House

Set Penyusuan Mana Yang Sesuai?


Alhamdulillah, set penyusuan Shaklee mendapat sambutan ramai dari ibu-ibu menyusu. Bukan sahaja ibu yang mempunyai masalah penyusuan, tetapi ramai juga ibu yang mahukan anaknya mendapat nutrisi sempurna, turut mengambil set ini. Terdapat 4 jenis set penyusuan, dan ramai yang keliru mana satu yang paling sesuai untuknya. Untuk itu, saya cuba perincikan untuk anda ya..

 

Set 1  – Set B

  • Mengandungi Vitamin B, vitamin C, multivitamin dan alfalfa
  • Sesuai untuk ibu yang tidak mempunyai masalah penyusuan
  • Tujuan utama mengambil supplement ialah untuk memperkayakan nurisi dalam susu ibu
  • Alfalfa membantu menghasilkan susu ibu dengan lebih cepat
  • Sesuai untuk ibu yang mempunyai masalah sembelit dan masalah keputihan
  • Bagi bayi yang mempunyai masalah eczema,  set ini dapat membantu
  • Kurang sesuai untuk ibu-ibu yang baru melahirkan / berpantang kerana tidak sesuai untuk bayi yang mengalami jaundice dan ada sesetengah bayi mengalami sedikit cirit dengan alfalfa
Set 2 – Eu-Four Pack
  • Mengandungi Vitamin B, vitamin C, multivitamin dan kalsium
  • Sesuai untuk ibu-ibu yang mengalami kemeruduman susu ketika haid (PMS)
  • Sangat membantu menghasilkan susu dengan cepat
  • Sangat sesuai untuk ibu-ibu yang tidak minum susu, kerana kalsium shaklee mempunyai kandungan kalsium harian yang diperlukan oleh tubuh badan
  • Kalsium Shaklee lebih dikenali dengan nama Ostematrix adalah formula lengkap kalsium, magnesium dan vitamin D.
  • Selain itu set ini membantu si ibu cergas, bertenaga walau kurang tidur selain diperlukan untuk tulang bayi serta pembentukan gigi si kecil.
 
Set 3 – Set E
  • Mengandungi Vitamin B, vitamin C, multivitamin, kalsium dan alfalfa
  • Sesuai untuk ibu-ibu yang mengalami kemeruduman susu ketika haid (PMS)Sangat membantu menghasilkan susu dengan cepat
  • Sangat sesuai untuk ibu-ibu yang tidak minum susu, kerana kalsium shaklee mempunyai kandungan kalsium harian yang diperlukan oleh tubuh badan
  • Kalsium Shaklee lebih dikenali dengan nama Ostematrix adalah formula lengkap kalsium, magnesium dan vitamin D.
  • Selain itu set ini membantu si ibu cergas, bertenaga walau kurang tidur selain diperlukan untuk tulang bayi serta pembentukan gigi si kecil.
  • Sesuai untuk ibu yang mempunyai masalah sembelit dan masalah keputihan
  • Bagi bayi yang mempunyai masalah eczema,  set ini dapat membantu
  • Set ini memberi kesan yang lebih cepat berbanding dua set di atas kerana alfalfa dan kalsium bertindak sebagai milk-booster
 
Set 4 – Set 3M
  • Mengandungi set B, kalsium dan ESP
  • Sangat dicadangkan untuk ibu yang mengalami masalah penyusuan
  • Masalah penyusuan yang dimaksudkan ialah, si ibu menghadapi masalah penghasilan susu walau telah melakukan perahan setiap 2 jam dan minum air sekurang-kurangnya 3L sehari… maka set ini membantu membaiki mana-mana kekurangan atau ketiadaan zat yang diperlukan oleh badan agar tubuh si ibu dapat berfungsi dengan baik sekali.
  • Set yang paling sesuai untuk ibu yang mempunyai stok yang sedikit, atau yang tidak mempunyai stok susu yang banyak
  • Bagi ibu-ibu yang baru mula nak menyimpan stok ini adalah pilihan yang tepat
  • Set yang paling sesuai untuk ibu yang ingin relaktasi / induce relactation -contohnya ibu telah berhentikan menyusui anak, jika mengamalkan set ini, bersedia untuk pam dengan kerap bagi stimulasi susu, bersama2 tips yang saya bagi, insyaAllah penyusuan boleh dimulakan semula dengan syarat ibu kuat berusaha. 
 
