House

Set Bersalin Shaklee


Pengambilan vitamin dalam pantang adalah suatu kemestian bagi ibu-ibu hari ini. Tempoh berpantang 44 hari tu terasa sangat lama bagi ibu-ibu yang baru melahirkan, kerana pada waktu itu kita masih dalam kesakitan kesan luka jahitan, badan yang sangat lemah akibat kehilangan darah semasa proses kelahiran, emosi yang tidak stabil ditambah pula dengan ragam bayi yang lazimnya kerap menangis dan tidak mahu tidur malam, sememangnya amat memenatkan.

Stress atau meroyan yang dikait rapat dengan ibu berpantang, bukanlah mitos tapi memang benar-benar wujud. Justeru, para ibu haruslah menyiapkan diri fizikal dan mental untuk menangani keadaan tersebut, dan salah satu caranya ialah dengan pengambilan vitamin, sebagai persediaan sebelum menyambut cahaya mata, permata hati kita.

 

Jom tengok Set Bersalin Shaklee, yang terdiri daripada:

  1. Vitamin B Complex Dengan Asid Folik (40 tabs)
  2. Vitalea / Multivitamin Dengan Zat Besi (40 tabs)
  3. Vitamin C (40 tabs)
  4. Zink (40 tabs)

 

Apa kepentingan mengambl vitamin-vitamin ini?

 

 1) Vitamin B Complex Dengan Asid Folik

  • B Complex bertindak sebagai penenang dan mengelakkan stress atau meroyan di kalangan ibu berpantang. Ia juga berupaya meningkatkan pembentukkan sel darah merah dan sangat penting untuk menukarkan makanan yang kita ambil menjadi tenaga. Justeru, ibu-ibu akan merasa lebih bertenaga dan kurang letih. Vitamin ini juga memelihara kulit dari dalam dan penting untuk kecantikkan, sesuai dengan namanya B for Beauty.

2) Vitalea / Multivitamin Dengan Zat Besi

  • Sangat penting diambil oleh ibu berpantang kerana vitalea membekalkan 23 jenis vitamin dan mineral yang diperlukan oleh tubuh, tetapi sukar diperolehi sewaktu berpantang kerana kebanyakkan makanan perlu dielakkan semasa berpantang (pantang makan). Zat besi pula sangat diperlukan oleh tubuh untuk menghasilkan sel darah merah, bagi menggantikan kehilangan darah semasa proses kelahiran. Ibu-ibu yang kekurangan vitamin ini, akan kelihatan pucat, letih dan tidak bermaya.

3) Vitamin C

  • Sangat penting untuk penyembuhan luka jahitan serta membaik pulih tisu yang rosak selepas bersalin. Juga penting untuk meningkatkan sistem pertahanan badan kerana sebiji vitamin C Shaklee menyamai 7 biji setengah kita makan buah oren. Vitamin C juga penting dalam membentuk kolagen dan penting dalam kecantikkan kulit.

4) Zink

  • Sangat penting untuk membaik pulih luka jahitan dan luka dalaman. Makanan yang kaya dengan zink ialah ikan haruan. Agak sukar untuk memasak ikan haruan setiap hari, ditambah pula dengan harganya yang agak mahal. Justeru, pengambilan zink setiap hari adalah pilihan yang tepat bagi ibu berpantang. Zink juga membantu mengatasi masalah ‘kedinginan' selepas bersalin, dan pengambilan zink oleh ibu menyusu akan menjamin bayi membesar dengan optimum. 

 

Dan untuk penyusuan, anda digalakkan mengambil ESP.. ESP merupakan protein soya yang sangat membantu ibu-ibu menyusu di samping mengekalkan kesihatan ibu dan bayi.

 

Jika anda mengalami sembelit semasa berpantang pula, cubalah ostematrix, insyaAllah ia membantu melawaskan, tak adalah luka terjejas akibat sembelit.. insyaAllah

 

Untuk mencuba produk ini,sila hubungi saya di:

Call / Whatsupp: 019-6657 302

Email: farahshoppe@gmail.com

Add Fb saya: Farah Alias Biz untuk chatting secara langsung dengan saya

Klik Like di FanPage saya: MommyIskandar

Konsultasi percuma hanya untuk customer saya sahaja ya..

 

Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan

 

Leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

63 comments on “Set Bersalin Shaklee

  1. SALAM SIS..NK TY UTK FULL SET TUE LEH BERTAHAN BERAPA HARI?

  2. assalammualaikum…

    nak tanya.. semasa berpantang, boleh ambil set slimming shaklee tak seperti lecithin?

    tq…

    • Waalaikumsalam..

      Masa berpantang boleh ambil set slimming Shaklee. Lecithin berfungsi memecahkan lemak, manakala alfalfa sebagai detox, utk membuang lemak yg dipecahkan tadi.

      Sebagai tambahan boleh juga ambil ESP sebagai meal replacement, dan juga membantu proses pembakaran lemak serta mengurangkan rasa lapar.

