House

Pada entry saya yang lepas, saya anda menulis tentang cabaran penyusuan yang paling besar, ialah pada awal kelahiran. Ramai ibu-ibu yang gagal menyusu kerana kesilapan pertama ini. Boleh rujuk artikel ini untuk pembacaan lanjut DI SINI. Walaupun saya ada menyatakan yang di awal kelahiran susu memang sangat sedikit[…]

Read More

Saya menerima banyak email dan pertanyaan dari ibu-ibu muda yang baru melahirkan, antara pertanyaan yang sering saya temui “saya baru bersalin 3 hari, tapi susu badan saya tak ada. Baby menangis-nangis je dan asyik nak menyusu macam tak puas. Terpaksalah saya bagi susu formula. Hajat di hati memang[…]

Read More

Kepada ibu-ibu menyusu yang mempunyai masalah berat badan, anda wajib membaca entry ini.. Untuk makluman anda, penyusuan sebenarnya membantu ibu menurunkan berat badan secara semulajadi. Ini kerana, setiap kali anda menyusu, anda membakar 500 kalori dalam badan. Justeru, jika difikir secara logik, sepatutnya berat mesti berkurangkan? Tapi kenapa[…]

Read More

RASULULLAH saw bersabda, yang bermaksud: “Seorang isteri yang bermuka muram di hadapan suaminya, maka ia dalam kemurkaan Allah hingga ia dapat membuat suasana yang riang gembira kepada suaminya dan memohon kerelaannya.” Begitulah besarnya harga senyuman seorang isteri kepada suaminya kerana senyuman akan mencetuskan suasana kegembiraan yang sebenarnya dikehendaki[…]

Read More

Hari ni saya terpanggil untuk bercerita salah satu Set Penyusuan terbaik selain 3M, iaitu Eu-Four Set Plus. Ini kerana ramai ibu-ibu mengandung di luar sana mahukan kepastian, set apa yang betul2 selamat untuk mereka. Sebelum tu, jom kita tengok  apa ada dalam set ini? Vitamin C Vitamin B[…]

Read More

(1) Bayi mengenali ibu terlebih dahulu sebelum ayah. Bayi mengenali suara ibu dari dalam rahim dan dapat mengenali suara dan bau ibu sebaik lahir. (2) Bayi boleh melindungi diri sendiri daripada tercekik. Dikenali sebagai “protective reflex”, lidah bayi secara automatic akan menolak keluar objek asing untuk mengelakkan bayi[…]

Read More

Salam semua.. hari ni saya nak berkongsi testimoni set terbaik penyusuan iaitu Set 3M. Dalam set ni terdapat 6 supplement, di mana masing-masing ada fungsinya tersendiri dalam membantu melengkapkan badan ibu dengan nutrisi penting, bagi mempercepatkan penghasilan susu.  Ramai antara ibu-ibu yang menghubungi saya mengakui, semasa berpantang susu[…]

Read More

Hari ni sekali lagi saya nak berkongsi testimoni ibu-ibu yang berpantang dengan vitamin Shaklee. Alhamdulillah, semua ibu berpuas hati dengan Set Bersalin Shaklee, di mana semua mengakui yang badan mereka berasa lebih sihat, cergas dan ceria. Luka pun cepat sembuh dengan adanya supplement zinc yang merupakan salah satu[…]

Read More

Susu ibu terbahagi kepada dua bahagian, iaitu: Susu awal (foremilk) – Susu agak cair, kandungan air tinggi, kandungan lemak rendah – menghilangkan dahaga Susu akhir (hindmilk). Susu lebih pekat, kandungan air rendah, kandngan lemak tinggi – mengenyangkan Apabila bayi mula menyusu, dia akan mendapat susu awal (foremilk) yang[…]

Read More

Dalam menjalani kehidupan harian yang sibuk dan serba pantas, ramai yang mengadu pada saya badan cepat letih, lesu, tak bermaya dan bila pulang dari kerja pada waktu petang memang dah tak larat nak buat apa. Antara 7 Punca Badan Lemah, Letih, dan Cepat Mengantuk Serta Cara Mengatasinya ialah: Tidak[…]

