Seiring dengan usia, seorang wanita menyedari aset berharganya semakin kurang menarik. Adakah kerana kehamilan? menyusukan? atau faktor usia itu sendiri? Apakah rahsia payudara montok dan anjal ?   Antara penyebab utama payudara menjadi lembik dan kendur ialah kehilangan kolagen dalam badan. Seiring pertambahan usia, kolagen dalam badan semakin[…]

Read More

Selamat tahun baru 2014 untuk semua pembaca MommyIskandar. Alhamdulillah, masuk tahun ke-3 bersiaran di blog yang comel nie. Azam baru? Nak lebih sihat, lebih cantik, lebih kaya..hehe.. dan lebih langsing gitew! Rata-rata di wall Fb kalau ditanya azam baru nak ramai kurus! Apalagi, jom kurus dengan Shaklee ![…]

Read More

Ramai customer yang bertanyakan saya, set penyusuan apa yang paling bagus sekali? Semestinya Set Penyusuan 3M Shaklee terbaik. Kenapa terbaik? Sebab ia mempunyai 3 milkbooster hebat dan digabungkan bersama suplement penting yang diperlukan oleh badan untuk nutrisi harian.   Ibu yang pernah mengambil set ini juga pasti mengakui[…]

Read More

Umumnya, ramai ibu yang mengalami masalah susu kurang selepas bersalin. Seakan-akan hampir tiada susu yang menitis sebaik sahaja bayi dilahirkan. Apa yang menyebabkan situasi ini berlaku?   Saya pasti situasi ini sangat mengecewakan ramai ibu yang bertekad mahu menyusukan anak secara eksklusif. Mana taknya, hajat di di hati[…]

Read More

Berat naik selepas raya dan mulut tak berhenti-henti mengunyah? Itu normal, nama pun sindrom selepas raya.. hehe.. Memang sedap je mengunyah biskut raya dan kerepek depan tv kan? Jangan terkejut bila tengok baju raya yang dibuat bulan Ramadhan baru ni dah mula sendat. Alamak! Masa untuk mencuba Set[…]

Read More

Gastrik sering dijadikan penyebab untuk tidak berpuasa penuh. Pesakit gastrik sering dinasihatkan untuk mengambil makanan tepat pada masanya dan tidak skip jadual makan. Justeru, adakah pesakit gastrik boleh berpuasa?   Sebelum mengulas lebih lanjut, perlu diketahui punca gastrik dan kenapa ia terjadi. Gastrik berlaku apabila selaput dalam perut[…]

Read More

Salam semua.. hari ni saya nak menjawab pertanyaan ramai customer. “Kalau saya nak milkbooster sahaja, tak nak vitamin lain, mana yang terbaik? Sebab saya ni jenis tak berdisiplin..bimbang banyak-banyak tak makan pula..” Haa.. ramai tau tanya saya soalan ni, so hari ni saya nak jelaskan, ESP dan Alfalfa[…]

Read More

Salam semua.. hari ni nak bercerita tentang ESP Shaklee, milkbooster terbaik yang sangat disukai ramai. Walaupun Shaklee ada 3 Milkbooster, namun ESP memang menjadi kewajipan bagi setiap ibu menyusu, kerana kesannya memang super duper best!   Apa yang menariknya ambil ESP ni? Bagi yang baru, mesti tertanya-tanya kan..[…]

Read More

Siapa kata mengandung tak boleh menyusukan anak? Jangan bimbang jika anak kecil anda masih belum berusia setahun dan anda telah mengandung lagi. Boleh menyusukan anak semasa mengandung, asalkan kandungan sihat dan stabil..   Ada ibu yang mengandung walaupun baby masih lagi beberapa bulan. Nak berhentikan menyusu, tak sampai[…]

Read More

Susu kurang semasa berpantang adalah keluhan biasa terutamanya bagi ibu muda yang menimang cahaya mata buat kali pertama. Kurang pengalaman menyebabkan ramai ibu yang memberi susu formula sebagai alternatif. Tahukah anda susu sedikit pada awal kelahiran adalah perkara biasa?   Perut bayi yang baru lahir hanyalah sebesar guli.[…]