      Untuk makluman, alfalfa dan ESP uga merupakan milk booster untuk ibu menyusu, jadi di samping kuruskan badan, dapat mempercepatkan penghasilan susu juga. Bestkan? 2 in 1

      Kalau makan jamu pula, sila jarakkan masa dalam 3 jam antara jamu dan produk Shaklee.

  3. Ajlaa Hashim on said:

    Salam, sy masih dlm pantang (hari ke 35). Ingin menurunkan berat badan+ menmbahkan susu (Set 3). Set bersalin pun menarik perhatian saya. Can you please help in making decision?

  4. ibu mimi on said:

    sis,

    nak tanya pasal set bersalin ni. bila kita boleh mula ambil? selepas berapa hari melahirkan? set tu perlu ambil berapa biji sekali makan? harganya masih kekal sama ke? thanks for your reply….

  5. Salam,
    Utk full set bersalin juz ade:
    -Vitamin B Complex Dengan Asid Folik (40 tabs)
    -Vitalea / Multivitamin Dengan Zat Besi (40 tabs)
    -Vitamin C (40 tabs)
    -Zink (40 tabs)

    Klo sye nk tambah utk set slimming + ESP tu brape total hrge die erh..?

    Seeloknyer ble vitamin ni blh diambil?

    Thanks.

  6. nak tanya untuk yang duk pregnant xde suppliment ke?

  7. nor suriani on said:

    salam..
    set berpantang ni leh tak dicampur dengan set berpantang yang lain contohnya dengan set berpantang sendayu tinggi ke…

    • Farah on said:

      Boleh.. cuma jarakkan masa pengambilan antara shaklee dan jamu lain dalam masa 3 jam ya

      • nor suriani on said:

        Drpd testimoni yg saya baca, nampaknya produk shaklee ni berkesan…adakah mencukupi kalau hnya mengambil produk ini semasa berpantang atau adakah perlu menggunakan produk berpantang yang lain…

  8. zainon on said:

    Salam….saya dijangka bersalin hjg bulan ni…amat berminat dgn set ni..macam mana nak order???

  9. Salam,

    saya nak tnya untuk memperbanyakan susu..saya sudah 3 bulan selepas bersalin. saya hanya perlu ambil alfalfa dan ESP sahaja kah.?

  10. lynn on said:

    assalamualaikum..

    boleh x sy nk tau mcm mane cara pengambilannye? brape biji n brape kali sehari? tq..

  11. halimah on said:

    Salam
    Saya tengah mengandung dan saya juge tengah menyusukan bayi saye skrg bru umur 6 bulan.boleh x saye gune set ini tok bykkn susu bdn sye yg semakin berkurng….

  12. lynn on said:

    Salam

    Boleh x pm sy cara pengambilan set ni?brape biji sehari.boleh x ambil set ni bersama dgn esp dan vit e & brape harganya..tq..

  13. Hairani on said:

    Assalamuaikum..nk tya klau sy nk beli camner..

  14. Quinn Green on said:

    Nak tanya, 1 set bersalin ni brapa harga nya ia ?

  15. nurul afidatul on said:

    nk tanya set brsalin ni harga bpe yer?..

  16. Assalamualikum…

    Hai farah…nani tgh mencari2 set untuk berpantang…lagi 3 bln nak deliver…first time..tngk tsmoni yg gune produk shaklee ni bagus…so farah boleh suggest kn x mane2 produk shaklee yg the best utk mse bpntang..+ nani mgg ade masalah sembelit.. tq..

  17. nurul asikin on said:

    salam farah,

    saya berminat dengan set berpantang shaklee, so saya nak tahu harganya dan set yg mana paling sesuai..

  18. SHA on said:

    salam farah, sy berminat dgn set berpantang shaklee. bole bg price n nasihat penggunanya dan apa2 info yg related ?

  19. r syarah on said:

    mohon email saya harga ESp ..saya skrg mgandung 25 weeks.nak prepare awal2..

    dan juga set slimming shaklee.

    tq kak farah

  20. nora on said:

    salam..saya berminat dngan set berpantang+esp..berapa harga untuk set ini?

  21. maya on said:

    As salam..farah…insyaAllah..bln 9 ni maya akan bersalin anak pertama..jd skrg tgh survey2 set2 bersalin yg sesuai & jugak dpt hasilkan susu yg byk..blh farah suggestkan produk yg bersesuaian dgn harganye sekali..tq..

  22. ixora on said:

    Salam,

    Saya nk tahu berapa harga untuk set bersalin shaklee ini.

    Apakah perbezaannya dengan set bersalin yg melibatkan jamu seperti set bersalin jamu mak dara,set bersalin leesa formua?

    Saya masih mencari apakah set bersalin yg sesuai untuk saya .

    Sekian terima kasih

  23. adda on said:

    salam.. saya nk tau details tentang set berpantang shaklee.. harga dan set mana yang paling sesuai untuk diambil.. thanks.. 🙂

  24. salam kak farah…
    hantarkan pada saya juga yer….. ada apa2 pantang x / cara2 tertentu semasa pengambilan set ni?cth kene minum air banyak ker?xboleh diambil bersama susu ker?
    kalau saya ada amek teh herba tanamera untuk berpantang…boleh diambil bersama set bersalin nie?
    plus saya juga berminat tentang slimming set + ESP…boleh cerita details juga?

