Alhamdulilah,walaupun blog saya ni lebih tertumpu kepada ibu menyusu dan mengandung, tapi kecantikkan kulit tak pernah dilupakan. Wanita dan kecantikkan ibarat melodi dan lagu, tak dapat dipisahkan..  Uniknya Shaklee, walaupun anda makan Set Menyusu, tapi kulit anda tetap akan bertambah cantik dan berseri..Apalagi kalau anda yang sememangnya ambil[…]

Read More

Alhamdulillah.. esok kita akan berpuasa. Syukur kerana Allah masih panjangkan usia untuk bertemu Ramadhan kali ini. Bulan yang Allah himpun di dalamnya rahmah (kasih sayang), maghfirah (ampunan), dan itqun minan naar (terselamatkan dari api neraka). Mudah-mudahan kita semua dapat menjalankan ibadah puasa tahun ini dengan penuh keberkatan dan keimanan. Untuk ibu meyusu dan mengandung, bulan[…]

Read More

Alhamdulillah.. hari ni saya nak berkongsi kegembiraan seorang customer. Dulu beliau pernah menangis bila mana susu tak cukup, dan terpaksa melihat anak minum susu formula. Hati ibu mana tak sedihkan, bila kita berazam untuk memberi yang terbaik untuk bayi kita, tapi hajat tak sampai.. Namun, beliau tak mengalah dan[…]

Read More

Sejak kebelakangan ni banyak pm yang saya terima, rata-rata berbunyi begini.. “Salam kak, susu saya cukup-cukup je, bimbang bulan puasa ni tak dapat nak supply susu secukupnya” “Salam kak, stok saya dah makin berkurang.. baby minum bertambah banyak.. Camana ya bulan puasa ni,bimbang stok tak cukup” “Salam kak,[…]

Read More

Salam semua.. Hari ni saya nak bercerita tentang Performance Drink. Performance Drink ni memang best, ia merupakan sejenis minuman  yang membekalkan tenaga berpanjangan dan mengelakkan badan mengalami dehidrasi. Dan untuk makluman semua, Performance Drink ni supplement wajib masa berpuasa tau..  Jom tengok detailnya ya.. Apa itu Performance Drink?[…]

Read More

Dulu memang jamu menjadi pilihan ibu-ibu dalam pantang, tapi kini trend dah jauh berubah bila mana ibu-ibu masa kini cenderung memilih supplement / vitamin untuk melengkapkan hari-hari mencabar dalam pantang. Kenapa lebih ramai yang sukakan supplement berbanding jamu? Paling utama, supplement boleh diambil dari hari pertama ibu bersalin[…]

Read More

Salam semua.. hari ni saya nak berkongsi TIPS PENYUSUAN, bagaimana nak meningkatkan penghasilan susu dengan cepat. Sering saya mendapat soalan lazim dari customer yang berbunyi.. “Macammana nak dapat susu yang banyak ya? Saya dah pam kerap, minum air banyak, ambil makanan berzat, tapi masih macam tu juga..” Jawapannya?[…]

Read More

Anak sering demam dan sukar makan antara masalah biasa bagi anak-anak yang sedang membesar. Bagi ibu yang bekerja, anak demam setiap bulan bukan sesuatu yang pelik. Mana taknya, hari ni anak kita sihat..bila hantar je ke rumah pengasuh atau taska, esok lusa mesti demam semula sebab berjangkit dengan[…]

Read More

Salam semua.. hari ni saya nak berkongsi testimoni ESP. Pada yang belum pernah mencuba Shaklee, ESP ni memang “killer product” dan ia merupakan salah satu “milk-booster” terbaik kami. Siapa yang dah mencuba ESP ni je tau,betapa bestnya produk ni lebih-lebih lagi untuk ibu menyusu. Saya sendiri tak pernah[…]

Read More

Salam semua.. hari ni saya nak berkongsi satu testimoni hebat dari Pn Shima Samat. Pn Shima ni memang mengamalkan Set 3M, dan alhamdulillah berkat pengambilan Set 3M ni, hasilnya memang meriah.. Menurut Pn Shima, sekali pam beliau boleh dapat 11-12 oz. Apa yang hebatnya, anak beliau baru 7 bulan,[…]