Read More

Alhamdulillah.. selamat kembali bekerja bagi semua mommy yang bekerja. Pagi Isnin yang longlai bagi kebanyakkan orang.. hehe.. Jom beri tenaga pada badan anda dengan ESP setiap pagi.. Selain membekalkan tenaga, ESP mampu mencantikkan kulit, membantu menghilangkan parut, mengenyangkan dan bagi ibu yang menyusu, ESP merupakan milkbooster terbaik!   […]

Read More

Siapa kata ibu yang menyusukan anak tak boleh kurus? Boleh saja asalkan tahu caranya.. Tiada crash diet, pandai jaga pemakanan dan yang paling penting susu tetap meriahkan.. Bagi ibu yang memang berat badan naik mendadak semasa mengandung, pastinya tak sabar nak menguruskan badan kan? Selain menjaga pemakanan, produk[…]

Read More

Alhamdulillah, lagi testimoni ESP untuk tatapan anda semua. Buat ibu semua menyusu, serius saya bagitau, kalau anda tak cuba ESP memang rugi sangat.. Kesannya memang super duper best dan untuk makluman anda, ESP merupakan MILKBOOSTER terbaik Shaklee dan merupakan HOT PRODUCT kami juga! Kenapa ESP? Sebab ESP merupakan[…]

Read More

Alhamdulillah.. seronok berkongsi tentang supplement dengan anda semua. Hari ni bercerita tentang Set Bersalin / Berpantang Shaklee. Kenapa mesti ambil Set Berpantang Shaklee? Kerana Shaklee SELAMAT dan UNIK. SELAMAT kerana ia boleh terus diambil walaupun bayi mengalami kuning, mahupun ibu bersalin melalui pembedahan. UNIK sebab ia merupakan kombinasi[…]

Read More

Salam sayang dari saya untuk anda semua pembaca setia MommyIskandar.Com. Saya pasti ramai yang dah tahu ada 4 set penyusuan untuk ibu-ibu yang mengalami masalah penyusuan. Jika anda pengunjung baru, dan tak tahu tentang Set Penyusuan kami, 4 set penyusuan tersebut boleh didapati DI SINI ya. Walaupun Set[…]

Read More

Berita baik buat semua ibu menyusu. Siapa kata menyusu anak tak boleh slim kan? Boleh.. buktinya ramai pengguna Set Slimming Breastfeeding kami berjaya menurunkan berat badan dengan jayanya! Sebelum tengok testimoni, kita tengok dulu apa ada dalam Set Slimming Breastfeeding ni ya. Ada 3 produk iaitu: Lecithin –[…]

Read More

“Saya ingat dah tak ada susu untuk baby saya..” Itu luahan seorang ibu.. Namun Alhamdulillah, selepas mencuba ESP, baju mula basah apabila Cik B penuh.. Alhamdulillah.. Bagaimana ESP membantu dalam penghasilan susu?  ESP merupakan protein soya yang sangat diperlukan oleh tubuh badan, terutama bagi ibu yang menyusu. Lazimnya,[…]

Read More

Alhamdulillah.. hari ni saya nak berkongsi testimoni ibu-ibu yang mengambil ESP dan Alfalfa sebagai milkbooster. ESP  merupakan protein soya terbaik bila digabungkan dengan alfalfa, kesannya memang best..tak percaya? sekejap lagi kita tengok ya..  Bagi yang mengikuti blog saya, mesti tau betapa bestnya bila menyusu anak dan mengambil ESP[…]

Read More

Alhamdulillah.. masih meneruskan perkongsian buat tatapan semua ibu menyusu di luar sana.. Kali ni saya nak bercerita tentang SET PENYUSUAN DALAM PANTANG. Perlukah ibu berpantang mengamalkan Set Penyusuan? Perlu atau tidak bergantung pada individu. Ada sesetengah ibu yang dianugerahkan susu yang banyak, tak perlu bersusah payah, alhamdulillah rezeki[…]

Read More

Alhamdulillah.. baru menerima ucapan terima kasih dari seorang customer sebentar tadi, di mana hasil pam susunya dah bertambah, dari 3 oz menjadi 9 oz.. syukur.. Ni mood excited nak posting lebih banyak tentang supplement penyusuan. Mudah-mudahan membantu lebih ramai ibu di luar sana..  Hari ni nak cerita tentang[…]

Read More