House

Berdiet Semasa Menyusu?


Berdiet semasa menyusu? 

 

Boleh ke berdiet semasa menyusu? Kalau ikutkan memang lah tak boleh sebab bayi perlu nutrisi lengkap dari susu ibu. Tapi kalau ibu tak berdiet dan asyik ikutkan lapar je.. macam mana nak kuruskan?

 

Walaupun ramai ibu mengadu lapar selepas menyusukan bayi, tapi tu bukan alasan kita makan dan terus makan. Diet semasa menyusukan bayi ni, kenalah control sikit kan.. atau sekurang-kurangnya ambil makanan yang rendah kalori atau buah-buahan.

 

Dan lazimnya, perasaan lapar tu hanyalah isyarat palsu bahawa badan kita sebenarnya kurang air. Jadi, bila lapar, minum air banyak-banyak, baru lah rasa kenyang.. Kalau lapar juga baru ambil buah-buahan dan biskut kering sekadar mengalas perut ya.

 

Satu lagi isu, boleh ke ibu menyusu mengambil ubat kurus? 

 

Kebanyakkan ubat kurus di pasaran tak selamat untuk ibu menyusu. Namun, suplement Shaklee yang 100% semulajadi, selamat dan berkesan sesuai untuk ibu-ibu menyusu. Set terlaris dan paling disukai oleh ramai ibu menyusu ini ialah Set Slimming Breastfeeding.

 

Dalam Set Slimming Breastfeeding ni ada lecithin, alfalfa dan ESP.

Lecithin – berfungsi membakar lemak

Alfalfa – berfungsi membuang lemak yang telah dipecahkan dan agen detox

ESP – berfungsi sebagai milkbooster, mengenyangkan dan reshape semula badan kita

 

Berikut ialah testimoni pengguna yang berpuas hati dengan Set Slimming Breastfeeding Shaklee ni:

 

3 bln hilang 12kg dgn set slim bf

Hilang 12 kg dengan Set Slimming Breastfeeding

 

alfalfa n lecithin turun 5 kg

Hilang 5 kg Walau Amalkan Set Slimming Budget

 

 

set slim bf hilang 25kg

Hilang 25kg Dengan Set Slimming Breastfeeding

 

Bestkan? Banyak lagi TESTIMONI lain yang anda boleh lihat DI SINI

 

Bagi yang ada budget, saya sarankan anda ambil ketiga-tiga suplemen. Bagi yang budget terhad, ambil lecithin dan alfalfa dulu pun memadai, 2 lebih baik dari tiada kan? 

 

Apapun, sepanjang pengambilan Set Slimming Breastfeeding ini, anda haruslah menjaga pemakanan. Makan tetap makan, tetapi ambil makanan pada kadar perlu sahaja, jangan terlebih kalori dan jangan pula berdiet dengan ekstrem kerana apa yang penting bayi kita membesar dengan sihat kan..

 

Tips diet hari nie.. air kosong mesti minum sekurang-kurangnya 3L sehari. Dan kira pengambilan kalori anda sehari, insyaAllah pelan penurunan berat badan anda berjaya

 

Nak kurus dan anda mahu ber diet semasa menyusukan bayi atau anak? Boleh hubungi saya dan anda akan mendapat konsultasi percuma dengan setiap pembelian produk slimming Shaklee dengan kami.

 

Dan anda bukan setakat kurus.. tetapi susu juga semakn meriah dengan set ini. Bestkan?

 

Untuk mencuba produk ini,sila hubungi saya di:

Call / Whatsupp: 019-6657 302

Email: farahshoppe@gmail.com

Add Fb saya: Farah Alias Biz untuk chatting secara langsung dengan saya

Klik Like di FanPage saya: MommyIskandar untuk mendapatkan updates dan pelbagai INFO PERCUMA

Konsultasi percuma hanya untuk customer saya sahaja ya..

 

Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan

 

Leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

  Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.