Tips dan petua cara putihkan muka dengan berkesan. Apa tips tu? Mesti semua teruja nak tau kan. Dan ni bukan tips kosong tau, dah ramai yang menjadi semakin putih, bersih, glowing mowink gituu..   Okey tips dan petua cara putihkan muka dengan berkesan yang pertama ialah kena minum banyak[…]

Read More

Salam kepada semua pengunjung mommyiskandar.com. Hari ni saya nak memaparkan testimoni ESP Shaklee bantu kulit bermasalah .   Saya menerima banyak sms, pm di Facebook dan whatsupp bertanyakan, “betul ke ESP Shaklee ni boleh bantu kulit yang bermasalah? Mana yang patut saya ambil, ESP atau Vitamin E?”  […]

Read More

Setiap bulan Shaklee akan mengadakan promo produk. Bulan June ialah bulan kecantikkan. Sebabnya bulan ni ada promo vitamin E Buy 6 free 1!   Nak buat apa vitamin E banyak-banyak? Tu soalan biasa customer saya.. Jangan risau, vitamin E jangka hayatnya 2 tahun. Lambat expired tau!    Dan[…]

Read More

Alhamdulillah, minggu ni produk terlaris di pasaran, Vitamin C Shaklee dah muncul kembali. Punyalah laris, sampaikan setiap kali stok masuk, cepat je sold out. So kali ni, pada pengguna setia Vitamin C Shaklee, jangan lepaskan peluang beli 2-3 botol terus ya..   Apa yang menariknya vitamin C Shaklee[…]

Read More

Salam semua.. lama rasanya saya tak update tentang kecantikkan.. asyik penyusuan je kan.. Nak buat macam mana, dah memang jiwa sukakan penyusuan.. 😆  Hari ni saya nak share tentang cara cerahkan kulit dan kurangkan parut jerawat..   Kulit anda bermasalah? Pastinya segan bila berhadapan dengan orang ramai, lebih-lebih[…]

Read More

Bagi yang mengalami masalah jerawat, parut dan tona kulit tidak sekata, saya pasti dah bermacam produk kosmetik anda gunakan.. Tak sesuai kosmetik A, kosmetik B pula, dan adakalanya penggunaan kosmetik sembarangan menyebabkan kulit muka anda lebih teruk dari asalnya.. Jika anda mengalami masalah kulit, antara perkara yang perlu[…]

Read More

Salam semua.. ramai yang mengidamkan kulit cantik dan berseri tanpa make-up, natural beauty gitew.. tapi berapa ramai yang boleh keluar rumah tanpa bermake-up kan? Alhamdulillah selepas mengambil vitamin kecantikkan, ramai customer saya memberi feedback kulit mereka semakin cantik berseri, walaupun tanpa make-up. Kalau dulu kulit kusam tak bermaya,[…]

Read More

Alhamdulillah.. hari ni saya nak bercerita tentang pengalaman dan kegembiraan seorang customer saya, Pn Faezah. Beliau sebelum ni mengalami masalah eczema, namun setelah mencuba [emember_protected]Set D + ESP, eczema beliau beransur kurang dan semakin sembuh! Dan menariknya, beliau mengatakan, sebelum ni telah mencuba pelbagai ubat termasuklah ubat doktor,[…]

Read More

Salam Jumaat semua.. Hari ni saya nak bercerita tentang kecantikkan kulit. Siapa yang tak inginkan kulit cantik? Halus dan mulus bak kulit telur dikupas.. Merah bak epal giteww.. Tak pakai mekap pun masih maintain cantik.. Hakikatnya ramai yang mempunyai masalah kulit seperti berjerawat, berparut dan kulit kusam. Bagaimana[…]

Read More

Alhamdulilah,walaupun blog saya ni lebih tertumpu kepada ibu menyusu dan mengandung, tapi kecantikkan kulit tak pernah dilupakan. Wanita dan kecantikkan ibarat melodi dan lagu, tak dapat dipisahkan..  Uniknya Shaklee, walaupun anda makan Set Menyusu, tapi kulit anda tetap akan bertambah cantik dan berseri..Apalagi kalau anda yang sememangnya ambil[…]

