House

Tahniah! Anda disahkan mengandung! Perasaan gembira seorang ibu yang bakal menimang cahaya mata memang tak dapat ditafsirkan dengan kata-kata. Namun, setiap kegembiraan ada cabarannya.. “Morning sickness” ialah sesuatu yang ‘mengganggu’ ramai ibu pada awal kehamilan.. Namun, saya ada kongsikan tips mengurangkan morning sickness ini di artikel di bawah..[…]

Read More

Salam Jumaat untuk semua.. Mudah-mudahan di hari Jumaat ini, penghulu segala hari, kita berusaha menambahkan iman dan amal di dalam dada kita..   Hari ni suka saya nak berkongsi kelebihan Ayat Kursi. Ramai yang tau ayat Kursi ni banyak fadhilatnya, namun manusia cepat lupa. Hari ni beramal, esok[…]

Read More

Kebanyakan wanita hamil mengalami masalah sukar tidur ketika hamil. Ia biasanya berlaku pada bulan-bulan terakhir kehamilan, Wanita hamil kebanyakkannya akan mengalami masalah sukar tidur, tidak selesa dan bangun ditengah malam.   Antara sebab yang menyebabkan perkara ini berlaku ialah ialah kejang kaki, bayi yang terlalu aktif yang suka menendang, sakit[…]

Read More

Susu kurang semasa berpantang adalah keluhan biasa terutamanya bagi ibu muda yang menimang cahaya mata buat kali pertama. Kurang pengalaman menyebabkan ramai ibu yang memberi susu formula sebagai alternatif. Tahukah anda susu sedikit pada awal kelahiran adalah perkara biasa?   Perut bayi yang baru lahir hanyalah sebesar guli.[…]

Read More

Sering sakit pinggang, lenguh badan, kebas kaki dan gigi goyang? Itu antara tanda awal anda kekurangan kalsium dalam diet harian anda. Kalsium sangat penting, terutamanya bagi ibu menyusu, ibu mengandung, ahli sukan dan juga warga emas. Nak tahu kalsium terbaik di pasaran? Semestinya Ostematrix Shaklee.    Kenapa Ostematrix[…]

Read More

Salam semua.. hari ni semasa blogwalking, terjumpa artikel untuk suami isteri nie.. Yang dah kahwin je boleh baca ya, yang belum kahwin, baca artikel lain okay. Kali ni kita share tentang keinginan isteri ketika bersama untuk bacaan para suami. Lain kali saya ‘google’ pula keinginan suami pula.. baru[…]

Read More

Alhamdulillah.. satu lagi testimoni ESP untuk dikongsi bersama.. ESP atau Soy Protein Isolate Powder merupakan protein soya terbaik di pasaran. Kenapa saya katakan terbaik? Sebab ramai ibu yang dah mencuba protein brand lain di pasaran, tapi bagitau yang ESP is the best! Tak de protein lain boleh lawan[…]

Read More

Salam semua.. semoga hari ini hari yang menggembirakan buat anda sekeluarga. Hari ni saya nak berkongsi satu testimoni dari customer saya yang telah mencuba Set 3M. Hasilnya? Memang menakjubkan..   Terus terang, saya sangat tersentuh hati dengan cerita Pn Ej nie. Ye la, di waktu susunya betul-betul merudum,[…]

Read More

Salam jumaat semua, hari ni saya nak memperkenalkan set terbaik untuk anak kita iaitu Smart Brain & Health Set For Children. Semua ibu bapa mengimpikan anak yang pintar, cerdik, genius dan pastinya mahu anak sentiasa sihat dan ceria kan? Set ini membantu meningkatkan IQ anak, dalam masa yang[…]

Read More

Omega ialah minyak ikan yang mengandungi asid lemak omega-3. Omega Guard Shaklee merupakan minyak ikan terbaik di dunia, dan mengandungi DHA, EPA, ALA dan banyak lagi asid lemak omega-3 semulajadi. Satu sajian Omega Guard membekalkan 905mg asid lemak omega-3 EPA dan DHA.   Kenapa kita perlu ambil Omega?[…]