Read More

Hari ni saya nak berkongsi pahala seorang isteri yang saya jumpa masa blogwalking tadi. Sangat menarik untuk dikongsikan bersama, mudah-mudahan menjadi perangsang untuk semua isteri melayan suami dengan penuh kasih sayang.. Jom tengok..   Tidakkan putus ganjaran dari Allah kepada seorang isteri yang siang dan malamnya menggembirakan suaminya. Wanita[…]

Read More

Alhamdulillah, hari ni saya nak berkongsi tentang Mealshakes. Anak sulung saya dah mula bersekolah darjah satu tahun nie,  begitu juga anak kedua yang mulakan tahun pertama tadika. Biasalah budak-budak, bila dah bercampur,ada kawan yang demam,ada yang batuk dan mereka juga terdedah kepada cuaca yang tak menentu. Bagi menguatkan[…]

Read More

Semalam saya menulis tentang Slimming Set Shaklee. Alhamdulillah ramai yang berminat dan telah membeli Set Slimming nie.. Doa saya mudah-mudahan semua pelanggan saya mencapai berat ideal dan mendapat kesan yang diinginkan. Khas untuk customer saya yang telah membeli set slimming, tips bagaimana nak menurunkan berat badan dengan cepat[…]

Read More

Alhamdulillah, seronok saya tengok ramai pelanggan kami yang berjaya menguruskan badan dengan Slimmin Set Shaklee. Dan sesungguhnya set slimming shaklee memang berkesan, terutamanya pada mereka yang serius nak menguruskan badan. Apa ada dalam set slimming Shaklee ni? Dalam set kami ada lecithin yang berfungsi untuk memecahkan lemak, protein[…]

Read More

Hari ni saya nak bercerita tentang vitamin cinta.. Vitamin Cinta? Ya..ada vitamin yang dikenali sebagai vitamin cinta atau vitamin seksual. Ini kerana vitamin ini membantu merangsang hormon seksual dan meningkatkan libido. Walaupun Vitamin E ini dikenali sebagai vitamin yang penting untuk kecantikkan kulit, namun dah banyak testimoni yang[…]

Read More

Alhamdulillah.. hari ni saya sangat berbesar hati untuk berkongsi satu lagi testimoni set 3M. Terima kasih kepada Pn Shima Samat yang sudi berkongsi testimoni dengan kami. Ramai yang bertanya saya bagaimana nak kumpul stok hingga beratus ounz macam ni? Jawapan saya, kerap susukan bayi atau bagi ibu yang[…]

Read More

Ovarian cysts biasa dihadapi oleh wanita muda. Kebanyakan mereka didiagnosa mengalami ovarian cyst apabila mereka menjalani pemeriksaan ultrasound ketika menghadapi masalah kesuburan. Ovarian cyst sebenarnya adalah kantung yang mengandungi cecair berada dalam kilang telur ovari. Cecair ini boleh jadi cair seperti air, pekat likat dan ada kalanya mengandungi[…]

Read More

Alhamdulillah, hari ni saya nak berkongsi satu lagi supplement yang memang mendapat sambutan ramai dari pelanggan saya di luar sana. Memang tak dinafikan kulit jenis berminyak, berjerawat dan adakalanya bernanah memang merimaskan, dan  membuatkan diri kurang keyakinan. Dan pastinya mereka yang mengalami masalah ni dah mencuba pelbagai produk[…]

Read More

Penyusuan ibu banyak kebaikkannya. Saya percaya ramai ibu-ibu di luar sana yang berazam menyusukan bayi mereka selama mana yang mungkin, tapi ramai juga yang kecundag di tengah jalan kerana kurang ilmu dalam penyusuan. Dan sememangnya saya akui, menyusukan anak tak semudah yang disangka, lebih-lebih lagi pada awal kelahiran,[…]

Read More

Assalaualaikum.. Di pagi Jumaat yang indah ini, saya terpanggil untuk berkongsi amalan Asmaul-Husna yang sangat membawa keberkatan, dan kesejahteraan dalam hidup kita. Dan sememangnya nama-nama Allah ni banyak membawa kebaikkan jika kita mengamalkannya sebagai zikir harian, seperti sabda Rasulullah S.A.W  “Banyakkanlah olehmu menyebut Allah di segenap keadaan kerana[…]

Read More
Call Now Button Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.