Read More

Jika anda mengalami masalah kulit berminyak, berjerawat dan berparut, Set D ialah supplement yang paling tepat untuk anda. Ramai antara kita hari ni begitu taksub dengan produk kecantikkan dan kosmetik luaran untuk mencantikkan wajah, dan kita seolah-olah terlupa yang kecantikkan bermula dari dalam. Nak cantik, sel-sel anda haruslah[…]

Read More

Kitaran haid tidak teratur yang dialami sebahagian besar wanita tidak boleh dipandang remeh. Ini kerana, kitaran haid yang tidak normal merupakan simptom awal wanita tersebut mempunyai masalah hormon tidak seimbang. Jika dibiarkan berlarutan, ia akan menyebabkan sistem pembiakan wanita itu menjadi kurang subur dan sukar menimang cahaya mata. […]

Read More

Salam semua.. hari ni saya nak bercerita tentang kecantikkan..Asyik gambar susu je, borring juga kan? Antara produk yang memang sangat bagus untuk kecantikkan kulit ialah ESP. Jom tengok apa itu ESP.. ESP atau Energizing Protein Soya merupakan protein soya berkualiti tinggi, di mana ia mempunyai 1001 khasiat, antaranya:[…]

Read More

Hari ni saya nak bercerita tentang vitamin cinta.. Vitamin Cinta? Ya..ada vitamin yang dikenali sebagai vitamin cinta atau vitamin seksual. Ini kerana vitamin ini membantu merangsang hormon seksual dan meningkatkan libido. Walaupun Vitamin E ini dikenali sebagai vitamin yang penting untuk kecantikkan kulit, namun dah banyak testimoni yang[…]

Read More

Alhamdulillah, hari ni saya nak berkongsi satu lagi supplement yang memang mendapat sambutan ramai dari pelanggan saya di luar sana. Memang tak dinafikan kulit jenis berminyak, berjerawat dan adakalanya bernanah memang merimaskan, dan  membuatkan diri kurang keyakinan. Dan pastinya mereka yang mengalami masalah ni dah mencuba pelbagai produk[…]

Read More

Terima kasih untuk empunya diri, Pn Liza Suriani yang sudi berkongsi testimoni. Untuk makluman semua, Pn Liza ni memang pengamal tegar ESP (Energizing Soy Protein) & Vitamin E Shaklee. Menurut beliau, beliau sendiri tak percaya yang kulitnya berubah begitu ketara sekali. Sekali pandang macam anak dara u.. tapi[…]

Read More

Terima kasih kepada Pn.Fiza yang sudi berkongsi pengalamannya cantik berseri dengan Shaklee. Untuk makluman, Pn Fiza mengambil Set D + GLA. Dalam masa seminggu sahaja, ramai yang dah tegur perubahan Pn Fiza, dan yang lebih menakjubkan, parutnya hilang dalam masa 25 hari dan kulit juga semakin cantik dan[…]

Read More

Wah..hebatnya bunyi tajuk di atas.. mesti ramai yang tertanya-tanya, apa vitaminnya? Tentulah Vitamin E! Rasanya memang ramai yang tahu vitamin E penting untuk kecantikkan kulit dan menampakkan seseorang itu tampil lebih muda. Awet muda gitu.. Tapi, berapa ramaikah yang mementingkan pengambilan vitamin ini?  Jika kulit anda tampak kusam,[…]

Read More

Tanyalah sesiapa sahaja dalam dunia ni, semua nak cantik. Mahukan kulit bersih, mulus, gebu dan berseri.. Sanggup berhabisan setiap bulan, untuk mendapatkan kulit muka idaman. Tak hairanlah iklan produk kosmetik berlumba-lumba di pasaran. Tapi pernahkah kita terfikir, pemakanan memainkan peranan besar untuk membentuk kulit menawan? Contoh mudah, sering[…]

Read More