House

Tolong..Susu Saya Merudum Ketika Berpuasa..!


Salam Ramadhan semua.. Banyak pertanyaan yang saya terima, bagaimana nak maintain pengeluaran susu walaupun bulan puasa. Dan ramai juga ibu mengadu yang susu semakin kurang, bagaimana nak mengatasinya.. Risau sangat-sangat sedangkan stok susu yang ada semakin berkurang..

Antara TIPS yang saya boleh berikan masa  berpuasa:

  1. Banyakkan minum air kosong. Berpuasa tak menjadikan alasan untuk anda skip minum air. Harus diingat ya, kurang pengambilan air, penghasilan susu juga akan berkurang
  2. Mengambil makanan berkhasiat. berprotein tinggi dan seimbang. Makanan sangat mempengaruhi penghasilan susu anda
  3. Banyakkan mengambil kurma semasa sahur dan berbuka, sebagai sumber tenaga segera anda
  4. Minum susu semasa bersahur dan sebelum tidur. Jika anda tak boleh minum susu, ambil tablet kalsium sebagai ganti
  5. Ambil banyak buah-buahan sebagai tambahan kepada cecair dalam badan anda dan sayuran segar untuk kesihatan badan
  6. Elakkan minuman berkafein
  7. Rehat secukupnya dan elakkan aktiviti lasak
  8. Pam kerap setiap 3 jam sekali untuk memastikan penghasilan susu anda tetap pada tahap optimum
  9. Tenang dan yakin diri anda boleh menyusu anak anda dengan baik sepanjang Ramadha, dan ingatlah bulan ini banyak keajaiban dan penuh dengan ganjaran yang Allah janjikan
  10. Jika anda tak dapat memastikan pengambilan makanan yang seimbang semasa berpuasa, pertimbangkanlah pengambilan supplement semasa berpuasa untuk menampung kekurangan dalam badan anda
 
Berikut ialah Tripple Gem ~ Set Berpuasa Yang Paling Sesuai Untuk Ibu Menyusu
 
 
 
Secara Ringkas, berikut ialah setiap fungsi supplement di atas:
  • ESP – membekalkan protein berkualiti tinggi dan kalsium pada badan. Seperti yang anda tahu, susu ibu komponen utamanya ialah protein, kalsium dan air. Jadi pengambilan ESP memang sangat-sangat membantu penyusuan.
  • Mealshake – lengkap dengan 19 vitamin dan mineral penting yang diperlukan oleh tubuh. Juga mengandungi kalsium, fiber dan protein
  • Performance Drink – membekalkan tenaga serta merta dan berpanjangan, tanpa mengganggu gula dalam darah. Istimewanya, PD ini mengelakkan kita dari mengalami dehidration sepanjang berpuasa.
 
Jom tengok testimoni pengguna pula ya..
 
 
 
 
 
 
Memang seronok kalau dapat susu banyak macam gambar di atas kan? Testimoni pertama, sekali pam dapat hampir 12 oz dan yang kedua 9 oz! Alhamdulillah rezeki anak, yang pasti kita sebagai ibu mestilah berusaha kan..
 
Jika kewangan anda mengizinkan, 3 supplement di atas ialah pilihan yang paling tepat ketika berpuasa. Jika budget terhad, anda boleh pilih ESP + PD sahaja dah memadai. Apapun bergantung pada poket anda ya..
 
Dan berita baik untuk anda yang ada melatih anak berpuasa, ketiga-tiga supplement ini juga boleh diberi kepada anak anda supaya mereka lebih bertenaga dan tidak cepat berasa lapar. Tak percaya? Nanti saya tulis artikel dan testimoni untuk anak berpuasa di lain artikel ya..
 

Untuk mencuba produk ini,sila hubungi saya di:

Call / Whatsupp: 019-6657 302

Email: farahshoppe@gmail.com

Add Fb saya: Farah Alias Biz untuk chatting secara langsung dengan saya

Klik Like di FanPage saya: MommyIskandar

 

Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan

 
 

Leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

  Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.