House

Tips Turunkan Berat Badan dan Kurus Dengan Cara Yang Betul


Salam semua.. hari ni kita nak bercerita tentang diet yang tak menjadi atau dengan kata lain tips turunkan berat badan dan kurus dengan cara yang betul. Kenapa ada setengah orang yang mengamalkan diet secara ketat, tak makan nasi, tak makan makanan berlemak, tetapi berat hanya turun sekejap sahaja? Lepas letih berdiet, dia akan makan semula dan berat akan bertambah 2x ganda dari asal?

Ini kerana,, walaupun berat turun, tetapi badan sebenarnya bukan membakar lemak, tetapi membakar otot perlu yang penting untuk badan. Untuk pengetahuan anda, otot dalam badan kita yang berfungsi membakar lemak dengan lebih cepat. Bila kita buat diet secara drastik, berat badan memang akan turun kerana otot kita yang hilang. Bila kita berhenti berdiet, otot yang membakar lemak tadi dah tiada, jadi badan lebih sukar untuk membakar lemak secara semulajadi. Akibatnya dengan pengambilan makanan yang banyak, badan tidak mampu membakar lemak pada keadaan asal, menyebabkan badan naik lebih banyak dari sebelum berdiet.

Keadaan ini yang kita panggil sebagai diet yo-yo!

Justeru itu, berdietlah secara sihat, agar otot perlu dalam badan kita tidak hilang, tetapi lemak yang berjaya kita hapuskan!

Bagaimana nak berdiet secara sihat?

 

BAKAR LEMAK + PELIHARA OTOT   ?  BERAT TURUN + BADAN LANGSING

 

Persoalannya, bagaimana nak diet dan nak bakar lemak tanpa menjejaskan otot?

 

Jawapannya dengan mengamalkan supplement protein! 

 

 

Jom cuba Cinch Shake Shaklee! Cinch Shake ialah protein terbaik di pasaran, ini kerana ia membekalkan 24 g protein, 24 jenis vitamin dan mineral yang penting serta 6 gram serat larut. 

  • Cinch membantu membina otot, menaikkan kadar metabolisme dan juga membakar kalori
  • Makanan yang kaya dengan protein membantu rasa kenyang lebih lama dan mengurangkan rasa lapar antara masa makan
  • Diperkaya dengan Leucine bagi mengekalkan otot semasa anda menurunkan berat badan
  • Bagi yang gemarkan manisan atau makanan manis, cinch memberikan anda kepuasan kerana setiap perasa cinch sangat lazat. Minum chocolate cinch umpama anda makan satu bar chocolate! So tak de la rasa nak mengunyah je kan..
  • Ia bukan sahaja membantu menurunkan berat, malah mengurangkan lebihan inci di badan anda.
  • Kekal bertenaga sepanjang program diet anda..

 

Dengan Cinch, tiada lagi diet yo-yo.. Ini antara testimoni customer yang berpuas hati dengan Cinch..

 

Testimoni 1: Hilang 6 kg Tak Sampai Sebulan

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Testimoni 2: Hilang 1.8 kg Dalam Masa 2 Minggu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lagi testimoni DI SINI..

 

Alhamdulillah, memang berkesan.. Kuncinya satu jer, anda mesti betul-betul tekad untuk kurus, dan mengikuti cara makan yang betul, insyaAllah hasilnya memang ketara! Pastikan anda mendapat jadual pengambilan yang betul, barulah cepat kurus.. Jom cuba tips turunkan berat badan dan kurus dengan cara yang betul ni..

 

Untuk mencuba produk ini,sila hubungi saya di:

Call / Whatsupp: 019-6657 302

Email: farahshoppe@gmail.com

Add Fb saya: Farah Alias Biz untuk chatting secara langsung dengan saya

Klik Like di FanPage saya: MommyIskandar

Konsultasi percuma hanya untuk customer saya sahaja ya..

 

Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan

 

Leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

  Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.