Menderita kejang kaki semasa hamil? Memang tak seronok kan. Ye lah, masa mengandung ni kalau cramp atau kejang kaki memang sakit. Nak pula kena “tarik mengkarung” atau “simpul biawak” orang tua cakap. Boleh menjerit kesakitan.   Kenapa ibu hamil cenderung mengalami cramp atau kejang kaki? Sebabnya kekurangan kalsium.[…]

Read More

Bimbang anak tak pandai membaca walau umur dah 6 tahun? Saya juga mengalami kebimbangan yang sama, bila anak-anak saya yang bersekolah seawal umur 4 tahun, tapi masuk 6 tahun masih belum boleh membaca. Di mana silapnya?   3 anak lelaki, 2 saya yang mengajar sendiri mereka membaca, dan[…]

Read More

Assalamualaikum semua.. Hari ni terpanggil nak share testimoni kurus Cinch Shake Shaklee. Ramai yang bertanya, boleh kurus ke ambil Cinch nie? Betul ke berkesan?   Ok first of all anda perlu tau.. nak kurus ni sebenarnya 80% pemakanan dan 20% senaman. Saya pernah jumpa seorang kenalan yang hari-hari pagi[…]

Read More

Assalamualaikum semua.. hari ni terpanggil untuk bercerita tentang 3 cara mudah untuk kurus dan sihat. Saya pasti ramai anda yang membaca ni mempunyai masalah berat badan berlebihan betul tak? Saya pun masih dalam usaha mendapatkan berat badan ideal selepas kelahiran anak keempat.   Selepas 2 tahun melahirkan bayi[…]

Read More

Adakah anda kerap demam? Hari ni saya nak berkongsi tips elak demam dengan Vitamin C Shaklee. Alhamdulillah, sebagai pengedar Shaklee dah pastilah saya akan menggunakan produk ni dulu. Beza sangat sebelum dan selepas penggunaan Shaklee..   Sebelum mengenali Shaklee, saya pantang selsema. Kalau batuk tak apa, tapi kalau selsema[…]

Read More

Berdiet semasa menyusu?    Boleh ke berdiet semasa menyusu? Kalau ikutkan memang lah tak boleh sebab bayi perlu nutrisi lengkap dari susu ibu. Tapi kalau ibu tak berdiet dan asyik ikutkan lapar je.. macam mana nak kuruskan?   Walaupun ramai ibu mengadu lapar selepas menyusukan bayi, tapi tu[…]

Read More

Salam semua.. hari ni semasa blogwalking, terjumpa artikel untuk suami isteri nie.. Yang dah kahwin je boleh baca ya, yang belum kahwin, baca artikel lain okay. Kali ni kita share tentang keinginan isteri ketika bersama untuk bacaan para suami. Lain kali saya ‘google’ pula keinginan suami pula.. baru[…]

Read More

Tergerak mencari sajak untuk ibu.. dan jumpa sajak nie.. memang best dan sangat bermakna. Bagi yang masih ada ibu, hargailah ibu anda setulusnya sebelum mereka dijemput Illahi. Al-Fatihah untuk arwah ibuku..   Sajak Untuk Ibu Orang kata aku lahir dari perut ibu..Bila dahaga, yang susukan aku.. ibuBila lapar,[…]

Read More

Alhamdulillah.. 2 hari lagi umat Islam akan menyambut Hari Raya Aidilfitiri. Hari kemenangan setelah sebulan kita berpuasa. Dan pastinya anak-anak kecil kita yang paling gembirakan meraikan lebaran yang dinanti..   Di kesempatan ini, saya dan keluarga mengucapkan;   “Selamat Hari Raya Aidilfitri”  dan  “Maaf Zahir dan Batin”  […]

Read More

Baca pelan- pelan dan penuh penghayatan..   Aku terlanggar seorang asing semasa berjalan,“Oh maafkan saya, saya tak perasan” Katanya “Maafkan saya juga,Saya tak nampak saudara” Kami amat bersopan dan saling menghormati,Kami saling melambai sambil berlalu pergi, Tetapi di rumah lain pula ceritanya,Bagaimana kita melayan orang tersayang, tua dan[…]

Read More

Ada segelintir kumpulan pengamal vitamin yang merasakan tidak mendapat apa-apa manfaat dari pengambilan vitamin atau supplement mereka disebabkan oleh beberapa faktor : 1. Pengambilan air kosong dipandang remeh.Ramai yang ada masalah untuk amalkan minum air masak kosong dan lebih suka yang bewarna dan berperisa. Air yang manis boleh[…]

Read More

Salam semua..semoga hari ini membawa lebih kebahagiaan untuk anda dan keluarga. Kepada semua pengguna Shaklee sekitar Gombak, saya berbesar hati membuat penghantaran secara terus ke rumah anda. Dan kepada mereka yang berdekatan dengan Gombak, seperti Selayang, Setapak, Kepong dan kawasan-kawasan berhampiran, anda boleh juga menghubungi saya untuk Cash[…]

Read More

  Mommy Iskandar – Online Journal and Shop adalah sebuah blog pengedar shaklee yang mempromosikan kesihatan, kecantikan dan produk Shaklee khusus untuk wanita.   Mommy Iskandar diselenggarakan oleh Farah Alias Biz.    Pengedar Shaklee  Gombak, Selayang, Kepong dan Taman Melati  Selangor Di Seluruh Malaysia  Sila ke pergi ke[…]

Read More