ESP atau pun protein soya memang merupakan hot product kami.. Sebabnya dengan ESP, ramai yang mengakui kulit mereka semakin cantik, bersih dan berseri. Selain daripada tu, ESP juga membantu memberikan rasa kenyang dan meningkatkan pembakaran lemak dalam badan. Justeru, tak hairanlah ramai yang bertambah langsing setelah mengamalkan ESP[…]

Read More

Kitaran haid tidak teratur yang dialami sebahagian besar wanita tidak boleh dipandang remeh. Ini kerana, kitaran haid yang tidak normal merupakan simptom awal wanita tersebut mempunyai masalah hormon tidak seimbang. Jika dibiarkan berlarutan, ia akan menyebabkan sistem pembiakan wanita itu menjadi kurang subur dan sukar menimang cahaya mata. […]

Read More

Mari sejenak kita layangkan fikiran dan terbangkan rasa menjelajah rumah tangga Rasulullah. Kita saksikan bagaimana manusia agung ini berjuang dalam gelanggang yang paling kecil tetapi sangat besar pengaruhnya kepada pembinaan ummah. Ya, bagaimana sikap, cakap dan diam baginda sebagai seorang suami. Semoga kita tidak hanya mengumpul riwayat dan[…]

Read More

Alhamdulilah..semalam saya sempat memberikan tips bagaimana ibu-ibu bekerja dapat mengumpul stok susu dengan banyak. Hari ni saya nak berkongsi pula antara supplement yang sangat disukai ramai dan memberi kesan menakjubkan selain Set 3M, ialah Set B + ESP. Apa yang terdapat dalam Set B nie? Vitamin B Vitamn[…]

Read More

Hari ni saya terpanggil untuk bercerita bagaimana ibu-ibu bekerja terutamanya nak mengumpul stok susu dengan banyak.. InsyaAllah, jika tips ini diikuti sejak berpantang lagi, susu memang meriah dan saya pasti anda mampu menyimpan stok untuk si manja anda.. Tips yang perlu anda lakukan: Minda yang positif sejak mengandung[…]

Read More

Salam Jumaat buat semua pengunjung blog kesayangan saya nie.. Hari ni saya nak  berkongsi sebuah artikel yang sangat berguna untuk panduan diri saya sendiri dan mungkin anda juga ~ Kesilapan Ibu bapa Dalam Mendidik Anak. Semoga menjadi panduan berguna untuk kita semua..   Rasulullah SAW diberitakan telah bersabda[…]

Read More

Salam semua.. hari ni saya nak share satu testimoni yang memang buatkan saya happy sangat bila membacanya.. Pn Sofea, customer saya memang sangat berpuas hati dengan Set Slimming untuk ibu-ibu menyusu.. Sebelum kita tengok testimoni, saya detailkan dulu apa yang ada dalam Set Slimming ni ya.. Set Slimming[…]

Read More

Selamat pagi kepada semua.. hari ni saya nak berkongsi dengan anda semua pengalaman ibu-ibu berpantang yang menggunakan Set Bersalin Shaklee. Alhamdulillah, semua ibu-ibu berpuas hati dan memberi feedback yang sangat baik.. Sebelum tengok testimoni, saya review sikit apa yangada dalam set berpantang ya.. Set Berpantang Shaklee terdiri daripada:[…]

Read More

Salam Jumaat semua.. Alhamdulillah saban hari saya menerima testimoni yang berpuas hati dengan Set Penyusuan kami. Kesan yang sangat baik dari segi peningkatan kuantiti dan kualiti susu ibu itu sendiri. Antara yang sering diberitahu, susu bertambah pekat dan banyak.. Suka saya nak berkongsi yang Set Penyusuan bukan sekadar[…]

Read More

Alhamdulillah.. hari ni saya nak bercerita tentang alfalfa yang dapat mengurangkan masalah keputihan. Dan ramai juga yang telah hampir sembuh sepenuhnya setelah mengambil alfalfa secara konsisten.  Dan apa yang lebih menarik, bagi wanita-wanita yang mengalami masalah “kering” ketika bersama suami atau dengan kata lain kurang pelincir, alfalfa dapat[…]

