Bekerja dari rumah merupakan pilihan kerjaya masa kini. Bukan lagi terpaksa, tetapi ramai ibu muda khususnya, yang memegang segulung ijazah, dengan rela hati melepaskan jawatan tinggi demi menjaga anak-anak tersayang.   Siapa kata bekerja dari rumah tiada masa depan? 9/10 rezeki datangnya dari perniagaan. Berniaga dari rumah juga[…]

Read More

Alhamdulillah.. saya sangat seronok menjalankan bisnes Shaklee.. Dari mengandung, berpantang dan selepas pantang, customer saya akan terus mengambil Shaklee dan teruja dengan kesannya. Hari ni saya nak share tentang Set Berpantang ya.. Gembira dengan testimoni seorang customer ni, membuatkan saya terpanggil menulis artikel ini.. Set berpantang / Set[…]

Read More

Bagi yang mengalami masalah jerawat, parut dan tona kulit tidak sekata, saya pasti dah bermacam produk kosmetik anda gunakan.. Tak sesuai kosmetik A, kosmetik B pula, dan adakalanya penggunaan kosmetik sembarangan menyebabkan kulit muka anda lebih teruk dari asalnya.. Jika anda mengalami masalah kulit, antara perkara yang perlu[…]

Read More

“Wanita yang memberi minum susu kepada anaknya daripada badannya (susu badan) akan dapat satu pahala daripada tiap-tiap titik susu yang diberikannya.”  Alhamdulillah.. beruntung bagi ibu yang dapat menyusukan anaknya.. bagi yang ada masalah penyusuan, jangan mudah mengalah, kerana kita ada set penyusuan shaklee bagi membantu penyusuan anda.  Bagaimana[…]

Read More

Salam semua.. hari ni kita nak bercerita tentang diet yang tak menjadi atau dengan kata lain tips turunkan berat badan dan kurus dengan cara yang betul. Kenapa ada setengah orang yang mengamalkan diet secara ketat, tak makan nasi, tak makan makanan berlemak, tetapi berat hanya turun sekejap sahaja?[…]

Read More

Salam Jumaat semua.. berikut ialah 15 anugerah Allah pada wanita yang sempat saya kongsikan bersama, mudah-mudahan menjadi motivsi untuk diri saya sendiri dan anda semua.. Semoga kita semua tergolong dalam wanita solehah dan sentiasa berada dalam Rahmat-Nya.. insyaAllah..   Pada suatu ketika di Madinah, Rasulullah s.a.w. Keluar mengiringi[…]

Read More

Alhamdulillah, sejak kebelakangan ini, semakin ramai customer saya yang membelikan ibu mereka supplement. Bukan sahaja untuk diri sendiri, tetapi untuk kesihatan ibu di kampung. Ada masa saya pula terharu bila mengenangkan anak-anak yang ingat pada ibu mereka. Maklumlah, saya dah tak ada ibu.. Berbakti pada mertua je sekarang[…]

Read More

Cahaya mata adalah anugerah yang tak ternilai harganya. Bagi pasangan yang masih belum dikurniakan cahaya mata, pastinya ia dugaan yang hebat dalam hidup mereka. Namun Allah lebih Mengetahui. Sebagai hambaNya kita kenalah redha, dalam masa yang sama, kita kena berusaha.  Antara tanda utama pasangan lambat mendapat cahaya mata[…]

Read More

Alhamdulillah, lagi testimoni ESP untuk tatapan anda semua. Buat ibu semua menyusu, serius saya bagitau, kalau anda tak cuba ESP memang rugi sangat.. Kesannya memang super duper best dan untuk makluman anda, ESP merupakan MILKBOOSTER terbaik Shaklee dan merupakan HOT PRODUCT kami juga! Kenapa ESP? Sebab ESP merupakan[…]

Read More

Salam Jumaat semua.. Alhamdulillah di pagi Jumaat yang berbahagia ni, saya seronok nak senaraikan semua set penyusuan yang kami ada. Memang set penyusuan popular dan terhebat setakat ini. Tanyalah mana-mana ibu menyusu yang amik supplement penyusuan, memang SHAKLEE is the best! Alhamdulillah setakat ni, customer saya berbilang bangsa,[…]

