House

Salam semua.. hari ni saya kita nak share tentang tips luka bersalin caesar cepat sembuh. Bagaimana nak memastikan luka bersalin caesar ni cepat sembuh dan tidak mengalami sebarang jangkitan, mahupun terbuka jahitan? Berikut ialah beberapa tips yang ibu boleh amalkan..   Tips paling penting ialah memastikan luka sentiasa[…]

Read More

Salam semua.. Alhamdulillah blog saya kini bukan sahaja dikunjungi pembaca dari Malaysia, tetapi juga Indonesia, Singapura, Brunei, Amerika Syarikat, German dan beberapa negara lain. Terima kasih atas kesudian anda semua berkunjung ke “rumah” comel saya nie.. Cuma kali ni saya nak bercerita tentang Shaklee Indonesia, betapa Shaklee membawa[…]

Read More

Siapa kata mengandung tak boleh menyusukan anak? Jangan bimbang jika anak kecil anda masih belum berusia setahun dan anda telah mengandung lagi. Boleh menyusukan anak semasa mengandung, asalkan kandungan sihat dan stabil..   Ada ibu yang mengandung walaupun baby masih lagi beberapa bulan. Nak berhentikan menyusu, tak sampai[…]

Read More

Salam semua.. hari ni nak bercerita tentang Performance Drink: minuman tenaga dan terbaik untuk ahli sukan. Shaklee Performance Drink merupakan minuman sukan pertama di US. Ia direka khusus untuk para angkasawan NASA, Amerika Syarikat, dan telah menjadi pilihan utama atlet di Malaysia mahupun antarabangsa.   Ujian klinikal membuktikan[…]

Read More

Ibu bekerjaya memang sangat memerlukan stok susu yang banyak jika anda mahu menyusukan anak secara eksklusif. Sejujurnya, ia memerlukan komitmen dari ibu seawal dalam pantang lagi.   Ramai ibu yang menunggu hampir nak bekerja baru nak mula mengepam. Cara ini salah ya, kerana anda akan ‘menggelabah’ apabila sangat[…]

Read More

Keputihan sememangnya mengganggu. Keputihan yang banyak menyebabkan wanita sering berasa tidak selesa, gatal-gatal dan kurang keyakinan diri ketika bersama suami. Jika masih belum berkahwin tetapi dah mengalami keputihan, tentulah hati lagi risau. Berikut ialah tips menghilangkan keputihan buat tatapan anda semua..   Tips Menghilangkan Keputihan: Pastikan miss V[…]

Read More

Ibu menyusu lazimnya akan mengalami penurunan berat badan secara semulajadi selepas 2-3 bulan menyusukan bayi. Ini kerana, ibu yang menyusu mampu membakar 500  kalori melalui penyusuan. Namun, selepas 6 bulan, kebanyakkan ibu mula merasa badan semakin naik, kerana pada ketika ini bayi dah mula mengambil makanan pejal, dan[…]

Read More

Tahniah! Anda disahkan mengandung! Perasaan gembira seorang ibu yang bakal menimang cahaya mata memang tak dapat ditafsirkan dengan kata-kata. Namun, setiap kegembiraan ada cabarannya.. “Morning sickness” ialah sesuatu yang ‘mengganggu’ ramai ibu pada awal kehamilan.. Namun, saya ada kongsikan tips mengurangkan morning sickness ini di artikel di bawah..[…]

Read More

Salam Jumaat untuk semua.. Mudah-mudahan di hari Jumaat ini, penghulu segala hari, kita berusaha menambahkan iman dan amal di dalam dada kita..   Hari ni suka saya nak berkongsi kelebihan Ayat Kursi. Ramai yang tau ayat Kursi ni banyak fadhilatnya, namun manusia cepat lupa. Hari ni beramal, esok[…]

Read More

Kebanyakan wanita hamil mengalami masalah sukar tidur ketika hamil. Ia biasanya berlaku pada bulan-bulan terakhir kehamilan, Wanita hamil kebanyakkannya akan mengalami masalah sukar tidur, tidak selesa dan bangun ditengah malam.   Antara sebab yang menyebabkan perkara ini berlaku ialah ialah kejang kaki, bayi yang terlalu aktif yang suka menendang, sakit[…]