Menyusukan anak bukan perkara susah dan tak semudah yang disangka. Perjalanan yang panjang ini menuntut ibu pam secara konsisten dan melengkapkan tubuhnya dengan zat dan nutrisi yang boleh diperolehi melalui pemakanan yang sihat. Namun berapa ramai ibu-ibu hari ni yang betul-betul menjaga pemakanan yang berkhasiat? Apa yang ibu makan, itulah yang disalurkan kepada anak melalui susu ibu. Dan pada saya supplement sangatlah mebantu agar tumbesaran anak berkembang dengan baik, dan anak sentiasa sihat.

Pilihan di tangan anda, jika ibu-ibu yang memberi susu tepung sanggup berhabisan membeli susu mahal untuk memastikan anaknya mendapat yang terbaik, mengapa kita yang menyusukan badan, sangat berkira untuk mngambil pemakanan sihat? 

Saya tinggalkan anda dengan ungkapan ini, mudah-mudahan memberi semangat kepada semua ibu di luar sana..

” Jika seorang wanita menyusui anaknya hingga cukup tempoh 2 tahun setengah, maka malaikat di langit khabarkan berita bahawa  syurga wajib baginya”. 

 

Untuk melihat TESTIMONI, sila klik DI SINI

 

Sila hubungi saya untuk dapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, dan maklumat lanjut setiap produk

Untuk mencuba produk ini,sila hubungi saya di:

Call / Whatsupp: 019-6657 302

Email: farahshoppe@gmail.com

Add Fb saya: Farah Alias Biz untuk chatting secara langsung dengan saya

Klik Like di FanPage saya: MommyIskandar

 

Leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

171 comments on “Set Penyusuan Mana Yang Sesuai?

  1. Akak, saya nak order set 4 – set 3M (Full Pack) 1 set, saya br lahirkan baby Oct 2011, tapi susu badan sikit, tak banyak macam org lain, sekarang saya dah masuk keja, susu makin lama makin kurang saya rasa….nnt akak email saya cara pembayaran ye…

    • Salam Rashila.. Cara Pembayaran: bank-in ke acc akak maybank 11422 70 51626 / cimb 1223 0073 432 524 (HIDAYATUL FARAH ALIAS).

      Dah bank-in je, bagi akak alamat penghantaran dan no telefon ya..

      Akak dah email detail ya

  2. Salam Ira..Cara order: bank-in ke acc akak maybank 11422 70 51626 / cimb 1223 0073 432 524 (HIDAYATUL FARAH ALIAS). Dah bank-in je, bagi akak alamat penghantaran dan no telefon ya..

  3. Kak,nak tanya set apa yg sesuai untuk bf masa dlm pantang? Tq

  4. As-Salam…
    Saya berminat untuk set4 tu..Berapa yer harganya n apa procedurenya?Inbox pls….Saya mengalami masalah kurang susu…

  5. slm..anak saya ade G6PD..set yg maner tidak akan membahayakan anak saya..

    • Salam ninie, utk anak G6PD, set yang paling sesuai dan selamat ialah Eu-Four set. Kalau ada budget,boleh tambah ESP dimana memang sangat2 membantu dalam penyusuan. Apapun, saya email detail ya. Tq..

  6. As-Salam..

    Saya baru sahaja habis berpantang pada 29 Januari, adakah saya sesuai menggunakan set 1? Kerana saya juga mempunyai masalah sembelit.

    • Salam,

      Antara supplemen dalam Set 1 adalah Alfafa. Alfafa ni tak sesuai untuk bayi yang ada masalah demam kuning dan juga sesetengah bayi akan mengalami cirit birit, tapi Alhamdulillah anak saya ok je :).

      Saya syorkan Set Eu-Four Pack di mana Kalsium (Ostermatrix) menggantikan Alfafa, kebaikan nya adalah banyakkan penghasilan susu dan mengurangkan sakit-sakit sendi dan tulang yang selalu dialami oleh ibu yang lepas bersalin.

  7. salam…sya nk tanya,bleh tak mase pregnant mkn supplement ni…

  8. Shasha on said:

    boleh bg detail tentang set 4 – 3m dgn harganya skali

  9. Izzati on said:

    Assalamualaikum,

    Saya berminat dengan Set3M. Boleh email saya details? Thanks

  10. Izzati on said:

    Assalamualaikum,

    Saya berminat dengan Set3M. Boleh email details pada saya? Thanks.

  11. Salam kak,nk tnya klu kndungan da 3bln lebi ni,produk apa yg sesuai tuk saya?skrg ni saya mengalami kaki bengkak,sendi slalu sakit2,klu berjln byk mesti membengkak.ada ka produk yg bule membantu masalah yg saya hadapi ini?

  12. saya berminat ngan set penyusuan set 3M. bole email detail termasuk harganya x? terima kasih

  13. salam kak..anak saya br sebulan lebih tp susu makin lama makin sket.da mcm2 petua sy ikot bg nk byk kn susu ibu.bleh email sy set mn yg sesuai dgn hrga nya skali? thanks

  14. salam, saya berminat dgn set ni, becoz susu badan saya mmg kurang,, tp saya baru ja 10 hari melahirkan n anak masih kena jaundis, so bila saya sesuai amalkan produk ni? Dan brp harga ?

    • Salam Zeera,

      Bagi anak yang baru lahir dan ada demam kuning, saya akan elakkan makan Alfafa. Jadi Set 2 – Eu Four Pack adalah paling sesuai, mengandungi Vitamin B, vitamin C, multivitamin dan kalsium (Ostematrix).

      Detail telah saya emailkan ke Yahoo. Check inbox ya..

  15. salam,

    akak leh email kn details harga tok smua set2 yg ade?

    thanks.

  16. Salam, tolong pm saya harga untuk set 3 & 4..tq

  17. saya berminat denganbset 4 – 3M..boleh pm saya x?

  18. berapa harga untuk set trial 3m

  19. kak, tlg emel detail set eu-four dan ESP yer.

  20. salam….sy nk tnye set penyusuan y sesuai la dgn sy…bby sy skrg dh nk masuk 3 bulan….tp sy kurang sgt menghasilkn susu wlupn sy selalu minum susu n bnyak minum air….& sy dh mula nik kerja….xpn melakukan stok simpanan langsung untk bby sy….

    • Salam Fieza,

      Saya dah bagi detail untuk masalah Fieza di email Yahoo. Sila Check inbox ya..

      Untuk masalah Fieza saya syorkan ambil Set4-3M – Mengandungi set B, kalsium dan ESP.

      • kak farah…blh email kn lg x set untk masalah fieza nie…..kak skrg bby sy dh 3 bln,so bile sy mkn set nie blh bnyak kn lg x susu sy?bby sy kurang dh skrg bf coz susu sy nk dpt 10z pn sush….

      • FIEZA on said:

        kak farah…untk set y sesuai wt sy akk kn cadangkan set 4-3m kn….set ni sy baca ada esp…set nie blh menganjal buah dada gn memudar kn hitam kt nipple skli x?akk tlg inbox kn sy detail pasal set nie kt email sy leh x?coz sy xdpt lg pn detailnye….

  21. salam sis..sy skrg nie sdg bpantang,,mslhnyer..susu sy sdikit anak kuat mnyusu..sy bcdg nk full BF slps hbis pantang nnt..produk mne y seswai utk sy? & pm kn harganya yer utk semua set produk tu..tq

    • Salam Nurul,

      Mana-mana set pun baik kesannya.Yang penting ibu harus pam secara konsisten setiap 3 jam dan minum sekurang-kurangnya 3 liter air dan Nurul akan dapati hasil yang meriah. InsyAllah..

      Saya emailkan detail beserta harga di Yahoo Nurul. Check inbox ya.. Tq

  22. nk detail pasl set no4 ya.thanx

  23. Assalamualaikum…

    Sis, bley email sy harga n detail utk set 4 – 3m?
    Terima kasih.

  24. aishah ella on said:

    kak,ank sye kne jaundice dah 12 hari..xturun2 bacaan masih 15 ke atas,ade ke produk y sesuai n brape harganye?

  25. salm kk…brPe harga eu four pack?ada tester xa?ssu sy mula berkurang.hnya 1onz 1jm…bforr this pnghasiln ssu 2onz 1jm…mohon bntuan….tq

  26. salam,

    saya berminat untuk trial set dulu. sejak anak genap 2 bulan, dia buang air besar seminggu sekali. ni dh dua kali dia buang air besar seminggu sekali. boleh pm saya harga dan suggestion.

    TQ.

  27. shidha on said:

    Assalamuaalikum kak,
    baby saya dah berumur sebulan lebih, masalah saya ialah susu badan berkurangan sedangkan bayi saya semakin kuat menyusu.
    Boleh tak akak emailkn set mana yg sesuai untuk saya dan harganye sekali.
    terima kasih

  28. naniey on said:

    slm..pn. farah,mslh sy ialah aktiviti mengepam yg tidak konsisten menyebabkan hasil pam tidak menentu.dulu skali pan dapat la 8 oz,tp skrg 4 tau 5 oz pun dh syukur sgt.waktu slps waktu keje sy BF direct je.tp yg sedihnya,utk hantar kerumah pengasuh kdg2 hny 10 -15 oz je skrg ni.kdg2 dpt 8 0z je so terpaksa g hntr time keje ke umah pengasuh.kesian bby

  29. hana on said:

    salam,

    saya berminat untuk set 4-3m, boleh email detail termasuk harga sekali.

    TQ

  30. suhana on said:

    berapa harga set trial 3m?

  31. Ayien on said:

    Assalamualaikum,…
    saya ada masalah di mana susu badan menjadi semakin kurang..baby baru ja berusia 4 bulan….dan berminat untuk mencuba Set 4-Set3M,.. dan sekarang nk tahu berapa harganya dan bgaiamana cara pembelian..

  32. Liza on said:

    Hi,

    Masalah i skang ialah susu yg x konsisten pengeluaranya.. Today i pam byk, esok ckit pulak.. & cuma breast kiri yg byk susu dr ygy kanan. Saiz breast kiri n kanan pun xsama besar…

    pls advice mana yg sesuai utk saya n price skali.. tq

  33. Zakiah on said:

    Salam Farah..
    Set ni xboleh makan masa dalam pantang ye? So bila sesuai mula ambil? Atau ada set yang boleh start makan masa pantang?

  34. Assalamualaikum,

    Saya ada masalah kekurangan susu bdn masa anak pertama. Skrg sya mengandung 7 bln. Blh x sya start mkn masa sya mengandung dan set mana yg sesuai utk sya? Tlg email harga skali utk sya. Terima kasih.

  35. Zulie on said:

    Slm… My bby dh 10 bln… So far everyday sy pump 2kali per day during working hour dpt at least 12oz per day… Alhamdulillah so far ade stock skit n dpt la bekalkan bby 4botol ke pengasuh… Sy jarang mnum susu… Cm lately bebanan keje buat sy letih n agak menganggur production susu… Pnh gak dpt less 12oz… Blh introduce sy pakej yg sesuai plus harga skali?

  36. norleha on said:

    salam.. bole tak saya nak tau detail harga slimming set?

  37. Ellinas on said:

    Salam, akak saya nk tyn set apa ye yg sesuai utk baby 14bln yg msih menyusu dan sy disahkan hamil 2bln pula. . .

  38. salam,
    sya sdang bpantang 1 bulan tp ank msih ade kuning(prolonged jaundice). sya bcadang nk bg full bf,harap produk shaklee dpt mbantu…msalah sya;
    1.) sya belum mkn jamu or ubat sbb anak msih jaundice, produk mne yg sesuai?
    2.) susu badn hanya belah kanan je,belah kiri kurang susu sbb puting pendek ank xnk mnyusu belah kiri…

    set mne yg sesuai dn brpa harga? harap dpt reply asap bcoz bln 4 ni sya dh stat bkerja…harp dpt kumpul stok susu bln 3 ni…

  39. siti nazmi on said:

    as-salam farah, akak bminat dgn set no.4

  40. ellinas on said:

    akk sy ade masalh bby dh 13bln still bf mlm….tp sy disahkan pregnent 2bln ade tak set yg sesuai tuk sy?skrang nie sy rs cepat penat & letih, boleh bg detail set ape sesuai?tq

  41. munie on said:

    salam, boleh tak pm saya set trial dan set 3m dgn harga skali…. tq

  42. salam Kak Farah..
    Baby da 3 bln dan izza dah nak mula keje minggu depan.susu ada tp nak wat stok byk2 tu susah la.akak bleh syorkan tak set mana utk sy? nti email details ye.tq.. nk details trial pack skali.

  43. sara on said:

    bole x emailkan detail set no 4…berminat jg

  44. Salam.saya berminat nk tau utk set 3m..leh email detail?tq

  45. hafizah on said:

    salam, kak boleh x emailkn kn saya hrga untuk set 3M? saya dh ada ostematrik klau xpyh beli skli blh x

  46. Puteri on said:

    Salam,kalau set no 3 brape ye price die?

  47. nurul on said:

    salam..sy nk try set 4..bleh pm hrga x..tq..

  48. berapa harga utk set 4 – set 3M? Mcm mana nak order?

  49. carol on said:

    hi,
    blh tak pm sya utk smua set?…tq

  50. khursiah on said:

    akak, sy brminat dgn set 4

  51. salam kak,

    sy nak info lanjut ttg set4. klu nak bli trial pack @ full pack brapa?
    sy nak urgent sgt, smpi hari ni xdpt bt stok ebm utk baby sy…

  52. shana on said:

    anak saya telah berumur 11 bulan, menyusu badan bila saya tidak bekerja, masalahnya..dia akan gigit tanda tidak cukup dengan susu badan..kalau bleh anak ketiga saya nk bagi susu ibu sampai umur 2 tahun…dan anak ada masalah eczema..bleh syorkan…

  53. Maria on said:

    Salam..akk,kalau saya ada diabetis masa mengandung blh ke minum shaklee ni?

  54. yana on said:

    salam

    Akak, saya berminat utk product 3m tu. leh beri lebih info n harga skali..

  55. Asmah on said:

    Anak saya dah nak msk 6 bln..sblm ni susu sy byk..tp sy dapati skrg ni dh kurang mgkn sbb sy xpam memandangkan sy suri rumah..sy risau tkt susu mkn krg,so set yg mana sesuai ek..Anak saya kembar tau..

  56. Asmah on said:

    Oh in addition smnjk 2 mnjak ni sy krg tido sbb anak makin kerap berjaga malam

  57. miewan on said:

    salam, skrg anak berumur 1 thn 3 bln masih menyusu slps saya balik dr keja. waktu lain dia minum susu tepung kerana susu saya dh kurang. jadi apakah set yg perlu utk menambah kembali susu saya. terima kasih

  58. azlina on said:

    salam, bleh email details n harga utk set b? Tqvm

  59. aliya on said:

    Assalamualaikum…
    blh email sy harga n detail
    utk set 4 (3m)
    Tq

  60. liza85 on said:

    Assalam..sy berminat dgn set eu four set..bleh email sy harganya..tq

  61. Anis on said:

    Salam…

    Saya berminat dgn set eu-Four dan juga ESP. Pohon untuk email price list utk dua-dua set tersebut.

    TQ

  62. wani on said:

    salam..

    saya nk tny set apa yg sesuai kalau mmg susu tak banyak. sekali pam bleh dpt dlm 2oz lebih @ 3oz ja…masa mgandung dlu pun saiz bra tak bertukar.

  63. hidayah on said:

    boleh saya tau harga set 3M (trial set)

  64. mama alieysha on said:

    salam..
    ada 2 soalan nk tnya:

    i) ingin tambah & pekat kn susu
    ii) ingin menurunkan berat badan serta melangsingkan semula badan

    set yg mn sesuai tok diambil agr kedua2 masalah diatas dpt diatasi?

    tenkiu 🙂

  65. scha alee on said:

    assalamualaikum..

    kak,bleh email sy harga utk set 2 full pack n trail pack…kalau lps pantang still bleh mkn set 2 ke?

  66. julia on said:

    salam…..

    Kak blh email detail & price utk semua item?

    Thx

  67. intan on said:

    salam kak farah, saya berminat dengan set 4-set 3M, boleh hantar info dan harga untuk set ini. terima kasih.

  68. rabia on said:

    Bby sy dah msuk 3 bulan, tapi air susu dah mengurang… bby jg mengalami ekzima.. produk mana yg sesuai dan tolong email harga dan cara pbayaran.

    tq

  69. rabia on said:

    bby sy dah msuk 3 bulan. sy dah mula kerja dan air susu dah xbnyak… product apa yg sesuai utk sy. bby jg ada masalah ekzima. tlg reply hrga dan cara byrn.
    tq.

  70. salam farah..tlng emailkn produk yg sesuai utk sy msalah yg sm mcm aishah ella.sy skrg dlm brpantng 25hr dan produk bnykkn air susu.pack trial brape harganya?

  71. nadia on said:

    salam kak…?
    bley emel sy detail mngenai set 3m full pack+trial skali dgn hrga..?sy mcm bminat nk try set nie sbb susu sy awl2 ari 2 bnyk tp skrg nie kurang plak..mggu dpn da nk start keje tp x bley buat st0k utk ank..

  72. nadia on said:

    salam kak…?
    sy nk full detail utk set 3m full pack+trial skali dgn hrga..?sy mcm bminat nk try set nie sbb susu sy awl2 ari 2 bnyk tp skrg nie kurang plak..mggu dpn da nk start keje tp x bley buat st0k utk ank..

  73. wati on said:

    salam..boleh tau set 3M brape harga? kalo yg trial pack pula brape..?

  74. wati on said:

    bgtau harga utk set eu four pack skali yer… tq .nk cari set kalo dpt harga yg minima..hihi.. ongkosnye takde pulak..

  75. nieza on said:

    salam…saya berminat set 3 kerana masalah susu kurang..boleh inbox harga n alamat…tq

  76. Edora on said:

    Salam saya nk tnyer brp harga untuk set E….

  77. ctnoor on said:

    salam… sy nak tanya… set yang mana yang sesuai untuk saya makan sbb susu saya sedikit. anak saya da masuk 4 bln.saya pam 4x sehari time kije cuma dapat 16 oz jer… bila outstation jer kena capur susu sbb stok yang ada tak cukup untuk bby.dan brape harga tuk set tersebut?

  78. Ajani on said:

    Assalam,sy bminat nk try mungkin sy nk set e sbb selalu rase lenguh2 kt betis n tgn..akak pm sy harga utk trial juga yer..n details proses nk bli skali..tq

  79. Salam..?

    Kak farah,sy slalu ikut prkembangan trbaru tntang product nie..mcm sgt bgus je..btw..sy bru mngndung 4 bLn..Lmbt Lg nk bsalin..kLu ambil suppliment mse mngndung bLh ke..?n set ape yg sesuai utk sye yea..?
    Tq..:)

  80. kak,tolong bg sy detail n harga sume set ni n trial pack sekali ye..tq

  81. Salam….sy berminat produk set 4 3m,tlg email harga dan detail produk.

  82. Ieda on said:

    As Salam saya baru mengandung 5bln anak kedua, anak pertama dulu saya x dpt nak susukan. sebb pengeluaran susu kurang. set ape yg sesuai utk saya yek… set 3M tu ok ke? bleh bg detail ngan harga mengenai set ni x?

  83. haslina on said:

    saya nak beli set 3m, nak th harganya…saya ada masalah dalam menyusukan anak…susu saya sikit dan memerlukan tambahan susu formula…rasa sedih xdpat mengenyangkan anak sendiri denagn susu badan….saya nak th jgk kesan sampingan apabila mengambil prodak ini…

  84. Julie on said:

    Salam Farah…

    Bole bg detail set 3M..full & trial pack..

    Thanks

  85. Nurul' ain on said:

    Salam kak..

    Boleh saya dapatkan harga untuk set 4 – set 3M.

    TQ

  86. Siti Aishah on said:

    As Salam akk, boleh x bg details price untuk set 1 and set 4.. sgt berminat r…

  87. Az on said:

    Assalam,
    nk detail ttg set 4, saya dlm pantang , susu kurang bby kuat menyusu…

  88. Farahsm on said:

    Salam kak farah,

    Saya nak tau harge untuk Set 1-Set B, boleh akak email saye termasuk care pembayaran, saya ingin menghasilkan susu yang bnyak utk stok , sebelum ni mmg saye selalu perah tp sejak mule ganti puase susu makin kurang. Minta nasihat akak..terima kasih

  89. leen on said:

    salam kak, saya dh 2 bln bersalin..susu sllnya kalu pam dpt 2-3oz je..set mana yg sesuai utk saya..saya ada radang buah pinggang n x blh ambil makanan berunsur kekacang (soya,kacang tanah etc)…

  90. Siti Aisah on said:

    As Salam,

    Boleh x email price details pd sy set no 1 and no 4. sy sgt berminat. time kasih.

  91. Felis on said:

    kak,
    saya cuba menyusukan bayi saya dengan susu badan,Alhamdulillah cukup…tapi harini pam untuk minum esok atau lusa..tak pernah dapat stok banyak. ingat nak cuba produk ni..
    minta emailkan harga

    tq

  92. sri syarmimi on said:

    salam kak .. bleh x emelkn saya price utk set 1- set B trial set? tq

  93. Zuren on said:

    Salam Farah,

    Mintak harga utk berpantang + nak kuruskan badan.

    TQ

  94. saly on said:

    salam

    sis saya tahu tentang set 4-3M adalah ia berbentuk serbuk atau kapsul dan saya nak tahu harga

    tq

  95. nurul affendi on said:

    Saya perlukan nasihat set mana yg bagus. Susu sys sebelum ok sehingga la saya ada makan satu jamu.dua hari selepas tu saya period.saya tak pasti susu saya berkurangan disebabkan jamu atau period.tapi yg pasti susu saya tak semeriah dulu.kalau dulu saya mampu dapat 18oz lebih dgn dua kali pam tapi sekarang cuma 14oz je.saya perasan yg bb pon macam tak puas hisap susu.so which one better for me. Plz reply asap. 0129626247.

  96. faridah on said:

    salam akak..
    sy berminat dengan set 3m, boleh email sy x termasuk dgn harga skali

  97. shikin on said:

    salam kak farah, sy dah abes pantang.. set mane yg sesuai? stok dah buat just sekali dpt max 3oz..

  98. yusna on said:

    boleh bagi details untuk set 1 & set 2 tak ..?

    anak sy ada eczema, n susu sy selalu kurang bila nak period …

  99. fazzy on said:

    salam, boleh sy dapatkan detail utk set 3m

  100. Noris on said:

    Salam,
    sy dah start keje then now masalah susu x byk utk wat stok.. set mana yg sesuai ye?.. & email sy harga skali ye.. Thanks

  101. noorahani on said:

    salam kak,anak saya br sebulan lebih tp tak nk mnyusu badan sbb susu skit,jd set mn yg sesuai ya..

  102. kak…sy berminat dengan set 3…boleh akak pm harga pada saya x?

  103. nuyue on said:

    kak,sy b’minat dgn set 4..sy tgh b’pntg,tp susu sy kurg..so ank sy pun xpndai nk hsp susu sy..so,skrg sy t’pksa bg susu tpung..bleh detail hrga set nie..

  104. balkish on said:

    salam.akak saya nak tanya ada x susu untuk ibu yang mengandung menyusukan anak 1tahun 3bin.saya sekarang mengandung 2bin.saya x de selera mkn. Ank saya pula x mahukan susu botol.boleh tolong syorkan x yg mana patut yg minum.

  105. Juliana Abd Rahim on said:

    salam, sy nk tanya set penyusuan yg mana ssuai dgn saya.
    sy suri rumah & x penah simpan stok susu sbb susu skit. ank da 11 bulan skang ni…akak email kat farhahbatrisyia@gmail.com

  106. normah on said:

    Saya seorang yg bekerja,nak simpan stok susu utk anak, apa set yg sesuai utk saya? Brapa harga utk set tersebut? Khas utk simpan susu tu braapa harga?

  107. alin on said:

    sya bf tp susu makin kurang.. set percubaan 3M bpe harga?

  108. salam akak,

    bpleh email sy harga, n macam mana nak order dan pembayaran nyer?

  109. Nadia on said:

    Salam akak,

    Saya ada masalah kurang susu dan anak saya baru berusia 3 bulan. boleh emelkan kat saya set mana yang sesuai dengan detailsnya skali?

  110. nurul on said:

    salam kak boleh emailkan saya harga set set4-set3m.

  111. nadia on said:

    salam,
    anak sy g6pd, set apa yang sesuai. sy tak minum susu.
    blh sy tahu kos nya brapa

  112. Nik Yani on said:

    Salam……
    saya nak detail price utk set 3M…..email ASAP

  113. Shahisha on said:

    Salam akak…email detail berkaitan set 3M ni dan trial pack…saya nak mencuba sebelum puasa….

  114. haliza on said:

    salam farah. boleh email kan harga set 3M ( full & trial pack).
    tq

  115. rafidah on said:

    Salam Farah,
    set mane yang sesuai untuk saya yang sedang menyusukan anak (nak tambah susu) dalam masa yang sama nak turunkan berat badan….terima kasih

  116. Salam, kak farah..brapa harga Ostematrix, ESP and Alfalfa only vs Set Eu Four Pack dan Set 3M? emelkan saya detailnye…lagi 3 minggu nak due…hehhe…

  117. Pingback:Susu Merudum? Ketahui Rahsia Meningkatkan Susu Dengan Cepat.. « « Mommy Iskandar Mommy Iskandar

  118. zura on said:

    Salam..

    boleh emelkan semua harga bagi set penyusuan. saya berminat nak cuba..

  119. salam farah, nk tanya set mana yang sesuai utk bykkn susu?sy skang mslh susu kurang skali pump dpt 3-4oz je..sblm ni byk la jgk tp sejak semggu 2 ni mkin kurang..risau nnt nk puasa xdpt susu utk baby.bley advise set mana n price?kalo bley nk try yg trial dulu.. terima kasih..

  120. Assuhaida on said:

    salam.sis, saya berminat dengan set 2-Eu-four-pack.Boleh sis emailkan sec. detail & harganya sekali.TQVM.

  121. Linie on said:

    Salam akak…

    sy ingat nk try produk shaklee ni…
    baby sy dh 8bln++….
    dan sy pula xminum susu…
    so,set mana yg sesuai utk sy ambil utk membantu sy menjalani ibadah puasa tahun ni tanpa rasa letih n kurang bertenaga di samping kuantiti susu sy mencukupi utk baby sy?

  122. Kate Hank on said:

    Salam,

    Kak Farah dah email ke gmail. Cek ya. TQ

  123. nurul on said:

    salam…boleh emailkan harga utk setiap set…utk berpuasa ni set yg mane lebih sesuai?

  124. aida on said:

    salam,

    kak,sy da 8bln..msih lg mcari2 set bpantang..yg mane 1 ok,supplement 2 skali dgn dgn pjagaan ibu atau lbih kepada pyusuan baby??
    sbb xtau condition baby lepas dilahirkan macam mane..
    boleh pm sy set yg mane yg sesuai & harga sekali..

    terima kasih.

  125. Dura on said:

    Salam sis..

    bleh x emel harga untuk semua set..dan juga utk yang trial pack..tq..

  126. zainura on said:

    Assalamualaikum.. Sis bleh emelkan saya harga set 3m trial pack dan full set 3m dkt sy..juga acc bank yer …Satu lagi saya nak tanya bleh tak sy makan set ni dgn ubat lps bersalin sbb sy masih dlm pantang.

  127. adlina on said:

    salam kak ,

    sy nk tny supplement mane yg sesuai utk baby yg ade G6PD?
    susu sy semakin kurang walaupun baru sebulan bersalin, jd supplement mane yg sesuai dan tidak menjejaskan kesihatan baby sy yang hidap G6PD

    terima kasih

  128. slm.sy dlm pntng n susu sy x byk..sy dh beli set 1..tp kalo set 1 alfafa xleh mkn lg kn?bby sy pon penah kena jaundis ari2.tp dh ilang..so kalo sy mkn set 1 tanpa alfafa leh ka tmbah susu?or sy kena amik esp?

  129. rose on said:

    salam…

    bleh bagi detail psl set 3M tak? n best price tuk fullpakage n trial pack if sy nak cuba…

    n kalo sy nak esp je, hage brp?

  130. juriah on said:

    salam farah,
    bape harga setiap set yek nk tau..nnt klu budget ckup ingat nak try.

  131. Salam,
    Sy nk mnta suggestion utk set berpantang and & bf ms berpantang..
    sy ni jenis xminum susu..
    please suggest and bg price skali ye..
    Tq

  132. izzani on said:

    salam sis
    blh email sy detail 3m?
    berminat

  133. Pingback:Tips Penyusuan: Cara Maintain Penghasilan Susu « Mommy Iskandar

  134. Pingback:Rahsia Bagaimana Seorang Ibu Bekerja Mampu Kumpul Stok Banyak.. - Mommy Iskandar

  135. Rahayu on said:

    Salam….saye berminat dgn set 3m..dan set slimming.ble pm harga Dan cara bayaran..tq

  136. Pingback:Jangan Putus Asa Jika Susu Anda Merudum.. Ketahui Cara Atasinya! - Mommy Iskandar

  137. Pingback:ESP dan Alfalfa - Kombinasi Milkbooster Terbaik! - Mommy Iskandar

  138. Pingback:Susu Ibu Cair? Apa Punca dan Bagaimana mengatasinya? - Mommy Iskandar

  139. mommycha on said:

    Salam Sis, dulu waktu first baby dah amik shaklee set + esp. Tapi takleh nak telan selalu sebab takut makan ubat. Kalau cuna nak beli ESP saja adakah ianya membantu utk milk booster? atau kena jugak amik supplement yang lain?

  140. syieda on said:

    Salam sis..

    Nak mintak emailkan list harga utk semua set di atas.. tq~

  141. Pingback:Set Penyusuan Yang Berkesan

  142. nazarita on said:

    salam farah

    nak tanya set B penyusuan harga berapa,

  143. Salam,akak sya minum susu n dlm masa yg sma sya sembelit,susu pulak dah makin cair,pada pandangan akak,set mana yg sesuai dgn saya?

Call Now Button Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.
%d bloggers like this: