House

Ibu Mengandung, Perlukah Supplement?


Alhamdulillah..hari ni saya nak bercerita tentang supplement ibu mengandung. Siapa kata ibu mengandung tak perlukan supplement? Cukupkah ubat yang doctor bekalkan?

Mengimbas semasa mengandung anak ketiga, Hemoglobin (HB) saya sangat rendah. Kebetulan doktor yang selalu saya jumpa  juga mengandung, dan juga ada masalah HB rendah serta kelihatan lebih pucat dari saya. Satu hari, saya pun tanyalah.. “doktor makan obimin ni juga ke?” Dia menjawab, “tak der lah, saya amik supplement lain”. 

Sejak dari hari tu, barulah saya yakin yang rupa-rupanya kita tak semestinya bergantung pada ubat klinik, sebab doktor tu sendiri tak makan ubat yang dia bagi kat patient. Jika ubat yang dibekalkan tidak membawa kesan kesihatan, haruslah kita mencari alternatif lain untuk meningkatkan kesihatan kita masa mengandung ni, betul tak?

Di sini saya senaraikan 2 Produk Terbaik Untuk Ibu Mengandung:

  1. Eu-Four Set 
  2. Energizing Soy Protein

 

1) Eu Four Set

  • Mengandungi Vitamin B,Vitamin C, Vitalea (Multivitamin dengan zat besi) dan Kalsium
  • Vitamin B dan Vitalea sangat penting untuk menghasilkan sel darah merah, jadi ibu yang mengalami masalah HB rendah, ini adalah set yang paling tepat untuk anda
  • Vitamin C pula membantu meningkatkan sistem imun ibu. InsyaAllah ibu akan jadi lebih sihat, jarang dijangkiti selsema mahupun demam
  • Kalsium penting untuk pembentukkan tulang bayi, dan pada masa yang sama membantu mengurangkan rasa lenguh dan sakit pinggan yang dialami oleh ibu semasa mengandung
  • Kejang pada waktu malam juga menunjukkan anda kekurangan kalsium. Vitamin B dan kalsium memang membantu mengurangkan masalah ini.
  • Pengambilan set ini secara konsisten, menjadikan ibu lebih sihat, bertenaga dan tidak mudah letih sepanjang hari.
  • Jika anda mengambil set ini, vitamin dari doktor tak perlu ambil lagi ya, sebab set ni dah lengkap dengan semua zat obimin dan asid folic

2) Energizing Soy Protein (ESP)

  • ESP merupakan supplement terbaik untuk penyediaan badan ke arah penyusuan. Tidak dinafikan, ada segelintir ibu yang mengalami masalah kurang susu selepas bersalin. ESP membantu masalah ini
  • Membantu meningkatkan sistem imun badan ibu semasa mengandung. Hasilnya ibu lebih sihat dan jarang dijangkiti penyakit
  • Membantu ibu rasa bertenaga sepanjang hari, dan tidak mudah letih.
  • Berbentuk powder dan rasa seperti soya.. Supplement yang sesuai untuk ibu yang susah menelan pil

 

Jom tengok testimoni pengguna..

 

Testimoni Eu-Four Set:

   

 

 

Dan ni pula Testimoni ESP:

             

 

  

 

Alhamdulillah..memang gembira sangat rasanya bila dapat membantu semua customer saya meningkatkan taraf kesihatan masing-masing.. Kepada ibu-ibu hamil di luar sana, cubalah Supplement Shaklee semasa mengandung, insyaAllah anda pasti berpuas hati.

Untuk ibu yang telah memasuki Trisemester Kedua, anda juga digalakkan untuk Add-On Omega untuk pembentukkan otak bayi dan bagi melahirkan baby yang pintar..

Untuk mengetahui maklumat lanjut tentang setiap produk, boleh hubungi saya di 019-6657 302 / email farahshoppe@gmail.com / Add Fb saya FARAH ALIAS BIZ untuk chat secara langsung dengan saya. Konsultasi PERCUMA hanya akan diberikan kepada customer mommyiskandar.com selepas pembelian ya!

 

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

 

Leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

  Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.