak cukup” “Salam kak,[…]

Read More

Salam semua.. hari ni saya nak berkongsi testimoni ESP. Pada yang belum pernah mencuba Shaklee, ESP ni memang “killer product” dan ia merupakan salah satu “milk-booster” terbaik kami. Siapa yang dah mencuba ESP ni je tau,betapa bestnya produk ni lebih-lebih lagi untuk ibu menyusu. Saya sendiri tak pernah[…]

Read More

Salam semua.. hari ni saya nak berkongsi dengan anda kegembiraan customer saya yang telah mencuba Set Slimming Breastfeeding. Alhamdulillah, rata-rata berpuas hati dan mendapat kesan yang memuaskan. Apa menariknya set ini, ia sangat sesuai untuk ibu menyusu yang ingin kuruskan badan. Ye lah.. walaupun sedang menyusu, nak juga[…]

Read More

ESP atau pun protein soya memang merupakan hot product kami.. Sebabnya dengan ESP, ramai yang mengakui kulit mereka semakin cantik, bersih dan berseri. Selain daripada tu, ESP juga membantu memberikan rasa kenyang dan meningkatkan pembakaran lemak dalam badan. Justeru, tak hairanlah ramai yang bertambah langsing setelah mengamalkan ESP[…]

Read More

Hari ni saya terpanggil untuk bercerita bagaimana ibu-ibu bekerja terutamanya nak mengumpul stok susu dengan banyak.. InsyaAllah, jika tips ini diikuti sejak berpantang lagi, susu memang meriah dan saya pasti anda mampu menyimpan stok untuk si manja anda.. Tips yang perlu anda lakukan: Minda yang positif sejak mengandung[…]

Read More

Salam semua.. hari ni saya nak share satu testimoni yang memang buatkan saya happy sangat bila membacanya.. Pn Sofea, customer saya memang sangat berpuas hati dengan Set Slimming untuk ibu-ibu menyusu.. Sebelum kita tengok testimoni, saya detailkan dulu apa yang ada dalam Set Slimming ni ya.. Set Slimming[…]

Read More

Pada entry saya yang lepas, saya anda menulis tentang cabaran penyusuan yang paling besar, ialah pada awal kelahiran. Ramai ibu-ibu yang gagal menyusu kerana kesilapan pertama ini. Boleh rujuk artikel ini untuk pembacaan lanjut DI SINI. Walaupun saya ada menyatakan yang di awal kelahiran susu memang sangat sedikit[…]

Read More

Hari ni saya terpanggil untuk bercerita salah satu Set Penyusuan terbaik selain 3M, iaitu Eu-Four Set Plus. Ini kerana ramai ibu-ibu mengandung di luar sana mahukan kepastian, set apa yang betul2 selamat untuk mereka. Sebelum tu, jom kita tengok  apa ada dalam set ini? Vitamin C Vitamin B[…]

Read More

Salam semua.. hari ni saya nak berkongsi testimoni set terbaik penyusuan iaitu Set 3M. Dalam set ni terdapat 6 supplement, di mana masing-masing ada fungsinya tersendiri dalam membantu melengkapkan badan ibu dengan nutrisi penting, bagi mempercepatkan penghasilan susu.  Ramai antara ibu-ibu yang menghubungi saya mengakui, semasa berpantang susu[…]

Read More

Ha.. apa rahsianya ya? Dalam entry yang lepas, saya ada menulis tentang ESP yang banyak membantu ibu-ibu di luar sana mencantikkan semula payudara yang lembik dan kendur. Alhamdulillah kesannya memang sangat dirasai oleh semua wanita yang mengambil ESP ni secara konsisten.. Ye lah, mana ada wanita yang tak[…]

Read More

Selamat berhujung minggu pada semua.. hari ni suka saya nak berkongsi kebaikkan ESP pada ibu-ibu menyusu. Saya sendiri baru mengamalkan ESP ni 4 hari dan alhamdulillah, cik b rasa penuh jer.. Memang sangat teruja dan excited. Kiranya sekarang ni ESP one of the best supplement yang saya tak[…]

Read More

Alhamdulillah, selepas berkongsi tentang kebaikkan ESP dua hari lepas, ramai yang order ESP untuk menganjalkan semula dan mencantikkan payudara. Dan tak kurang juga ramai ibu-ibu menyusu yang ragu-ragu, betul ke ESP bagus ke untuk ibu menyusu? Khas untuk anda semua, saya lampirkan testimoni ibu-ibu yang menyusu, dan mengambil[…]

Read More

Payudara merupakan aset penting seorang wanita. Saya percaya setiap wanita mahukan payudara yang cantik menawan.. Namun, seiring peningkatan usia, payudara akan turut mengalami kesan penuaan, kekenduran dan kurang pejal, tidak seperti zaman anak dara dulu.  Bagi ibu-ibu yang menyusu anak pula, kesan yang sama turut dirasai, malah adakalanya[…]

Read More

Energizing Soy Protein (ESP) merupakan kacang soya rendah lemak yang amat berkhasiat. ESP merupakan sumber protein biologi yang lengkap untuk keperluan seisi keluarga Kenapa ESP sangat penting untuk seisi keluarga?  Kerana ia mengandungi 9 asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan oleh badan Merupakan sumber protein lengkap untuk[…]

Read More