Read More

Penyusuan ibu perlukan ilmu.. Bila ibu mengambil keputusan untuk menyusukan bayinya secara eksklusif, semua ibu perlu tahu cara penyimpanan susu ibu yang betul. Kita mahukan yang terbaik untuk bayi kita kan? Susu ibu yang diperah boleh disimpan untuk diberikan pada bayi sepanjang ketiadaan ibu bersama bayi. Susu ibu[…]

Read More

Alhamdulillah.. hari ni saya terpanggil untuk berkongsi sekali lagi tentang Set 3M. Set yang menjadi kegemaran ramai ibu-ibu menyusu dan merupakan SET TERBAIK kami! Sepintas lalu, bagi yang baru membaca blog kesayangan saya ni..Set 3M terdiri daripada 6 supplement iaitu: Vitamin B Vitamin C Alfalfa Multivitamin  Kalsium ESP[…]

Read More

Kulit anda kendur, kering dan melayut? Semakin usia meningkat, kolagen di dalam badan semakin berkurangan. Pengurangan kolagen inilah yang menyebabkan pembentukkan kedutan dan munculnya tanda-tanda penuaan lain, seperti: Kulit berkedut, kering dan melayut Kuku rapuh dan tidak kukuh Rambut halus dan gugur Semua orang akan mengalami kemerosotan semulajadi[…]

Read More

Alhamdulillah.. Syukur kerana kita diberi kesempatan dan umur yang panjang untuk bertemu sekali lagi dengan Ramadhan tahun ini. Dan syukur juga kerana kita masih merasa nikmat menyusukan anak dengan susu ibu, walaupun saya tau ramai di antara anda ibu bekerjaya, namun itu semua bukan penghalang memberi yang terbaik[…]

Read More

Salam semua.. hari ni saya nak berkongsi dengan anda kegembiraan customer saya yang telah mencuba Set Slimming Breastfeeding. Alhamdulillah, rata-rata berpuas hati dan mendapat kesan yang memuaskan. Apa menariknya set ini, ia sangat sesuai untuk ibu menyusu yang ingin kuruskan badan. Ye lah.. walaupun sedang menyusu, nak juga[…]

Read More

Alhamdulillah..hari ni saya nak bercerita tentang supplement ibu mengandung. Siapa kata ibu mengandung tak perlukan supplement? Cukupkah ubat yang doctor bekalkan? Mengimbas semasa mengandung anak ketiga, Hemoglobin (HB) saya sangat rendah. Kebetulan doktor yang selalu saya jumpa  juga mengandung, dan juga ada masalah HB rendah serta kelihatan lebih[…]

Read More

Jika anda mengalami masalah kulit berminyak, berjerawat dan berparut, Set D ialah supplement yang paling tepat untuk anda. Ramai antara kita hari ni begitu taksub dengan produk kecantikkan dan kosmetik luaran untuk mencantikkan wajah, dan kita seolah-olah terlupa yang kecantikkan bermula dari dalam. Nak cantik, sel-sel anda haruslah[…]

Read More

Keyakinan dibentuk dari kecil. Bagaimana mereka mengharungi zaman kanak-kanak banyak mempengaruhi karakter seseorang itu. Sebagai seorang ibu atau bapa kita memainkan peranan yang penting dalam memupuk jati diri anak kita. Kita diberi amanah yang sangat besar oleh Allah s.w.t. untuk menjadikan anak kita seorang insan yang terbaik. Di[…]

Read More

Alhamdulillah.. Hari ni saya nak berkongsi kegembiraan customer saya, Pn Humaira yang sangat gembira dengan set penyusuan Eu-Four Set Plus yang dicubanya.. Mengimbas kembali mesej terdahulu, “susah nk cukupkn oz utk bekalkan susu ke taska..bile tgk hasil x banyak rasa nak nangis je.. Kadang2 macam give up..product tu[…]

Read More

Alhamdulillah..siapa sangka duduk rumah atau dengan kata lain bekerja dari rumah boleh dapat income  besar? Saya pasti ramai antara ibu bekerjaya di luar sana mengimpikan bekerja dari rumah dan dapat melihat sendiri anak-anak membesar depan mata. Masalahnya ramai yang tak tau apa bisnes yang boleh menjana keuntungan, dan[…]

Read More