Read More

Anak kerap demam? Itu perkara biasa, terutamanya bagi anak yang tinggal bersama pengasuh mahupun di taska. Ini kerana sistem imun anak memang tidak sama macam orang dewasa. Anak lebih mudah dijangkiti penyakit, lebih-lebih lagi jika mereka tidak makan sayur, tidak mengamalkan buah-buahan setiap hari mahupun tiada suplement diberikan.[…]

Read More

Alhamdulillah, Set Bersalin Shaklee merupakan antara produk paling laris di MommyIskandar.Com. Ramai ibu yang telah mencuba set ini mengaku badan cergas, tiada sembelit dan susu banyak dengan Set Bersalin Shaklee ni. Jika anda ibu yang bakal melahirkan, saya pasti anda juga mahu set bersalin yang mempunyai semua fungsi[…]

Read More

Berpantang adalah saat yang pasti mencipta kenangan bagi setiap ibu. Tempoh berpantang adalah saat manis kerana menimang cahaya mata yang ditunggu-tunggu. Tak kurang juga saat mencabar emosi dan kekuatan fizikal ibu, kerana ketika ini badan ibu sangat lemah, luka jahitan pun masih belum sembuh dan pelbagai pantang yang[…]

Read More

Salam semua.. hari ni dah 15 Februari.. tengah-tengah bulan ni biasanya ekonomi gawat. Ramai yang berjimat sementara menunggu gaji hujung bulan kan? Namun kalau tiba-tiba susu merudum, bagaimana pula? Nak tak nak, ibu mesti cari jalan bagaimana nak tingkatkan semula penghasilan susu kan..   Yang paling penting, ibu[…]

Read More

Ramai menganggap masalah inverted nipple (puting tenggelam) dan flat nipple (puting leper) adalah penghalang bagi mereka untuk menyusukan bayi.  Mitos bahawa bayi tidak akan mendapat susu jika tiada puting adalah salah sama sekali.   Hakikatnya, bayi mendapatkan susu ialah pada payudara, dan mulut bayi akan melekap pada areola[…]

Read More

Kaki cramp sering dialami oleh ibu mengandung, para atlet dan sesiapa sahaja pada waktu malam. Saya masih ingat, arwah ibu saya dulu selalu mengadu kakinya cramp, berdenyut-denyut dan sengal di waktu malam. Begitu juga mak saudara saya, kakinya sering kebas dan cramp di waktu malam. Apa puncanya ya?[…]

Read More

Alhamdulillah.. selamat kembali bekerja bagi semua mommy yang bekerja. Pagi Isnin yang longlai bagi kebanyakkan orang.. hehe.. Jom beri tenaga pada badan anda dengan ESP setiap pagi.. Selain membekalkan tenaga, ESP mampu mencantikkan kulit, membantu menghilangkan parut, mengenyangkan dan bagi ibu yang menyusu, ESP merupakan milkbooster terbaik!   […]

Read More

Salam Jumaat semua.. mudah-mudahan hari Jumaat yang penuh berkat ini membawa kebaikkan buat kita semua.. Hari ni saya nak menyentuh tentang masalah haid yang tidak teratur. Adakah anda mengalami haid tidak teratur dan senggugut?   Jika ya, ada sesuatu yang kurang normal dalam tubuh anda. Wanita normal akan[…]

Read More

Siapa kata ibu yang menyusukan anak tak boleh kurus? Boleh saja asalkan tahu caranya.. Tiada crash diet, pandai jaga pemakanan dan yang paling penting susu tetap meriahkan.. Bagi ibu yang memang berat badan naik mendadak semasa mengandung, pastinya tak sabar nak menguruskan badan kan? Selain menjaga pemakanan, produk[…]

Read More

Alhamdulillah.. hari ni saya nak bercerita tentang testimoni set kesuburan Shaklee. Teruja dengan kegembiraan customer, selepas 4 tahun menunggu, Alhamdulillah beliau berjaya mengandung selepas sebulan mengambil GLA dan ESP!   Ini rakaman perbualan sms antara saya dan beliau..         Memang seronok sangat dan turut berkongsi[…]

Read More
Call Now Button Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.