Letihnya anak-anak kita hari ini..   Kadang-kadang kesian juga dengan anak-anak yang padat sangat aktiviti hariannya. Macam anak saya, pagi sekolah kebangsaan, petang sekolah agama, malam pula mengaji.   Jadi, kalau ada kerja sekolah tu, pandai-pandailah mereka adjust masa menyelit sana sini buat kerja sekolah. Ada masa terpaksa[…]

Read More

Benarkah Shaklee SELAMAT dan berkesan?    Ramai yang bimbang nak mengambil suplemen atau makanan tambahan, bimbang suplemen tersebut tak bagus, ada bahan kimia yang merbahaya, dan lebih membimbangkan, hajat hati ambil suplemen nak sihat, rupanya lebih menjejaskan kesihatan. Jadi persoalan, benarkah Shaklee SELAMAT dimakan adalah soalan yang pasti[…]

Read More

Seperti yang dijanjikan pada artikel sebelumnya, hari ni saya nak share rawatan penyakit kaki, tangan dan mulut (HFMD) dan apa yang saya berikan pada anak saya semasa anak saya dijangkiti HFMD ini.   Secara asasnya Penyakit Kaki, Tangan Dan Mulut (HFMD) biasanya tidak bahaya dan hilang sendiri. Kebanyakan kes[…]

Read More

Penyakit Kaki, Tangan dan Mulut (HFMD)   Apakah HFMD? Penyakit Tangan, Kaki dan Mulut (HFMD) adalah penyakit jangkitan kanak-kanak bawah 10 tahun di mana lepuhan berisi air muncul di tangan, kaki dan dalam mulut. Tekak dan tonsil membentuk ulser kecil manakala tangan, kaki dan kawasan diaper (lampin) dijangkiti[…]

Read More

Masalah anak tak mahu makan sering dialami oleh ibu bapa khususnya bagi anak yang berumur 6 tahun ke bawah. Bagi anak-anak, makan merupakan satu sesi yang tak menyeronokkan. Ada ibu yang mengadu, anak hanya minum susu seharian tanpa menjamah sebarang makanan. Justeru, bagaimana dengan tumbesarannya jika tidak makan?[…]

Read More

Salam jumaat semua, hari ni saya nak memperkenalkan set terbaik untuk anak kita iaitu Smart Brain & Health Set For Children. Semua ibu bapa mengimpikan anak yang pintar, cerdik, genius dan pastinya mahu anak sentiasa sihat dan ceria kan? Set ini membantu meningkatkan IQ anak, dalam masa yang[…]

Read More

Anak kerap demam? Itu perkara biasa, terutamanya bagi anak yang tinggal bersama pengasuh mahupun di taska. Ini kerana sistem imun anak memang tidak sama macam orang dewasa. Anak lebih mudah dijangkiti penyakit, lebih-lebih lagi jika mereka tidak makan sayur, tidak mengamalkan buah-buahan setiap hari mahupun tiada suplement diberikan.[…]

Read More

Salam semua.. maaf lambat menulis artikel ini seperti yang dijanjikan. Dah dekat buka sekolah, macam-macam urusan sekolah anak yang perlu diselesaikan. Nak beli baju sekolah, buku sekolah, bayar yuran sekolah..tak kisahlah anak sekolah kebangsaan, mahupun tadika, sama je sibuknya.. hari ni baru dapat update blog kesayangan saya nie..[…]

Read More

Sebagai ibu bapa, semestinya kita mengharapkan yang terbaik untuk anak. Mahu anak menjadi doktor, angkasawan, jurutera, belajar pandai-pandai dan dapat no 1 dalam kelas. Tapi sejauh manakah anak kita mampu menggalas cita-cita ibu dan bapa?  Adakah anak kita bijak, lemah atau sederhana sahaja? Menurut kajian, MINDA pelajar Melayu[…]

Read More

Lama tak bercerita pasal Mealshake. Dalam keghairahan mommies semua mengambil supplement untuk kesihatan badan, penyusuan, kecantikkan mahupun slimming, jangan lupakan si manja kita. Mereka juga perlukan supplement terutamanya bagi anak yang susah makan dan kerap demam. Kenapa Mealshake? Sebab Mealshake ni multivitamin yang dilengkapi dengan sumber protein, kalsium[…]

Read More

Jika anak anda mengalami masalah kurang berat, tak berselera makan dan sering demam, cubalah Mealshake. Mealshake merupakan multivitamin yang lengkap dengan vitamin yang diperlukan oleh tubuh si manja, protein, fiber dan juga kalsium. Rasa French Vanilla Mealshake memang menyegarkan. Cuma campurkan di dalam susu anak anda atau sebarang[…]

Read More

Jika ditanya supplement apa terbaik untuk anak, saya suka sarankan Mealshake. Ini kerana, anak-anak saya pun mengamalkan Mealshake setiap hari, dan Alhamdulillah kesannya memang TERBAIKKK terutamanya dari segi kesihatan anak.  Bagi anak yang mengalami masalah sembelit, berilah Mealshake. Mealshake membantu masalah sembelit dan meningkatkan selera makan anak. Anak kedua[…]

Read More

Anak sering demam dan sukar makan antara masalah biasa bagi anak-anak yang sedang membesar. Bagi ibu yang bekerja, anak demam setiap bulan bukan sesuatu yang pelik. Mana taknya, hari ni anak kita sihat..bila hantar je ke rumah pengasuh atau taska, esok lusa mesti demam semula sebab berjangkit dengan[…]

Read More