Read More

Susu kurang semasa berpantang adalah keluhan biasa terutamanya bagi ibu muda yang menimang cahaya mata buat kali pertama. Kurang pengalaman menyebabkan ramai ibu yang memberi susu formula sebagai alternatif. Tahukah anda susu sedikit pada awal kelahiran adalah perkara biasa?   Perut bayi yang baru lahir hanyalah sebesar guli.[…]

Read More

Sering sakit pinggang, lenguh badan, kebas kaki dan gigi goyang? Itu antara tanda awal anda kekurangan kalsium dalam diet harian anda. Kalsium sangat penting, terutamanya bagi ibu menyusu, ibu mengandung, ahli sukan dan juga warga emas. Nak tahu kalsium terbaik di pasaran? Semestinya Ostematrix Shaklee.    Kenapa Ostematrix[…]

Read More

Salam semua.. hari ni semasa blogwalking, terjumpa artikel untuk suami isteri nie.. Yang dah kahwin je boleh baca ya, yang belum kahwin, baca artikel lain okay. Kali ni kita share tentang keinginan isteri ketika bersama untuk bacaan para suami. Lain kali saya ‘google’ pula keinginan suami pula.. baru[…]

Read More

Alhamdulillah.. satu lagi testimoni ESP untuk dikongsi bersama.. ESP atau Soy Protein Isolate Powder merupakan protein soya terbaik di pasaran. Kenapa saya katakan terbaik? Sebab ramai ibu yang dah mencuba protein brand lain di pasaran, tapi bagitau yang ESP is the best! Tak de protein lain boleh lawan[…]

Read More

Salam semua.. semoga hari ini hari yang menggembirakan buat anda sekeluarga. Hari ni saya nak berkongsi satu testimoni dari customer saya yang telah mencuba Set 3M. Hasilnya? Memang menakjubkan..   Terus terang, saya sangat tersentuh hati dengan cerita Pn Ej nie. Ye la, di waktu susunya betul-betul merudum,[…]

Read More

Salam jumaat semua, hari ni saya nak memperkenalkan set terbaik untuk anak kita iaitu Smart Brain & Health Set For Children. Semua ibu bapa mengimpikan anak yang pintar, cerdik, genius dan pastinya mahu anak sentiasa sihat dan ceria kan? Set ini membantu meningkatkan IQ anak, dalam masa yang[…]

Read More

Omega ialah minyak ikan yang mengandungi asid lemak omega-3. Omega Guard Shaklee merupakan minyak ikan terbaik di dunia, dan mengandungi DHA, EPA, ALA dan banyak lagi asid lemak omega-3 semulajadi. Satu sajian Omega Guard membekalkan 905mg asid lemak omega-3 EPA dan DHA.   Kenapa kita perlu ambil Omega?[…]

Read More

Anak kerap demam? Itu perkara biasa, terutamanya bagi anak yang tinggal bersama pengasuh mahupun di taska. Ini kerana sistem imun anak memang tidak sama macam orang dewasa. Anak lebih mudah dijangkiti penyakit, lebih-lebih lagi jika mereka tidak makan sayur, tidak mengamalkan buah-buahan setiap hari mahupun tiada suplement diberikan.[…]

Read More

Alhamdulillah, Set Bersalin Shaklee merupakan antara produk paling laris di MommyIskandar.Com. Ramai ibu yang telah mencuba set ini mengaku badan cergas, tiada sembelit dan susu banyak dengan Set Bersalin Shaklee ni. Jika anda ibu yang bakal melahirkan, saya pasti anda juga mahu set bersalin yang mempunyai semua fungsi[…]

Read More

Berpantang adalah saat yang pasti mencipta kenangan bagi setiap ibu. Tempoh berpantang adalah saat manis kerana menimang cahaya mata yang ditunggu-tunggu. Tak kurang juga saat mencabar emosi dan kekuatan fizikal ibu, kerana ketika ini badan ibu sangat lemah, luka jahitan pun masih belum sembuh dan pelbagai pantang yang[…]

Read More
Call Now Button Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.