“Seronoklah awak dapat kerja kat rumah je.. dapat relax, tengok tv, golek-golek dengan anak sambil buat bisnes kan.”   Alhamdulillah memang seronok bekerja dari rumah ni. Dapat jaga anak, dapat masakkan dan suap anak makan, dapat uruskan rumah tangga.. tapi part relax tu sangatlah tak setuju tau. Siapa[…]

Read More

Seminar pemasaran Facebook Enermax telah diadakan pada 4 Disember 2016 yang lepas. Nak bisnes kenalah ada ilmu kan.. Mana boleh main semborono je posting di Facebook (Fb) tu. Ish bisnes di Fb pun kena ada ilmu ke? Mesti ada yang tanya, betul tak?   Sebenarnya tak lah wajib,[…]

Read More

Pada 15 Oktober 2016, saya dan team saya Enermax Group telah menghadiri Kelas Blog Bersama Tuan Eizil. Dalam kelas ini kami telah diajar asas bagaimana untuk menggunakan blog untuk pemasaran.   Soalan pertama yang Tuan Eizil tanya, “siapa yang telah menggunakan blog untuk bisnes tetapi masih tak nampak hasilnya?”[…]

Read More

Alhamdulillah lebih 5 tahun saya dalam Shaklee. Setia dengan Shaklee, setia dengan produk-produk Shaklee dalam amalan pemakanan harian saya. Dan selama 5 tahun itulah saya menjadi Pengedar Shaklee Gombak. Terima kasih untuk sokongan anda semua selama saya bersama Shaklee.   Dikenali sebagai Pengedar Shaklee Gombak menyebabkan saya sibuk[…]

Read More

Alhamdulillah, 1 October yang lepas selesai Bengkel Cara Mudah Buat Duit Dengan Shaklee. Bengkel ini berlangsung di Setia Alam, selama 3 jam, anjuran bersama Genki-Enermax.   Bengkel Cara Mudah Buat Duit Dengan Shaklee ini telah membuka mata ramai pengedar Shaklee yang mendaftar di bawah group kami, betapa mudahnya[…]

Read More

Pada 11 Mac 2016, kami telah menghadiri satu Workshop Shaklee Business On The Go. Workshop separuh hari ni, telah diadakan di Hotel Sri Petaling. Apa yang menarik, dalam workshop kali ni kami belajar cara menjalankan bisnes kami dengan mudah di mana sahaja, sebab tu lah namanya On The[…]

Read More

Alhamdulillah.. bagi yang mengenali diri saya, saya sedang sarat mengandung buat masa ni. Namun, dengan izin Allah, masih mampu bekerja dan menjalankan bisnes online saya dari rumah. Dan jika anda tanya pada saya, apa pekerjaan atau  bisnes terbaik untuk para ibu, semestinya saya akan mengesyorkan bisnes online terbaik[…]

Read More

Alhamdulillah. Lebih 2 tahun saya terlibat dengan Shaklee. Pelbagai ragam dan kerenah pelanggan saya temui. Begitu juga dengan cabaran, pahit manis semua kena tempuhi dengan hati yang tenang dan terbuka. 9/10 rezeki datang dari berniaga kan? Jom kita lihat rahsia kejayaan Rasulullah dalam berniaga.    Tidak Pernah Berdebat[…]

Read More

Salam semua.. Alhamdulillah makin hari makin ramai yang join Shaklee untuk jana pendapatan. Ada yang buat secara part time, ada juga yang full time. Apapun bergantung keselesaan masing, pokok pangkal niat kita untuk membantu meningkatkan taraf ekonomi keluarga kan. Apapun, kali ni saya nak bercerita sedikit tentang Seminar[…]

Read More

Bekerja dari rumah merupakan pilihan kerjaya masa kini. Bukan lagi terpaksa, tetapi ramai ibu muda khususnya, yang memegang segulung ijazah, dengan rela hati melepaskan jawatan tinggi demi menjaga anak-anak tersayang.   Siapa kata bekerja dari rumah tiada masa depan? 9/10 rezeki datangnya dari perniagaan. Berniaga dari rumah juga[…]

Read More