Read More

Salam semua.. hari ni saya nak bercerita tentang kecantikkan..Asyik gambar susu je, borring juga kan? Antara produk yang memang sangat bagus untuk kecantikkan kulit ialah ESP. Jom tengok apa itu ESP.. ESP atau Energizing Protein Soya merupakan protein soya berkualiti tinggi, di mana ia mempunyai 1001 khasiat, antaranya:[…]

Read More

Semalam saya telah menulis tentang masalah rambut gugur di kalangan ibu-ibu yang baru lepas bersalin. Antara punca utama ialah perubahan hormon yang berlaku kepada ibu semasa mengandung dan selepas melahirkan. Walaupun masalah ini perkara biasa bagi ibu-ibuyang baru melahiran, namun ia sememangnya merimaskan. Jika tak atasinya, keguguran rambut[…]

Read More

Ramai ibu yang merungut, kenapa rambut mereka banyak gugur selepas bersalin. Dan rata-ratanya sangat risau, yelah rambut kita je yang memenuhi lantai rumah dan bilik air. Kalau orang-orang tua cakap, biasalah..bila bayi dah start menyembur, rambut ibu akan mula gugur.. Betul ke? Jom kita tengok senarionya..   Keadaan[…]

Read More

Salam kepada semua pengunjung mommy iskandar.. Hari ni saya nak berkongsi testimoni dari customer saya Pn Ajlaa yang telah mencuba set 3M. Alhamdulillah beliau sangat-sangat berpuas hati dengan set 3M ni. Dari 1 0z,beliau berjaya memperolehi 5 oz sekali pam. Jom baca testimoni yang dikongsikan Pn Ajlaa di wall[…]

Read More

Baca pelan- pelan dan penuh penghayatan..   Aku terlanggar seorang asing semasa berjalan,“Oh maafkan saya, saya tak perasan” Katanya “Maafkan saya juga,Saya tak nampak saudara” Kami amat bersopan dan saling menghormati,Kami saling melambai sambil berlalu pergi, Tetapi di rumah lain pula ceritanya,Bagaimana kita melayan orang tersayang, tua dan[…]

Read More

Salam semua, di pagi Jumaat yang tenang di saya nak berkongsi doa-doa yang sangat bagus diamalkan untuk kita dan anak-anak kita khususnya. Mudah-mudahan anak-anakkita membesar sebagai anak yang bijak dan soleh..   1. Doa memohon Rahmat, surah Ali-Imran, ayat 8-9. (mereka berdoa): “Ya Tuhan kami, janganlah Engkau jadikan[…]

Read More

Alhamdulillah, hari ni sekali lagi saya nak berkongsi testimoni customer saya yang memberi anak mereka Mealshakes. Untuk makluman semua, Mealshakes ialah makanan tambahan yang rendah lemak, dimana ia mengandungi 19 vitamin utama dan mineral, protein, fiber dan juga kalsium, yang penting untuk tumbesaran anak-anak.   Apa istimewanya Mealshakes?[…]

Read More

Adakah anda, ibu anda, ayah anda atau orang-orang sekeliling anda yang mengalami sakit pinggang, sakit lutut, sengal-sengal di pinggang / lutut ataupun sering kejang kaki? Jika inilah yang anda alami, bermakna badan anda menunjukkan simptom yang anda kurang kalsium.  Bagaimana nak atasi kekuragan kalsium? Cukupkah dengan minum susu[…]

Read More

Alhamdulillah..dalam kesibukkan menjawab pertanyaan pelangan, saya masih cuba update blog kesayangan saya ni setiap hari untuk tatapan semua. Mudah-mudahan artikel saya membantu semua wanita dan ibu-ibu di luar sana yang membaca. Hari ni saya nak update tentang Vitamin E – Suami Makin Sayang atau “Vitamin Cinta” yang makin ramai[…]

Read More

Pada entry saya yang lepas, saya anda menulis tentang cabaran penyusuan yang paling besar, ialah pada awal kelahiran. Ramai ibu-ibu yang gagal menyusu kerana kesilapan pertama ini. Boleh rujuk artikel ini untuk pembacaan lanjut DI SINI. Walaupun saya ada menyatakan yang di awal kelahiran susu memang sangat sedikit[…]

Read More