  25. zek on said:

    salam,farah..set ney bertahan smpai 4-6 bln..lmenye..takut xterhabis..klo set utk 2 bln je ade.?harganya.?

  26. hasma on said:

    salam..saya berminat nak menggunakan set bersalin ini..bole tak emel kan saya maklumat lengkap tentang set ini dan berapa harganya termasuk kos penghantaran di sarawak..tq

  27. Hanim on said:

    saya pun tengah survey set bersalin.. boleh share tak? saya pun nak tahu harga dan kelebihan set bersalin shaklee ni..

  28. Faz on said:

    Boleh tau berapa harga satu set?

  29. husna on said:

    sis pm hargaye….dan apa yng perlu sya ambil…..buln dpn insyallah bersalin

  30. niki on said:

    saya berminat berkaitan set berpantang ini dan berapa harganya

  31. AIshah on said:

    salam….
    saya nak bersalin dalam masa 3 bulan lagi dan tgh mencari produk yg sesuai untuk berpantang.. Boleh tak suggestkan mana2 produk shaklee yg the best + untuk turunkan berat bdn sekali…. thanks

  32. aida on said:

    Salam, sy nk taw satu set bersalin ni ada berapa jenis ubat?dan berapa harga dia?berminat tgk testimony..:)

  33. sherry on said:

    A’kum farah..

    Saya nak tahu harga set bersalin shaklee…?

  34. fara on said:

    salam, kalau amik set trial 4 jenis tu, + alfalfa dan ostematrix , berapa RM ye.

  35. miza on said:

    salam

    mohon emailkan harga set berpantang.. thx

  36. yana on said:

    salam farah
    saya juga berminat dgn set berpantang shaklee ni,bleh tahu harga n suggest yg mana produk yg sesuai

  37. Azza on said:

    Hi farah,

    I berminat nak dptkan set berpantang. I baru lps operation, if takde risk, i nak try. Sekarang ni dah 5 hari. After pymt, how long i can get the products?

  38. Klu 1 set bslin lengkap bpe rm ye?plz email tq…

  39. zuraida on said:

    salam sis.. nak tanya kalau saya dah ada set bersalin amway & saya nak amalkannya masa b’pantang nti, blh x saya amik jugak set bersalin shaklee ni? & berapa harga 1 set bersalin ni + ESP + Ostemetrix?

  40. eira on said:

    salam…akk…brpa yg hg set ni n ley cita serba sikit tntg produk ni cz lg 2bln deliver…so nk tau tntg produk shaklee ni…

  41. zeti on said:

    Salam Farah, sy tgh mencari set berpantang yg sesuai, 1st time, sbb sy akn deliver bulan depan. Boleh sy tahu antara shaklee dan nona roguy mana lagi bagus. Dan set berpantang mana yang the best dan boleh bagi susu banyak. Thanks 😉

  42. Khadijah on said:

    Salam sis..

    bole hantarkan sy maklumat untuk set berpantang shaklee berserta harga?

    TQ.

  43. salam kak farah..

    nak tanya.. kenapa alfalfa tidak termasuk dalam set ni sekali yer?? boleh tak mkn alfalfa masa dalam pantang??

  44. shima on said:

    salam,
    saya berminat dengan set bersalin shaklee.bole hantarkan maklumat ke email saya?

  45. schanoba on said:

    salam farah…kalau czer pon boleh makan set bersalin shaklee ni ke?
    utk set bersalin +esp+lecithin+osteo..
    brape harganye?

  46. salam farah. sy sdg mencari set bersalin. sy berminat nk beli set bersalin yang ni. 4 supplements yg kt atas tu blh mencegah sembelit x?

  47. nak tanya set bersalin berapa harganya……dan bagaimana untuk mendapatkan…

  48. Pingback:Jatuh Cinta dengan Set Bersalin + ESP! - Mommy Iskandar

  49. Assalam sis,nk tny keempat2 botol kt atas tu mkn sebiji sehari ke cmne ea? insyaAllah sy akan bersalin dlm masa terdekat ni & sy dh pn beli set ni cume vit C je blm ade stok lg..tq

  50. Pingback:Susu Banyak dan Luka Cepat Sembuh Berpantang Dengan Shaklee! - Mommy Iskandar

  51. Durrah on said:

    Salam saya nk tnyer set lps berslin brp hrganya n blh thn smpai bl yer…full set skali…

  52. Pingback:Set Bersalin Shaklee | Berpantang Cara Moden

  53. NADIA on said:

    salam,
    blh sy tahu maklumat tentang set perpantang dan harga,
    tq

  54. Suraya on said:

    Salam.. saya berminat dgn set pantang shaklee. Kalo kita xambil esp atau ostematrix apa kesannya? Bgtau hrga skali yea..

  55. deci on said:

    Salam farah sy bersalin ceasear so set mana yg sy kene guna…pas2 sy skrg tgh mkn obimin instruction drpd nurse

Call Now Button Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.
%d bloggers like this: