Alhamdulillah.. Syukur kerana kita diberi kesempatan dan umur yang panjang untuk bertemu sekali lagi dengan Ramadhan tahun ini. Dan syukur juga kerana kita masih merasa nikmat menyusukan anak dengan susu ibu, walaupun saya tau ramai di antara anda ibu bekerjaya, namun itu semua bukan penghalang memberi yang terbaik[…]

Read More

Alhamdulilah.. hari ni saya nak berkongsi satu lagi testimoni customer saya yang berjaya mengumul 420 Oz dalam masa 16 hari jer.. Menakjubkan kan? Saya sendiri rasa sangat gembira dengan hasilnya dan tahniah pada Pn.Aishah atas usahanya mengumpul stok untuk anak tersayang.. Untuk makluman semua, Pn Aisyah ni memang[…]

Read More

Selamat berhujung minggu pada semua.. hari ni suka saya nak berkongsi kebaikkan ESP pada ibu-ibu menyusu. Saya sendiri baru mengamalkan ESP ni 4 hari dan alhamdulillah, cik b rasa penuh jer.. Memang sangat teruja dan excited. Kiranya sekarang ni ESP one of the best supplement yang saya tak[…]

Read More

Ada segelintir kumpulan pengamal vitamin yang merasakan tidak mendapat apa-apa manfaat dari pengambilan vitamin atau supplement mereka disebabkan oleh beberapa faktor : 1. Pengambilan air kosong dipandang remeh.Ramai yang ada masalah untuk amalkan minum air masak kosong dan lebih suka yang bewarna dan berperisa. Air yang manis boleh[…]

Read More

Bagi ibu-ibu yang bekerja, 2 minggu selepas melahirkan bayi adalah waktu terbaik untuk mengumpulkan stok susu sebagai persediaan apabila mula bekerja nanti. Jangan bersedih hati sekiranya hasil susu yang dipam sedikit sahaja, sebaliknya teruskan mengepam dengan mematuhi rutin mengepam setiap hari (3-4 kali dalam tempoh bekerja 8 pg[…]

Read More

  Shaklee bukanlah nama asing bagi saya. Sejak umur 14 tahun, saya dah tahu kehebatan Shaklee, baik dari kebagusan produknya mahupun marketing plannya yang terbukti berkesan. Namun saya tak pernah tergerak hati untuk mencuba, kerana harganya pun dikhabarkan agak mahal. Namun, baru-baru ni saya mengalami kekurangan susu, disebabkan[…]

Read More

Selamat Datang ke Mommy Iskandar.. Saya merupakan ibu kepada 3 putera.. Ammar Iskandar, Faris Iskandar dan Arif Iskandar. Saya menyusukan anak kedua sepenuhnya hingga berusia 2 tahun lebih dan kini masih menyusukan bayi ketiga yang berumur 6 bulan,  secara eksklusif. Walaupun anak kedua dan ketiga berjaya menikmati susu[…]

Read More