“Seronoklah awak dapat kerja kat rumah je.. dapat relax, tengok tv, golek-golek dengan anak sambil buat bisnes kan.”   Alhamdulillah memang seronok bekerja dari rumah ni. Dapat jaga anak, dapat masakkan dan suap anak makan, dapat uruskan rumah tangga.. tapi part relax tu sangatlah tak setuju tau. Siapa[…]

Read More

Alhamdulillah, seminggu yang lepas kami suami isteri baru pulang dari Trip Umrah Ziarah Shaklee. Trip dari 9 – 21 January 2017 pastinya meninggalkan kenangan manis. Setiap kali Trip Shaklee, pasti ada ziarah. Tahun ini kami ziarah ke Jordan, berbeza tahun lepas ke Abu Dhabi.   Apa yang seronoknya[…]

Read More

Pada 11 Mac 2016, kami telah menghadiri satu Workshop Shaklee Business On The Go. Workshop separuh hari ni, telah diadakan di Hotel Sri Petaling. Apa yang menarik, dalam workshop kali ni kami belajar cara menjalankan bisnes kami dengan mudah di mana sahaja, sebab tu lah namanya On The[…]

Read More

Jana income lumayan dengan Shaklee.   Alhamdulillah, saya dan suami dua-dua fulltime dengan Shaklee. Beberapa bulan lepas, kami berpindah ke rumah baru. Biasalah bila berkenalan dengan jiran, mereka akan bertanya, kerja di mana. Saya jawab “saya bisnes Shaklee”. Mereka tanya lagi, suami? Jawapan saya “suami pun buat Shaklee[…]

Read More

Alhamdulillah, bulan April 2015 buku pertama saya terbitan Sofis Prima Sdn Bhd selamat dilancarkan. Hampir setahun jugalah mengambil masa untuk buku Suri Rumah Jutawan ni siap, bagi memastikan hasil yang terbaik untuk anda semua.   Kenapa buku Suri Rumah Jutawan ni diterbitkan? Dan antara intipatinya.. Yang utamanya, saya[…]

Read More

Alhamdulillah, selepas 3 tahun bersama Shaklee, MommyIskandar  telah melebarkan sayapnya seluruh semenanjung, Sabah, Sarawak dan Indonesia. Namun, permintaan yang tinggi di Sarawak, menyebabkan kami mahu mencari pengedar Shaklee di Sarawak lebih ramai lagi.   Siapa yang tinggal di Sarawak dan menggunakan produk Shaklee?   Sangat rugi jika anda[…]

Read More

Alhamdulillah.. telah lebih 5 tahun saya bersama Shaklee. Makin lama dengan Shaklee, bertambah sayang dan yakin saya pada produk Shaklee. Saya juga merupakan pengedar Shaklee Gombak. Bagi penduduk sekitar Gombak, boleh dapatkan Shaklee terus dari saya ya..   Tak dilupakan juga buat penduduk sekitar Selayang, Setapak, Taman Melati, Taman[…]

Read More

Alhamdulillah.. bagi yang mengenali diri saya, saya sedang sarat mengandung buat masa ni. Namun, dengan izin Allah, masih mampu bekerja dan menjalankan bisnes online saya dari rumah. Dan jika anda tanya pada saya, apa pekerjaan atau  bisnes terbaik untuk para ibu, semestinya saya akan mengesyorkan bisnes online terbaik[…]

Read More

Alhamdulillah. Lebih 2 tahun saya terlibat dengan Shaklee. Pelbagai ragam dan kerenah pelanggan saya temui. Begitu juga dengan cabaran, pahit manis semua kena tempuhi dengan hati yang tenang dan terbuka. 9/10 rezeki datang dari berniaga kan? Jom kita lihat rahsia kejayaan Rasulullah dalam berniaga.    Tidak Pernah Berdebat[…]

Read More

Salam semua.. Alhamdulillah blog saya kini bukan sahaja dikunjungi pembaca dari Malaysia, tetapi juga Indonesia, Singapura, Brunei, Amerika Syarikat, German dan beberapa negara lain. Terima kasih atas kesudian anda semua berkunjung ke “rumah” comel saya nie.. Cuma kali ni saya nak bercerita tentang Shaklee Indonesia, betapa Shaklee membawa[…]

Read More

Bekerja dari rumah merupakan pilihan kerjaya masa kini. Bukan lagi terpaksa, tetapi ramai ibu muda khususnya, yang memegang segulung ijazah, dengan rela hati melepaskan jawatan tinggi demi menjaga anak-anak tersayang.   Siapa kata bekerja dari rumah tiada masa depan? 9/10 rezeki datangnya dari perniagaan. Berniaga dari rumah juga[…]

Read More

Buat anda semua yang setia membaca blog saya, dan buat semua pelanggan saya khususnya, anda dijemput untuk menghadiri Majlis Master Celebration saya yang akan berlangsung di Prince Hotel & Residence. Berikut ialah detail majlis:     Anda akan dijamu lunch yang insyaAllah sedap-sedap belaka.. Masuk PERCUMA, jangan risau[…]

Read More

Salam semua, alhamdulillah di cuti panjang ni, dapat saya menulis tentang bisnes online dari rumah. Hari bekerja, saya juga sibuk, menerima order dan menjawab soalan customer. Dalam pada itu, ramai juga ibu-ibu di luar sana yang berminat menjalankan perniagaan shaklee ini secara online, tapi tak tau bagaimana.. Soalan[…]

Read More

Alhamdulillah..siapa sangka duduk rumah atau dengan kata lain bekerja dari rumah boleh dapat income  besar? Saya pasti ramai antara ibu bekerjaya di luar sana mengimpikan bekerja dari rumah dan dapat melihat sendiri anak-anak membesar depan mata. Masalahnya ramai yang tak tau apa bisnes yang boleh menjana keuntungan, dan[…]

Read More

Salam semua.. Hari ni suka untuk saya memaparkan cara untuk menjadi ahli Shaklee dan menjadi sebahagian dari keluarga Mommy Iskandar.. Kepada pelanggan saya yang berminat menjadi ahli, anda akan dapat menikmati istimewa. Caranya? Sila lihat di bawah ya..   Bagaimana nak mendaftar sebagai ahli @ pengedar Shaklee ?[…]

Read More