House

Ramai ibu yang merungut, kenapa rambut mereka banyak gugur selepas bersalin. Dan rata-ratanya sangat risau, yelah rambut kita je yang memenuhi lantai rumah dan bilik air. Kalau orang-orang tua cakap, biasalah..bila bayi dah start menyembur, rambut ibu akan mula gugur.. Betul ke? Jom kita tengok senarionya..   Keadaan[…]

Read More

Salam kepada semua pengunjung mommy iskandar.. Hari ni saya nak berkongsi testimoni dari customer saya Pn Ajlaa yang telah mencuba set 3M. Alhamdulillah beliau sangat-sangat berpuas hati dengan set 3M ni. Dari 1 0z,beliau berjaya memperolehi 5 oz sekali pam. Jom baca testimoni yang dikongsikan Pn Ajlaa di wall[…]

Read More

Baca pelan- pelan dan penuh penghayatan..   Aku terlanggar seorang asing semasa berjalan,“Oh maafkan saya, saya tak perasan” Katanya “Maafkan saya juga,Saya tak nampak saudara” Kami amat bersopan dan saling menghormati,Kami saling melambai sambil berlalu pergi, Tetapi di rumah lain pula ceritanya,Bagaimana kita melayan orang tersayang, tua dan[…]

Read More

Salam semua, di pagi Jumaat yang tenang di saya nak berkongsi doa-doa yang sangat bagus diamalkan untuk kita dan anak-anak kita khususnya. Mudah-mudahan anak-anakkita membesar sebagai anak yang bijak dan soleh..   1. Doa memohon Rahmat, surah Ali-Imran, ayat 8-9. (mereka berdoa): “Ya Tuhan kami, janganlah Engkau jadikan[…]

Read More

Alhamdulillah, hari ni sekali lagi saya nak berkongsi testimoni customer saya yang memberi anak mereka Mealshakes. Untuk makluman semua, Mealshakes ialah makanan tambahan yang rendah lemak, dimana ia mengandungi 19 vitamin utama dan mineral, protein, fiber dan juga kalsium, yang penting untuk tumbesaran anak-anak.   Apa istimewanya Mealshakes?[…]

Read More

Adakah anda, ibu anda, ayah anda atau orang-orang sekeliling anda yang mengalami sakit pinggang, sakit lutut, sengal-sengal di pinggang / lutut ataupun sering kejang kaki? Jika inilah yang anda alami, bermakna badan anda menunjukkan simptom yang anda kurang kalsium.  Bagaimana nak atasi kekuragan kalsium? Cukupkah dengan minum susu[…]

Read More

Alhamdulillah..dalam kesibukkan menjawab pertanyaan pelangan, saya masih cuba update blog kesayangan saya ni setiap hari untuk tatapan semua. Mudah-mudahan artikel saya membantu semua wanita dan ibu-ibu di luar sana yang membaca. Hari ni saya nak update tentang Vitamin E – Suami Makin Sayang atau “Vitamin Cinta” yang makin ramai[…]

Read More

Pada entry saya yang lepas, saya anda menulis tentang cabaran penyusuan yang paling besar, ialah pada awal kelahiran. Ramai ibu-ibu yang gagal menyusu kerana kesilapan pertama ini. Boleh rujuk artikel ini untuk pembacaan lanjut DI SINI. Walaupun saya ada menyatakan yang di awal kelahiran susu memang sangat sedikit[…]

Read More

Saya menerima banyak email dan pertanyaan dari ibu-ibu muda yang baru melahirkan, antara pertanyaan yang sering saya temui “saya baru bersalin 3 hari, tapi susu badan saya tak ada. Baby menangis-nangis je dan asyik nak menyusu macam tak puas. Terpaksalah saya bagi susu formula. Hajat di hati memang[…]

Read More

Kepada ibu-ibu menyusu yang mempunyai masalah berat badan, anda wajib membaca entry ini.. Untuk makluman anda, penyusuan sebenarnya membantu ibu menurunkan berat badan secara semulajadi. Ini kerana, setiap kali anda menyusu, anda membakar 500 kalori dalam badan. Justeru, jika difikir secara logik, sepatutnya berat mesti berkurangkan? Tapi kenapa[…]

Read More

RASULULLAH saw bersabda, yang bermaksud: “Seorang isteri yang bermuka muram di hadapan suaminya, maka ia dalam kemurkaan Allah hingga ia dapat membuat suasana yang riang gembira kepada suaminya dan memohon kerelaannya.” Begitulah besarnya harga senyuman seorang isteri kepada suaminya kerana senyuman akan mencetuskan suasana kegembiraan yang sebenarnya dikehendaki[…]

Read More

Hari ni saya terpanggil untuk bercerita salah satu Set Penyusuan terbaik selain 3M, iaitu Eu-Four Set Plus. Ini kerana ramai ibu-ibu mengandung di luar sana mahukan kepastian, set apa yang betul2 selamat untuk mereka. Sebelum tu, jom kita tengok  apa ada dalam set ini? Vitamin C Vitamin B[…]

Read More

(1) Bayi mengenali ibu terlebih dahulu sebelum ayah. Bayi mengenali suara ibu dari dalam rahim dan dapat mengenali suara dan bau ibu sebaik lahir. (2) Bayi boleh melindungi diri sendiri daripada tercekik. Dikenali sebagai “protective reflex”, lidah bayi secara automatic akan menolak keluar objek asing untuk mengelakkan bayi[…]

Read More

Salam semua.. hari ni saya nak berkongsi testimoni set terbaik penyusuan iaitu Set 3M. Dalam set ni terdapat 6 supplement, di mana masing-masing ada fungsinya tersendiri dalam membantu melengkapkan badan ibu dengan nutrisi penting, bagi mempercepatkan penghasilan susu.  Ramai antara ibu-ibu yang menghubungi saya mengakui, semasa berpantang susu[…]

Read More

Hari ni sekali lagi saya nak berkongsi testimoni ibu-ibu yang berpantang dengan vitamin Shaklee. Alhamdulillah, semua ibu berpuas hati dengan Set Bersalin Shaklee, di mana semua mengakui yang badan mereka berasa lebih sihat, cergas dan ceria. Luka pun cepat sembuh dengan adanya supplement zinc yang merupakan salah satu[…]

Read More

Susu ibu terbahagi kepada dua bahagian, iaitu: Susu awal (foremilk) – Susu agak cair, kandungan air tinggi, kandungan lemak rendah – menghilangkan dahaga Susu akhir (hindmilk). Susu lebih pekat, kandungan air rendah, kandngan lemak tinggi – mengenyangkan Apabila bayi mula menyusu, dia akan mendapat susu awal (foremilk) yang[…]

Read More

Dalam menjalani kehidupan harian yang sibuk dan serba pantas, ramai yang mengadu pada saya badan cepat letih, lesu, tak bermaya dan bila pulang dari kerja pada waktu petang memang dah tak larat nak buat apa. Antara 7 Punca Badan Lemah, Letih, dan Cepat Mengantuk Serta Cara Mengatasinya ialah: Tidak[…]

Read More

Hari ni saya nak berkongsi pahala seorang isteri yang saya jumpa masa blogwalking tadi. Sangat menarik untuk dikongsikan bersama, mudah-mudahan menjadi perangsang untuk semua isteri melayan suami dengan penuh kasih sayang.. Jom tengok..   Tidakkan putus ganjaran dari Allah kepada seorang isteri yang siang dan malamnya menggembirakan suaminya. Wanita[…]

Read More

Alhamdulillah, hari ni saya nak berkongsi tentang Mealshakes. Anak sulung saya dah mula bersekolah darjah satu tahun nie,  begitu juga anak kedua yang mulakan tahun pertama tadika. Biasalah budak-budak, bila dah bercampur,ada kawan yang demam,ada yang batuk dan mereka juga terdedah kepada cuaca yang tak menentu. Bagi menguatkan[…]

Read More

Semalam saya menulis tentang Slimming Set Shaklee. Alhamdulillah ramai yang berminat dan telah membeli Set Slimming nie.. Doa saya mudah-mudahan semua pelanggan saya mencapai berat ideal dan mendapat kesan yang diinginkan. Khas untuk customer saya yang telah membeli set slimming, tips bagaimana nak menurunkan berat badan dengan cepat[…]

Read More
Call Now Button Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.