Baby Breast Feeding

Set Penyusuan Mana Yang Sesuai?

Alhamdulillah, set penyusuan Shaklee mendapat sambutan ramai dari ibu-ibu menyusu. Bukan sahaja ibu yang mempunyai masalah penyusuan, tetapi ramai juga ibu yang mahukan anaknya mendapat nutrisi sempurna, turut mengambil set ini. Terdapat 4 jenis set penyusuan, dan ramai yang keliru mana satu yang paling sesuai untuknya. Untuk itu, saya cuba perincikan untuk anda ya..

 

Set 1  – Set B

  • Mengandungi Vitamin B, vitamin C, multivitamin dan alfalfa
  • Sesuai untuk ibu yang tidak mempunyai masalah penyusuan
  • Tujuan utama mengambil supplement ialah untuk memperkayakan nurisi dalam susu ibu
  • Alfalfa membantu menghasilkan susu ibu dengan lebih cepat
  • Sesuai untuk ibu yang mempunyai masalah sembelit dan masalah keputihan
  • Bagi bayi yang mempunyai masalah eczema,  set ini dapat membantu
  • Kurang sesuai untuk ibu-ibu yang baru melahirkan / berpantang kerana tidak sesuai untuk bayi yang mengalami jaundice dan ada sesetengah bayi mengalami sedikit cirit dengan alfalfa
 
Set 2 – Eu-Four Pack
  • Mengandungi Vitamin B, vitamin C, multivitamin dan kalsium
  • Sesuai untuk ibu-ibu yang mengalami kemeruduman susu ketika haid (PMS)
  • Sangat membantu menghasilkan susu dengan cepat
  • Sangat sesuai untuk ibu-ibu yang tidak minum susu, kerana kalsium shaklee mempunyai kandungan kalsium harian yang diperlukan oleh tubuh badan
  • Kalsium Shaklee lebih dikenali dengan nama Ostematrix adalah formula lengkap kalsium, magnesium dan vitamin D.
  • Selain itu set ini membantu si ibu cergas, bertenaga walau kurang tidur selain diperlukan untuk tulang bayi serta pembentukan gigi si kecil.

Set 3 – Set E
  • Mengandungi Vitamin B, vitamin C, multivitamin, kalsium dan alfalfa
  • Sesuai untuk ibu-ibu yang mengalami kemeruduman susu ketika haid (PMS)Sangat membantu menghasilkan susu dengan cepat
  • Sangat sesuai untuk ibu-ibu yang tidak minum susu, kerana kalsium shaklee mempunyai kandungan kalsium harian yang diperlukan oleh tubuh badan
  • Kalsium Shaklee lebih dikenali dengan nama Ostematrix adalah formula lengkap kalsium, magnesium dan vitamin D.
  • Selain itu set ini membantu si ibu cergas, bertenaga walau kurang tidur selain diperlukan untuk tulang bayi serta pembentukan gigi si kecil.
  • Sesuai untuk ibu yang mempunyai masalah sembelit dan masalah keputihan
  • Bagi bayi yang mempunyai masalah eczema,  set ini dapat membantu
  • Set ini memberi kesan yang lebih cepat berbanding dua set di atas kerana alfalfa dan kalsium bertindak sebagai milk-booster

Set 4 – Set 3M
  • Mengandungi set B, kalsium dan ESP
  • Sangat dicadangkan untuk ibu yang mengalami masalah penyusuan
  • Masalah penyusuan yang dimaksudkan ialah, si ibu menghadapi masalah penghasilan susu walau telah melakukan perahan setiap 2 jam dan minum air sekurang-kurangnya 3L sehari… maka set ini membantu membaiki mana-mana kekurangan atau ketiadaan zat yang diperlukan oleh badan agar tubuh si ibu dapat berfungsi dengan baik sekali.
  • Set yang paling sesuai untuk ibu yang mempunyai stok yang sedikit, atau yang tidak mempunyai stok susu yang banyak
  • Bagi ibu-ibu yang baru mula nak menyimpan stok ini adalah pilihan yang tepat
  • Set yang paling sesuai untuk ibu yang ingin relaktasi / induce relactation -contohnya ibu telah berhentikan menyusui anak, jika mengamalkan set ini, bersedia untuk pam dengan kerap bagi stimulasi susu, bersama2 tips yang saya bagi, insyaAllah penyusuan boleh dimulakan semula dengan syarat ibu kuat berusaha. 

Menyusukan anak bukan perkara susah dan tak semudah yang disangka. Perjalanan yang panjang ini menuntut ibu pam secara konsisten dan melengkapkan tubuhnya dengan zat dan nutrisi yang boleh diperolehi melalui pemakanan yang sihat. Namun berapa ramai ibu-ibu hari ni yang betul-betul menjaga pemakanan yang berkhasiat? Apa yang ibu makan, itulah yang disalurkan kepada anak melalui susu ibu. Dan pada saya supplement sangatlah mebantu agar tumbesaran anak berkembang dengan baik, dan anak sentiasa sihat.

Pilihan di tangan anda, jika ibu-ibu yang memberi susu tepung sanggup berhabisan membeli susu mahal untuk memastikan anaknya mendapat yang terbaik, mengapa kita yang menyusukan badan, sangat berkira untuk mngambil pemakanan sihat? 

Saya tinggalkan anda dengan ungkapan ini, mudah-mudahan memberi semangat kepada semua ibu di luar sana..

” Jika seorang wanita menyusui anaknya hingga cukup tempoh 2 tahun setengah, maka malaikat di langit khabarkan berita bahawa  syurga wajib baginya”. 

 

Untuk melihat TESTIMONI, sila klik DI SINI

 

Sila hubungi saya untuk dapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, dan maklumat lanjut setiap produk

Untuk mencuba produk ini,sila hubungi saya di:

Call / Whatsupp: 019-6657 302

Email: farahshoppe@gmail.com

Add Fb saya: Farah Alias Biz untuk chatting secara langsung dengan saya

Klik Like di FanPage saya: MommyIskandar

 


Posted by Farah (Farah Alias) | Dec 19, 2011 | Category: Breastfeeding, Eu-Four Set, Penyusuan Ibu, Set 3M, Set B, Tips Penyusuan | Comments: 56

 

56 Responses to “Set Penyusuan Mana Yang Sesuai?”

  1. Akak, saya nak order set 4 – set 3M (Full Pack) 1 set, saya br lahirkan baby Oct 2011, tapi susu badan sikit, tak banyak macam org lain, sekarang saya dah masuk keja, susu makin lama makin kurang saya rasa….nnt akak email saya cara pembayaran ye…

    • Farah

      Salam Rashila.. Cara Pembayaran: bank-in ke acc akak maybank 11422 70 51626 / cimb 1223 0073 432 524 (HIDAYATUL FARAH ALIAS).

      Dah bank-in je, bagi akak alamat penghantaran dan no telefon ya..

      Akak dah email detail ya

  2. Fara

    Kak,nak tanya set apa yg sesuai untuk bf masa dlm pantang? Tq

  3. julia

    As-Salam…
    Saya berminat untuk set4 tu..Berapa yer harganya n apa procedurenya?Inbox pls….Saya mengalami masalah kurang susu…

  4. ninie

    slm..anak saya ade G6PD..set yg maner tidak akan membahayakan anak saya..

    • Farah

      Salam ninie, utk anak G6PD, set yang paling sesuai dan selamat ialah Eu-Four set. Kalau ada budget,boleh tambah ESP dimana memang sangat2 membantu dalam penyusuan. Apapun, saya email detail ya. Tq..

  5. Ziean

    As-Salam..

    Saya baru sahaja habis berpantang pada 29 Januari, adakah saya sesuai menggunakan set 1? Kerana saya juga mempunyai masalah sembelit.

    • Farah

      Salam,

      Antara supplemen dalam Set 1 adalah Alfafa. Alfafa ni tak sesuai untuk bayi yang ada masalah demam kuning dan juga sesetengah bayi akan mengalami cirit birit, tapi Alhamdulillah anak saya ok je :).

      Saya syorkan Set Eu-Four Pack di mana Kalsium (Ostermatrix) menggantikan Alfafa, kebaikan nya adalah banyakkan penghasilan susu dan mengurangkan sakit-sakit sendi dan tulang yang selalu dialami oleh ibu yang lepas bersalin.

  6. ani

    salam…sya nk tanya,bleh tak mase pregnant mkn supplement ni…

  7. Shasha

    boleh bg detail tentang set 4 – 3m dgn harganya skali

  8. Izzati

    Assalamualaikum,

    Saya berminat dengan Set3M. Boleh email saya details? Thanks

  9. Izzati

    Assalamualaikum,

    Saya berminat dengan Set3M. Boleh email details pada saya? Thanks.

  10. Roza

    Salam kak,nk tnya klu kndungan da 3bln lebi ni,produk apa yg sesuai tuk saya?skrg ni saya mengalami kaki bengkak,sendi slalu sakit2,klu berjln byk mesti membengkak.ada ka produk yg bule membantu masalah yg saya hadapi ini?

  11. wani

    saya berminat ngan set penyusuan set 3M. bole email detail termasuk harganya x? terima kasih

  12. ina

    salam kak..anak saya br sebulan lebih tp susu makin lama makin sket.da mcm2 petua sy ikot bg nk byk kn susu ibu.bleh email sy set mn yg sesuai dgn hrga nya skali? thanks

  13. zeera

    salam, saya berminat dgn set ni, becoz susu badan saya mmg kurang,, tp saya baru ja 10 hari melahirkan n anak masih kena jaundis, so bila saya sesuai amalkan produk ni? Dan brp harga ?

    • Farah

      Salam Zeera,

      Bagi anak yang baru lahir dan ada demam kuning, saya akan elakkan makan Alfafa. Jadi Set 2 – Eu Four Pack adalah paling sesuai, mengandungi Vitamin B, vitamin C, multivitamin dan kalsium (Ostematrix).

      Detail telah saya emailkan ke Yahoo. Check inbox ya..

  14. nurul

    salam,

    akak leh email kn details harga tok smua set2 yg ade?

    thanks.

  15. neeza

    Salam, tolong pm saya harga untuk set 3 & 4..tq

  16. Marlia

    saya berminat denganbset 4 – 3M..boleh pm saya x?

  17. suria

    kak, tlg emel detail set eu-four dan ESP yer.

  18. FIEZA

    salam….sy nk tnye set penyusuan y sesuai la dgn sy…bby sy skrg dh nk masuk 3 bulan….tp sy kurang sgt menghasilkn susu wlupn sy selalu minum susu n bnyak minum air….& sy dh mula nik kerja….xpn melakukan stok simpanan langsung untk bby sy….

    • Farah

      Salam Fieza,

      Saya dah bagi detail untuk masalah Fieza di email Yahoo. Sila Check inbox ya..

      Untuk masalah Fieza saya syorkan ambil Set4-3M – Mengandungi set B, kalsium dan ESP.

      • FIEZA

        kak farah…blh email kn lg x set untk masalah fieza nie…..kak skrg bby sy dh 3 bln,so bile sy mkn set nie blh bnyak kn lg x susu sy?bby sy kurang dh skrg bf coz susu sy nk dpt 10z pn sush….

      • FIEZA

        kak farah…untk set y sesuai wt sy akk kn cadangkan set 4-3m kn….set ni sy baca ada esp…set nie blh menganjal buah dada gn memudar kn hitam kt nipple skli x?akk tlg inbox kn sy detail pasal set nie kt email sy leh x?coz sy xdpt lg pn detailnye….

  19. nurul

    salam sis..sy skrg nie sdg bpantang,,mslhnyer..susu sy sdikit anak kuat mnyusu..sy bcdg nk full BF slps hbis pantang nnt..produk mne y seswai utk sy? & pm kn harganya yer utk semua set produk tu..tq

    • Farah

      Salam Nurul,

      Mana-mana set pun baik kesannya.Yang penting ibu harus pam secara konsisten setiap 3 jam dan minum sekurang-kurangnya 3 liter air dan Nurul akan dapati hasil yang meriah. InsyAllah..

      Saya emailkan detail beserta harga di Yahoo Nurul. Check inbox ya.. Tq

  20. erna

    nk detail pasl set no4 ya.thanx

  21. mimie

    Assalamualaikum…

    Sis, bley email sy harga n detail utk set 4 – 3m?
    Terima kasih.

  22. aishah ella

    kak,ank sye kne jaundice dah 12 hari..xturun2 bacaan masih 15 ke atas,ade ke produk y sesuai n brape harganye?

  23. faridah

    salam akak..
    sy berminat dengan set 3m, boleh email sy x termasuk dgn harga skali

  24. shikin

    salam kak farah, sy dah abes pantang.. set mane yg sesuai? stok dah buat just sekali dpt max 3oz..

  25. Farah

    Salam Ira..Cara order: bank-in ke acc akak maybank 11422 70 51626 / cimb 1223 0073 432 524 (HIDAYATUL FARAH ALIAS). Dah bank-in je, bagi akak alamat penghantaran dan no telefon ya..

  26. Farah

    Salam Azlina,

    Saya dah forward detail ke email Yahoo anda. Sila check inbox ya.. Thanks


Leave a Reply


X

Forgot Password?

Join Us

Password Reset

Please enter your e-mail address. You will receive a new password via e-mail.