House

Kebaikkan Omega Guard Shaklee


Sempena promosi Omega buy 6 free 1 pada bulan November ni, suka nak bercerita tentang kebaikkan Omega Guard Shaklee. Apa kelebihan dan dan kebaikkan Omega Guard Shaklee ni? Dan siapa yang patut mengambilnya?

 

Omega Guard Shaklee merupakan minyak ikan terbaik di dunia. Apa perbezaan Omega Shaklee berbanding jenama lain di pasaran?

  • Merupakan minyak ikan paling tulen di dunia yang mengandungi 7 jenis asid lemak Omega 3 semulajadi termasuk EPA, DHA, ALA.
  • Omega biasa di pasaran menggunakan kaedah penyulingan tekanan tinggi untuk mengekstrak minyak ikan, di mana kaedah ini memusnahkan sesetengah nutrien, malahan tidak boleh menapis kandungan logam yang merbahayakan kesihatan.
  • Omega Guard Shaklee ditapis dengan menggunakan proses penyulingan proprietari 3 molekul untuk mengekstrak asid lemak paling tulen Omega 3, di mana pada masa yang sama menyingkirkan bahan-bahan merbahaya seperti plumbum, merkuri, arsenik, dan lain-lain bahan kimia.
  • Satu sajian Omega Guard Shaklee dapat membekalkan 905 mg asid lemak Omega-3 EPA dan HDA.

 

Antara kebaikkan Omega Guard Shaklee ialah:

  • Membantu mengurangkan risiko penyakit jantung.
  • Memelihara fungsi sendi dan mengurangkan sakit-sakit sendi
  • Berupaya mencegah artritis dan membantu mengurangkan penyakit gout
  • Bagus untuk perkembangan otak. DHA penting untuk kecerdasan otak. Untuk makluman, DHA merupakan nutrien utama untuk otak,sistem saraf dan retina. Justeru, DHA membantu meningkatkan kecerdasan otak dan sistem memori atau keupayaan ingatan dalam pembelajaran.
  • Meningkatkan sistem imun badan dan membantu mengurangkan alahan kulit, psoriasis, asma dan SLE.
  • Membantu menentang kanser, di mana kajian telah menunjukkan bahawa Omega-3 boleh menentang kanser paru-paru, payudara, prostat dan kolon.
  • Mencegah insomnia dan membantu mengawal stress. Ini kerana kajian membuktikan EPA dan DHA berupaya menstabilkan emosi, tekanan atau stress yang dihadapi
  • Meningkatkan sistem imun dan menyihatkan paru-paru
  • Membantu mengurangkan penyakit asma dan lelah
  • Membantu mengurangkan penyakit darah tinggi dan kolesterol yang berlebihan dalam badan
  • Dan menariknya, Omega juga mengawal masalah obesiti, dan ramai yang telah menjadi langsing selepas mengambil omega! Kelas gitu!

 

kebaikkan omega guard shaklee

 

 

Siapa yang boleh mengambil Omega?

  • Boleh diambil oleh ibu mengandung seawal trisemeter 2 untuk perkembangan otak dan retina fetus di dalam kandungan
  • Boleh diambil oleh kanak-kanak yang berusia setahun ke atas untuk otak yang bijak
  • Sangat sesuai diambil oleh semua murid yang bersekolah, lebih-lebih lagi yang bakal menduduki peperiksaan besar
  • Bagi mereka yang mengalami sakit sendi, urat dan lenguh badan, omega sangat-sangat membantu
  • Bagi yang menghidap asma dan lelah, Omega membantu memelihara kesihatan paru-paru dan membantu mengurangkan asma tersebut
  • Sesuai untuk ibu menyusu yang juga mahukan anaknya bijak
  • Omega juga sangat bagus diambil oleh mereka yang ingin kurus dan kelihatan sentiasa langsing

 

Berikut ialah testimoni pengguna yang berpuas hati dengan kebaikkan Omega Guard Shaklee:

 

testimoni Omega 1

 

 

omega bantu semput dewasa

 

 

omega anak sihat n lbh fokus

 

 

Alhamdulillah, begitu banyak kebaikkan Omega Guard Shaklee yang boleh digunakan untuk kita sekeluarga. Tak rugi membelinya kan? Badan sihat, otak cerdas dan bagi yang obesiti, Omega juga membantu menurunkan berat badan.

 

Bagi yang berminat mendapatkan Omega Guard Shaklee ni, bulan ni ada promosi buy 6 free 1. Nak beli 1 pun boleh, tak ada masalah. Hubungi je saya ya..

 

Oh ya, untuk melihat lebih detail lagi tentang kebaikkan Omega Guard Shaklee ni, sila klik DI SINI

 

Call / Whatsupp: 019-6657 302

Email: farahshoppe@gmail.com

Add Fb saya: Farah Alias Biz untuk chatting secara langsung dengan saya

Klik Like di FanPage saya: MommyIskandar

Konsultasi percuma hanya untuk customer saya sahaja ya..

 

Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar

 

 

 

Leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

  Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.