Alhamdulillah.. masih meneruskan perkongsian buat tatapan semua ibu menyusu di luar sana.. Kali ni saya nak bercerita tentang SET PENYUSUAN DALAM PANTANG. Perlukah ibu berpantang mengamalkan Set Penyusuan? Perlu atau tidak bergantung pada individu. Ada sesetengah ibu yang dianugerahkan susu yang banyak, tak perlu bersusah payah, alhamdulillah rezeki[…]

Read More

Salam semua, alhamdulillah di cuti panjang ni, dapat saya menulis tentang bisnes online dari rumah. Hari bekerja, saya juga sibuk, menerima order dan menjawab soalan customer. Dalam pada itu, ramai juga ibu-ibu di luar sana yang berminat menjalankan perniagaan shaklee ini secara online, tapi tak tau bagaimana.. Soalan[…]

Read More

Kepada semua ibu dalam pantang yang berazam mahu menyusukan anak sepenuhnya walaupun bekerja, anda perlu mengumpul stok susu seawal mungkin. Sebaiknya bermula dari awal kelahiran lagi. Nak tau caranya? Berikut ialah beberapa tips untuk anda: Berazam sejak mengandung mahu menyusukan anak anda dengan susu ibu sepenuhnya. Banyakkan membaca[…]

Read More

Ada masalah penyusuan, tetapi budget terhad? Anda patut cuba Set Penyusuan B, Set Mampu Milik Tetapi Hasil Tetap Meriah.. Apa ada dalam Set B? Set B mengandungi 4 supplement iaitu: Vitamin B Vitamin C Multivitamin  Alfalfa Kesemua 4 vitamin ini sangat penting untuk kesihatan ibu, memberi tenaga, mengelakkan ibu[…]

Read More

Jika ditanya supplement apa terbaik untuk anak, saya suka sarankan Mealshake. Ini kerana, anak-anak saya pun mengamalkan Mealshake setiap hari, dan Alhamdulillah kesannya memang TERBAIKKK terutamanya dari segi kesihatan anak.  Bagi anak yang mengalami masalah sembelit, berilah Mealshake. Mealshake membantu masalah sembelit dan meningkatkan selera makan anak. Anak kedua[…]

Read More

Islam membenarkan isteri bekerja tetapi semua kebenaran tadi adalah diikat dengan syarat-syaratnya. Keharusan ini termasuk dalam umum ayat Allah SWT iaitu :- ?????? ???? ??? ??????? ??????? ???? ??? ?????? Ertinya : “Bagi lelaki bahagian yang ia usahakan dan bagi wanita bahagian yang ia usahakan” ( An-Nisa :[…]

Read More

Hemoglobin (Hb) rendah semasa hamil / anemia memang biasa dialami oleh ibu mengandung. Saya sendiri mengalami anemia semasa mengandungkan ketiga-tiga anak saya, malah ketika nak masuk ke labour room, doktor siap bagi arahan kat nurse, standby darah O. Masa tu dah lah sakit nak bersalin, doktor pula suruh[…]

Read More

Ibu mengandung perlu mengambil pemakanan seimbang dan vitamin yang baik untuk mengekalkan kesihatan badan dan juga kesejahteraan bayi dalam kandungan. Keadaan tubuh ibu yang lemah dan mudah dijangkiti selsema atau demam menyebabkan ramai ibu hari ni mencari supplement terbaik untuk diri mereka. Cubalah Set J ~Set Ibu Mengandung,[…]

Read More

Saya sering bagitau ibu-ibu di luar sana yang penyusuan ni ibarat roda. Sekejap kita di atas, sekejap kita di bawah.. Susu juga begitu, sekejap banyak, sekejap lagi berkurang. Persoalannya, bagaimana kita nak pastikan yang susu kita sentiasa banyak? Perkara yang paling penting, ialah ‘Back To Basic’ iaitu PAM[…]

Read More

Salam semua.. hari ni nak bercerita tentang sembelit, maklumlah musim perayaan ni, ramai yang makan macam-macam, sampai perut pun naik sebu dan sembelit. Sembelit berlaku apabila anda susah membuang air besar, kerana sebab-sebab tertentu seperti najis terlalu keras dan anda jarang membuang air besar. Ramai orang keliru bila[…]

