Marhaban Ya Ramadhan.. Alhamdulillah bulan yang dinanti-nanti kunjung juga, Masih berpeluang kita menikmati bulan yang penuh pengampunan, penuh berkah dan penuh rahmah ini. Bulan yang penuh pengampunan.. Untuk lebih menghayati bulan mulia ni, marilah kita menghayati kelebihan bulan Ramadhan   Terlalu banyak kelebihan bulan Ramadhan. Sangat rugilah siapa[…]

Read More

Apa hukum menggabungkan puasa enam dan puasa qadha di bulan Syawal serentak ?   Di antara persoalan yang sering timbul sekitar puasa enam ialah hukum menggabungkan Puasa Enam dan Puasa Qadha di bulan Syawal serentak. Adakah diganjari dengan kedua-dua pahala tersebut dengan puasa yang satu?   Persoalan ini[…]

Read More

Alhamdulillah.. telah masuk Ramadhan ke-6. Sekejap je berpuasa dah menghampiri seminggu Ramadhan. Untuk memeriahkan ibadah kita di bulan yang mulia ni, marilah kita lihat kelebihan bulan Ramadhan. ?   Kelebihan Bulan Ramadhan:   1. Dibelenggu Para Syaitan dan Jin.   “Apabila tiba awal malam dalam bulan Ramadhan, diikat[…]

Read More

Assalamualaikum. Tinggal beberapa hari lagi Ramadhan akan menjelma. Alhamdulillah sekali lagi kita berkesempatan bertemu Ramadhan Al Mubarak. Mudah-mudahan Ramadhan tahun ini membawa 1001 rahmat dan kebaikkan pada kita. Bagaimanakah persediaan berpuasa anda tahun ni? Saya, semestinya persediaan berpuasa dengan Shaklee..  🙂    Tahun ni merupakan tahun ketiga saya[…]

Read More

Alhamdulillah.. hari ni genap 15 Ramadhan umat Islam berpuasa. Bagaimana puasa anda? Semakin hari semakin tenang atau semakin hari semakin letih berpuasa? Mudah-mudahan semakin menempuhi Ramadhan, kita semakin kuat dan cergas berpuasa. Berikut ialah tips kekal bertenaga sepanjang berpuasa..   Pastikan mengambil sahur dengan makanan yang seimbang. Jangan[…]

Read More

Salam semua.. hari ni nak bercerita tentang Performance Drink: minuman tenaga dan terbaik untuk ahli sukan. Shaklee Performance Drink merupakan minuman sukan pertama di US. Ia direka khusus untuk para angkasawan NASA, Amerika Syarikat, dan telah menjadi pilihan utama atlet di Malaysia mahupun antarabangsa.   Ujian klinikal membuktikan[…]

Read More

Alhamdulillah..hari ni merupakan 18 Ramadhan, bermakna telah 18 hari juga kita berpuasa. Dalam keseronokkan menjalani ibadah berpuasa, ramai yang mengadu badan semakin letih, dan bila pulang ke rumah dah tak ada tenaga untuk membuat kerja. Bukan sahaja wanita,  lelaki pun sama, apatah lagi anak-anak kita yang sedang belajar[…]

Read More

Salam semua.. Hari ni saya nak bercerita tentang Performance Drink. Performance Drink ni memang best, ia merupakan sejenis minuman  yang membekalkan tenaga berpanjangan dan mengelakkan badan mengalami dehidrasi. Dan untuk makluman semua, Performance Drink ni supplement wajib masa berpuasa tau..  Jom tengok detailnya ya.. Apa itu Performance Drink?[…]

Read More