House

Breastfeeding Set (Set B)


 

Breastfeeding  Set Shaklee sangat berkesan untuk membantu ibu-ibu menyusu menghasilkan susu dengan banyak.. Saya sendiri menggunakan set ini, dan hasilnya Alhamdulillah dari perahan 1 0z meningkat ke 4 Oz selepas mengambil set ini selepas 5 hari. Dan sehingga kini saya masih mengambilnya, kerana selain meningkatkan penghasilan susu, saya juga berasa sangat bertenaga dan kurang letih, di samping masalah sembelit selama ni dah hilang.. Dan, BONUS..berat badan juga menurun selama 3 kg dalam masa sebulan pengambilan! 

Dengan segala khasiat, apa yang ada dalam set ini ya? Jom kita tengok..

 

1) Vitamin B Complex

Vitamin ini sangat penting untuk menukarkan makanan yang kita ambil kepada tenaga, meningkatkan pembentukan sel darah merah dan meningkatkan penghasilan susu. Ia membantu meningkatkan tenaga, mengurangkan kelesuan dan stress. Justeru,vitamin ini bertindak sebagai penenang dan meningkatkan fokus. B complex juga memelihara kulit dari dalam dan penting untuk kecantikkan, sesuai dengan namanya “B” for beauty.

2) Vitamin C

Membantu meningkatkan sistem pertahanan badan dan sangat penting untuk membentuk kolagen. Bertindak sebagai anti oksidan dan berperanan dalam membentuk kulit yang cantik. Membantu pembentukkan sel-sel baru, mempercepatkan proses penyembuhan luka dan demam serta berupaya mencegah penyakit barah.

3) Vitalea (Multivitamin)

Mengandungi vitamin dan galian yang diperlukan oleh tubuh badan manusia, formula lengkap dengan zat besi. Vita Lea adalah multivitamin dan multimineral, yang mengandungi 23 jenis vitamin mineral yang lengkap untuk keperluan harian. Membekalkan tubuh ibu dengan nutrient yang perlu agar ibu sentiasa sihat, cergas dan bertenaga. Dilengkapi dengan zat besi yang amat diperlukan oleh ibu yang menyusukan anak.

4)Alfalfa

Merupakan raja segala tumbuhan. Membantu meningkatkan sistem imunisasi dan membuatkan sistem badan berjalan lancar. Bertindak sebagai milk booster dan membantu MEMPERCEPATKAN PENGHASILAN SUSU. Juga membantu menyelesaikan masalah wanita, termasuklah masalah keputihan.

Sebagai tambahan untuk ibu-ibu bekerjaya yang menyusukan anak secara eksklusif, anda juga boleh mengambil Energizing Soy Protein(ESP) dan Ostematrix (Kalsium Magnesium dengan Vitamin D) untuk membantu  penghasilan susu ibu yang banyak dan kesan yang maksimum.

Namun harus diingatkan, konsep utama penyusuan ialah SUPPLY AND DEMAND. Anda haruslah menyusukan anak anda / pam sekerap mungkin (setiap 2-3 jam) untuk mendapatkan hasil maksimum. Vitamin-vitamin ini hanya membantu dan berkesan jika payudara anda dikosongkan dengan kerap, dimana memenuhi konsep ~ lebih kerap bayi disusukan, lebih banyak susu akan dihasilkan.

Di samping itu, ibu juga harus memastikan mengambil air tidak kurang dari 3L bagi menjayakan proses penyususan. Ini kerana susu ibu itu sendiri sebahagian besarnya terdiri dari air. Jika ibu tidak minum banyak air,mana mungkin banyak susu boleh dihasilkan.

Dan, kembalilah kepada Pencipta kita..Mintalah kepadaNya agar memurahkan rezeki anak kita. Kerana Dialah sebaik-baik Pencipta dan Sebaik-Baik Pemberi. Bagi Muslim, banyak-banyakkanlah doa dan zikir agar jiwa kita kembali tenang dan yakin denganNya, insyaAllah program penyusuan kita berjalan lancar. 

Hubungi saya untuk konsultasi percuma. Email farahshoppe@gmail.com / 019-6657302

Leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

14 comments on “Breastfeeding Set (Set B)

  1. Pingback:Stok Susu 600 Oz Dalam Masa Sebulan? « Mommy Iskandar

  2. mcm mn nk dapatkan set prcubaan utk sbln tue

    • boleh bank-in pada saya.. set B rm 80, eu-four set rm 130 dan set 3M rm 265, then sms saya alamat , saya akan pos secepatnya.. ni phone no saya, dah bank-in bgtau ya 019-657302

  3. farah faizal on said:

    salam..sy nk bertanya..sy tgh mengandung 3 bulan,ada x supplement tuk penghasilan susu..sbb sy kekurangan susu badan

  4. Salam..produk ni dlm bntuk tablet or susu tepung?

  5. as-salam…
    sy tgh mengandung skrg nie..anak pertama dulu sy xdpt menyusukan anak coz susu kurang dlm badan..so mgknkah produk nie sesuai buat sy..then brp bulan sy ble mkn..skrg sy sudah preggy 6 bulan..
    tq

  6. Salam, nak tanya ESP tu dalam bentuk ape ye, tablet ke? atau kene bancuh..ape flavor die ek..TQ

    • Salam Farrah,

      ESP dalam bentuk serbuk dan boleh dibancuh dengan mana-mana air lain spt milo, horlick, fresh milk dll kecuali air panas dan air berkafein tak boleh. Flavor dia rasa soya.

      Saya ada emailkan details sekali, check inbox ya..

  7. Jessie on said:

    Salam, bgmn nak dptkan pack tu?

  8. rida on said:

    As-salam..
    kalau yang set b tu including postage berapa ye?

  Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.