Salam Aidilfitri kepada semua pembaca blog Mommy Iskandar. Alhamdulillah dah 2 minggu kita berhari raya, Ada ke yang maintain berat badan? Ke ramai yang rasa badan semakin berat dan baju semakin mengetat? Almaklum banyak open house.. hehe.. Hari ni saya nak share Tips Mengekalkan Berat Badan Semasa Hari[…]

Read More

Sempena bulan Ramadhan ni, saya nak share satu resepi berbuka yang sihat. Kurang garam, minyak dan sangat sesuai untuk mereka yang sedang berdiet atau yang menjaga kesihatan. Resepi Bubur Lambuk Oatmeal Kurma ni saya dapat dari Teacer Yun, cikgu diet saya dalam kelas The Boosters 30 Days Ramadan[…]

Read More

Saya menerima banyak pertanyaan, ada tak Set Slimming Shaklee Budget ? Ye lah.. bukan apa, nak ambil set slimming bukan sebulan boleh kurus. Lemak tu dah tepu, mesti ambil masa nak cairkan? Jadi, biarlah yang bertepatan dengan budget kita.    Jangan beli set beratus-ratus pada bulan pertama, bulan[…]

Read More

Antara produk terlaris ialah Lecithin Shaklee. Kenapa? Kerana ia mampu menguruskan orang yang berbadan besar! Wah.. gitew..   Betul ke Lecithin boleh menguruskan badan? Ya semestinya, jika anda mengambil dengan konsisten. Rahsianya amalkan Lecithin selama beberapa bulan, dan anda pasti dapat lihat kesan yang menakjubkan. Budget terhad? Jangan[…]

Read More

Selamat tahun baru 2014 untuk semua pembaca MommyIskandar. Alhamdulillah, masuk tahun ke-3 bersiaran di blog yang comel nie. Azam baru? Nak lebih sihat, lebih cantik, lebih kaya..hehe.. dan lebih langsing gitew! Rata-rata di wall Fb kalau ditanya azam baru nak ramai kurus! Apalagi, jom kurus dengan Shaklee ![…]

Read More

Berat naik selepas raya dan mulut tak berhenti-henti mengunyah? Itu normal, nama pun sindrom selepas raya.. hehe.. Memang sedap je mengunyah biskut raya dan kerepek depan tv kan? Jangan terkejut bila tengok baju raya yang dibuat bulan Ramadhan baru ni dah mula sendat. Alamak! Masa untuk mencuba Set[…]

Read More

Siapa kata ibu yang menyusukan anak tak boleh kurus? Boleh saja asalkan tahu caranya.. Tiada crash diet, pandai jaga pemakanan dan yang paling penting susu tetap meriahkan.. Bagi ibu yang memang berat badan naik mendadak semasa mengandung, pastinya tak sabar nak menguruskan badan kan? Selain menjaga pemakanan, produk[…]

Read More

Berita baik buat semua ibu menyusu. Siapa kata menyusu anak tak boleh slim kan? Boleh.. buktinya ramai pengguna Set Slimming Breastfeeding kami berjaya menurunkan berat badan dengan jayanya! Sebelum tengok testimoni, kita tengok dulu apa ada dalam Set Slimming Breastfeeding ni ya. Ada 3 produk iaitu: Lecithin –[…]

Read More

Salam Aidilfitri.. Saya pasti anda semua masih dalam mood beraya kan.. Walaupun dah start bekerja, mood raya masih menebal, dan pastinya sana sini “budaya makan” masih diamalkan.. hehe.. Kalau tak dapat rendang, lemang, ketupat, biskut raya pun memang cukup sedap dinikmati.. Lupa sekejap nilai kolesterol dan lemak!  Tapi[…]

Read More

Salam semua.. hari ni saya nak berkongsi dengan anda kegembiraan customer saya yang telah mencuba Set Slimming Breastfeeding. Alhamdulillah, rata-rata berpuas hati dan mendapat kesan yang memuaskan. Apa menariknya set ini, ia sangat sesuai untuk ibu menyusu yang ingin kuruskan badan. Ye lah.. walaupun sedang menyusu, nak juga[…]

Read More

ESP atau pun protein soya memang merupakan hot product kami.. Sebabnya dengan ESP, ramai yang mengakui kulit mereka semakin cantik, bersih dan berseri. Selain daripada tu, ESP juga membantu memberikan rasa kenyang dan meningkatkan pembakaran lemak dalam badan. Justeru, tak hairanlah ramai yang bertambah langsing setelah mengamalkan ESP[…]

Read More

Salam semua.. hari ni saya nak share satu testimoni yang memang buatkan saya happy sangat bila membacanya.. Pn Sofea, customer saya memang sangat berpuas hati dengan Set Slimming untuk ibu-ibu menyusu.. Sebelum kita tengok testimoni, saya detailkan dulu apa yang ada dalam Set Slimming ni ya.. Set Slimming[…]

Read More

Kepada ibu-ibu menyusu yang mempunyai masalah berat badan, anda wajib membaca entry ini.. Untuk makluman anda, penyusuan sebenarnya membantu ibu menurunkan berat badan secara semulajadi. Ini kerana, setiap kali anda menyusu, anda membakar 500 kalori dalam badan. Justeru, jika difikir secara logik, sepatutnya berat mesti berkurangkan? Tapi kenapa[…]

Read More