Set bersalin Shaklee merupakan antara set bersalin yang meletup-letup di pasaran. Ramai yang telah menggunakannya dan memberikan ‘feedback’ yang sangat baik, dan ada juga yang mengatakan set bersalin Shaklee ni bahaya. Betul ke Set Bersalin Shaklee bahaya?   Macam tak percaya je.. betul ke? Betul ke Set Bersalin[…]

Read More

Ramai ibu yang “seram” bila mengetahui yang mereka bakal bersalin secara pembedahan atau caesar. Namun, bagi saya yang telah melalui sendiri pengalaman bersalin secara caesarian ni, ada kelebihannya. Apa kelebihan bersalin caesarian ni?    Secara amnya kelebihan bersalin normal adalah lebih baik berbanding pembedahan caesarean. Malah kaedah bersalin[…]

Read More

Set Bersalin Shaklee Murah dan Berkesan? Alhamdulillah, setelah mengambil dan merasai sendiri pengalaman berpantang dengan Set Bersalin Shaklee, memang terbukti, semua testimoni yang customer saya berikan sebelum ni tepat belaka.   Walaupun baru 16 hari berpantang, di mana saya bersalin secara pembedahan atau ‘caesarean’, namun saya dah boleh[…]

Read More

Alhamdulillah, cahaya mata yang ditunggu-tunggu bakal dilahirkan tak lama lagi. Pelbagai persediaan ibu dan ayah lakukan. Antara yang penting memastikan semua barang lengkap dan dibawa bersama ke hospital sebelum bersalin. Jadi, jangan pandang remeh Checklist persediaan barang sebelum bersalin. Nanti ada yang tertinggal pula..   Apa checklist persediaan[…]

Read More

Alhamdulillah.. antara produk terhangat yang mendapat tempat di hati pengguna Shaklee ialah Set Bersalin Shaklee. Set Bersalin Shaklee terbaik untuk ibu berpantang kerana ia membantu menyembuhkan luka bersalin dengan cepat dan membantu susu ibu meriah, sekaligus bertindak sebagai milk booster.   Selain daripada itu, dengan mengamalkan Set Bersalin[…]

Read More

Tempoh berpantang adalah antara masa seorang ibu akan berasa tertekan. Yer la, mana dengan luka yang masih sakit, kerenah bayi dalam pantang yang asyik nak “melekap” dan jika ada anak yang masih kecil, keletah mereka juga ada masanya menguji kesabaran kita.   Jika berborak dengan ibu-ibu tentang pengalaman[…]

Read More

Salam semua.. hari ni saya kita nak share tentang tips luka bersalin caesar cepat sembuh. Bagaimana nak memastikan luka bersalin caesar ni cepat sembuh dan tidak mengalami sebarang jangkitan, mahupun terbuka jahitan? Berikut ialah beberapa tips yang ibu boleh amalkan..   Tips paling penting ialah memastikan luka sentiasa[…]

Read More

Alhamdulillah, Set Bersalin Shaklee merupakan antara produk paling laris di MommyIskandar.Com. Ramai ibu yang telah mencuba set ini mengaku badan cergas, tiada sembelit dan susu banyak dengan Set Bersalin Shaklee ni. Jika anda ibu yang bakal melahirkan, saya pasti anda juga mahu set bersalin yang mempunyai semua fungsi[…]

Read More

Berpantang adalah saat yang pasti mencipta kenangan bagi setiap ibu. Tempoh berpantang adalah saat manis kerana menimang cahaya mata yang ditunggu-tunggu. Tak kurang juga saat mencabar emosi dan kekuatan fizikal ibu, kerana ketika ini badan ibu sangat lemah, luka jahitan pun masih belum sembuh dan pelbagai pantang yang[…]

Read More

Alhamdulillah.. saya sangat seronok menjalankan bisnes Shaklee.. Dari mengandung, berpantang dan selepas pantang, customer saya akan terus mengambil Shaklee dan teruja dengan kesannya. Hari ni saya nak share tentang Set Berpantang ya.. Gembira dengan testimoni seorang customer ni, membuatkan saya terpanggil menulis artikel ini.. Set berpantang / Set[…]

Read More

Salam kepada semua pengunjung mommyiskandar.. Hari ni kita sambung cerita set bersalin ya.. Apa yang menariknya Set Bersalin Shaklee ni berbanding set bersalin lain di luar sana?  Berbaloike beli? Tak apa ke ambil supplement sahaja tanpa mengambil jamu? Itu antara soalan lazim yang kerap ditanya oleh para ibu[…]

Read More

Bagi ibu yang pertama kali menimang cahaya mata, pasti keliru dengan set berpantang mana yang harus dipilih. Terlalu banyak set berpantang di pasaran, yang manakah terbaik?  Pada saya tak ada istilah set terbaik. Cuma beberapa kriteria anda perlu pastikan sebelum membeli set berpantang nanti. Antara kriteria yang perlu[…]

Read More

Buat semua ibu yang menunggu kelahiran bayi tersayang, pastinya sedang tercari-cari set bersalin yang paling baik untuk anda kan? Berikut ialah panduan memlih Set Bersalin, terutamanya bagi ibu yang menimang cahaya mata sulung.. Set Bersalin yang baik mesti mempunyai ciri-ciri berikut: Selamat diambil oleh bayi dan ibu dalam[…]

Read More

Dulu memang jamu menjadi pilihan ibu-ibu dalam pantang, tapi kini trend dah jauh berubah bila mana ibu-ibu masa kini cenderung memilih supplement / vitamin untuk melengkapkan hari-hari mencabar dalam pantang. Kenapa lebih ramai yang sukakan supplement berbanding jamu? Paling utama, supplement boleh diambil dari hari pertama ibu bersalin[…]

Read More

Selamat pagi kepada semua.. hari ni saya nak berkongsi dengan anda semua pengalaman ibu-ibu berpantang yang menggunakan Set Bersalin Shaklee. Alhamdulillah, semua ibu-ibu berpuas hati dan memberi feedback yang sangat baik.. Sebelum tengok testimoni, saya review sikit apa yangada dalam set berpantang ya.. Set Berpantang Shaklee terdiri daripada:[…]

Read More

Hari ni sekali lagi saya nak berkongsi testimoni ibu-ibu yang berpantang dengan vitamin Shaklee. Alhamdulillah, semua ibu berpuas hati dengan Set Bersalin Shaklee, di mana semua mengakui yang badan mereka berasa lebih sihat, cergas dan ceria. Luka pun cepat sembuh dengan adanya supplement zinc yang merupakan salah satu[…]

Read More

Pengambilan vitamin dalam pantang adalah suatu kemestian bagi ibu-ibu hari ini. Tempoh berpantang 44 hari tu terasa sangat lama bagi ibu-ibu yang baru melahirkan, kerana pada waktu itu kita masih dalam kesakitan kesan luka jahitan, badan yang sangat lemah akibat kehilangan darah semasa proses kelahiran, emosi yang tidak[…]

Read More