Read More

Alhamdulillah.. baru menerima ucapan terima kasih dari seorang customer sebentar tadi, di mana hasil pam susunya dah bertambah, dari 3 oz menjadi 9 oz.. syukur.. Ni mood excited nak posting lebih banyak tentang supplement penyusuan. Mudah-mudahan membantu lebih ramai ibu di luar sana..  Hari ni nak cerita tentang[…]

Read More

Salam Aidilfitri.. Saya pasti anda semua masih dalam mood beraya kan.. Walaupun dah start bekerja, mood raya masih menebal, dan pastinya sana sini “budaya makan” masih diamalkan.. hehe.. Kalau tak dapat rendang, lemang, ketupat, biskut raya pun memang cukup sedap dinikmati.. Lupa sekejap nilai kolesterol dan lemak!  Tapi[…]

Read More

Alhamdulillah.. 2 hari lagi umat Islam akan menyambut Hari Raya Aidilfitiri. Hari kemenangan setelah sebulan kita berpuasa. Dan pastinya anak-anak kecil kita yang paling gembirakan meraikan lebaran yang dinanti..   Di kesempatan ini, saya dan keluarga mengucapkan;   “Selamat Hari Raya Aidilfitri”  dan  “Maaf Zahir dan Batin”  […]

Read More

Alhamdulillah.. di pagi Jumaat yang indah ni, suka saya nak berkongsi 20 amalan pembuka rezeki yang sangat baik diamalkan oleh kita semua. Mudah-mudahan Allah lapangkan rezeki kita, dan mengurniakan keberkahan rezeki yang melimpah ruah untuk kita sekeluarga.   1. Menyempatkan diri beribadah Allah tidak sia-siakan pengabdian diri hamba-Nya,[…]

Read More

Bagi yang sering mengikuti blog saya, umum mengetahui Set 3M merupakan set penyusuan terbaik. Namun, jika anda kekurangan budget, itu tidak menghalang anda mencuba set penyusuan kami. Ini kerana Pilihan terbaik selepas set 3M ialah Set E.  Apa yang ada dalam Set E? Alfalfa B Complex Vitalea Vitamin[…]

Read More

Alhamdulillah..hari ni merupakan 18 Ramadhan, bermakna telah 18 hari juga kita berpuasa. Dalam keseronokkan menjalani ibadah berpuasa, ramai yang mengadu badan semakin letih, dan bila pulang ke rumah dah tak ada tenaga untuk membuat kerja. Bukan sahaja wanita,  lelaki pun sama, apatah lagi anak-anak kita yang sedang belajar[…]

Read More

Salam semua, Alhamdulillah hari ni saya nak berkongsi kegembirann customer saya yang berjaya hamil setelah mengambil GLA.  Walaupun rezeki anak itu datangnya dari Allah, tapi kita sebagai hambanya wajib berusaha, betul tak? Bagi ibu-ibu yang sukar hamil, ini sedikit info tentang GLA ya.. GLA mengandungi Asid Linoleik Gama,[…]

Read More

Salam semua.. Hari ni saya nak share testimoni seorang pengguna Set Slimming Omega.. Pn Nadia, telah mengamalkan set ini selama 2 bulan, dan hasilnya?? Beliau berjaya mengurangkan 11 kg!!! Bestkan? Jom tengok apa yang ada di dalam Set Slimming Omega di ya.. Omega – membantu memecahkan lemak  Herblax[…]

Read More

Salam Ramadhan semua.. Banyak pertanyaan yang saya terima, bagaimana nak maintain pengeluaran susu walaupun bulan puasa. Dan ramai juga ibu mengadu yang susu semakin kurang, bagaimana nak mengatasinya.. Risau sangat-sangat sedangkan stok susu yang ada semakin berkurang.. Antara TIPS yang saya boleh berikan masa  berpuasa: Banyakkan minum air[…]

Read More

Buat semua ibu yang menunggu kelahiran bayi tersayang, pastinya sedang tercari-cari set bersalin yang paling baik untuk anda kan? Berikut ialah panduan memlih Set Bersalin, terutamanya bagi ibu yang menimang cahaya mata sulung.. Set Bersalin yang baik mesti mempunyai ciri-ciri berikut: Selamat diambil oleh bayi dan ibu dalam[…]

Read More