Read More

Hubungan intim suami isteri adalah antara isu penting yang perlu dititikberatkan dalam rumahtangga. Bukan sekadar melepaskan batuk di tangga, hubungan intim perlulah dilakukan dengan penuh rasa cinta dan kasih sayang. Lazimnya awal perkahwinan, semuanya indah belaka, namun selepas bersalin atau anak berderet, mesti keintiman semakin kurang akibat beberapa[…]

Read More

Selamat tahun baru 2013 saya ucapkan buat semua pengunjung Mommy Iskandar.Com.. Seronok rasa menyambut tahun baru.. masuk tahun baru, website mommyiskandar ini pun bakal mencecah usia 2 tahun insyaAllah.. seronok sangat bersama anda semua, berkenalan dengan ramai ibu menyusu di luar sana melalui Mommy Iskandar.Com. Rajin-rajinlah ke sini[…]

Read More

Salam semua.. maaf lambat menulis artikel ini seperti yang dijanjikan. Dah dekat buka sekolah, macam-macam urusan sekolah anak yang perlu diselesaikan. Nak beli baju sekolah, buku sekolah, bayar yuran sekolah..tak kisahlah anak sekolah kebangsaan, mahupun tadika, sama je sibuknya.. hari ni baru dapat update blog kesayangan saya nie..[…]

Read More

Sebagai ibu bapa, semestinya kita mengharapkan yang terbaik untuk anak. Mahu anak menjadi doktor, angkasawan, jurutera, belajar pandai-pandai dan dapat no 1 dalam kelas. Tapi sejauh manakah anak kita mampu menggalas cita-cita ibu dan bapa?  Adakah anak kita bijak, lemah atau sederhana sahaja? Menurut kajian, MINDA pelajar Melayu[…]

Read More

Alhamdulillah.. seronok berkongsi tentang supplement dengan anda semua. Hari ni bercerita tentang Set Bersalin / Berpantang Shaklee. Kenapa mesti ambil Set Berpantang Shaklee? Kerana Shaklee SELAMAT dan UNIK. SELAMAT kerana ia boleh terus diambil walaupun bayi mengalami kuning, mahupun ibu bersalin melalui pembedahan. UNIK sebab ia merupakan kombinasi[…]

Read More

Lama tak bercerita pasal Mealshake. Dalam keghairahan mommies semua mengambil supplement untuk kesihatan badan, penyusuan, kecantikkan mahupun slimming, jangan lupakan si manja kita. Mereka juga perlukan supplement terutamanya bagi anak yang susah makan dan kerap demam. Kenapa Mealshake? Sebab Mealshake ni multivitamin yang dilengkapi dengan sumber protein, kalsium[…]

Read More

Tergerak mencari sajak untuk ibu.. dan jumpa sajak nie.. memang best dan sangat bermakna. Bagi yang masih ada ibu, hargailah ibu anda setulusnya sebelum mereka dijemput Illahi. Al-Fatihah untuk arwah ibuku..   Sajak Untuk Ibu Orang kata aku lahir dari perut ibu..Bila dahaga, yang susukan aku.. ibuBila lapar,[…]

Read More

Salam semua.. ramai ibu yang risau, kenapa susunya tampak cair dan tak pekat? Bimbang anak tak kenyang.. dan ini antara punca ramai ibu memberi susu formula kerana tak yakin dengan kualiti susu sendiri. Kalau anda semua nak tau, antara punca susu cair ialah ibu jarang mengepam atau membiarkan[…]

Read More

Salam semua.. Selamat berhujung minggu.. Jom risik camana nak sentiasa cantik dan kelihatan muda? Dan bagi yang dah ada jeragat kat muka tu, mesti risau kan? Ye la.. ada tompok-tompok hitam, memang amat merimaskan.. Caranya mudah aje, amalkan Shaklee Collagen Powder setiap hari, insyaAllah kesannya memang nampak dengan[…]

Read More

Salam sayang dari saya untuk anda semua pembaca setia MommyIskandar.Com. Saya pasti ramai yang dah tahu ada 4 set penyusuan untuk ibu-ibu yang mengalami masalah penyusuan. Jika anda pengunjung baru, dan tak tahu tentang Set Penyusuan kami, 4 set penyusuan tersebut boleh didapati DI SINI ya. Walaupun Set[…]

Read More