Salam semua.. hari ni saya terpanggil berkongsi tentang sabar. Sejauh manakah kita sabar menerima ujian Allah. Dan hari ni juga saya telah terbaca kisah Urwah bin Al-Zubair, di mana pada saya kesabarannya sangat-sangat mengagumkan. Sangat-sangat memberi inspirasi dan mudah-mudahan kisah ini membawa iktibar untuk anda semua juga.  […]

Read More

Siapa dalam dunia ni tak nak cantik kan? Semua mengidamkan kulit wajah yang cantik, mulus, lembut dan berseri. Malangnya bukan semua orang dianugerahi kurniaan sebegitu. Bagi yang mengalami masalah kulit, perlu ke anda menyerah pada takdir? Rawat diri anda dari dalam dengan Set D Shaklee: Set Kecantikkan terbaik.[…]

Read More

Terdapat 4 set penyusuan Shaklee. Namun, bukan semua ibu mampu untuk mendapatkan Set Penyusuan Terbaik Shaklee. Ada yang mengalami kekangan kewangan, tapi pada masa yang sama, susu merudum pula. Jangan bimbang, bagi anda yang mengalami masalah susu merudum, namun budget agak rendah, anda boleh mencuba Set Penyusuan B[…]

Read More

Umumnya, ramai ibu yang mengalami masalah susu kurang selepas bersalin. Seakan-akan hampir tiada susu yang menitis sebaik sahaja bayi dilahirkan. Apa yang menyebabkan situasi ini berlaku?   Saya pasti situasi ini sangat mengecewakan ramai ibu yang bertekad mahu menyusukan anak secara eksklusif. Mana taknya, hajat di di hati[…]

Read More

Vivix, satu-satunya suplemen di dunia yang mampu menembusi DNA manusia. Vivix sangat bagus untuk merawat penyakit 3 serangkai iaitu penyakit kencing manis, penyakit jantung dan darah tinggi. Jika anda atau ibu bapa anda menghidap penyakit 3 serangkai ini, jangan bimbang, vivix boleh membantu. Cuma kali ni saya nak[…]

Read More

Alhamdulillah.. antara produk terhangat yang mendapat tempat di hati pengguna Shaklee ialah Set Bersalin Shaklee. Set Bersalin Shaklee terbaik untuk ibu berpantang kerana ia membantu menyembuhkan luka bersalin dengan cepat dan membantu susu ibu meriah, sekaligus bertindak sebagai milk booster.   Selain daripada itu, dengan mengamalkan Set Bersalin[…]

Read More

Alhamdulillah. Lebih 2 tahun saya terlibat dengan Shaklee. Pelbagai ragam dan kerenah pelanggan saya temui. Begitu juga dengan cabaran, pahit manis semua kena tempuhi dengan hati yang tenang dan terbuka. 9/10 rezeki datang dari berniaga kan? Jom kita lihat rahsia kejayaan Rasulullah dalam berniaga.    Tidak Pernah Berdebat[…]

Read More

Hari ni saya nak berkongsi testimoni vitamin C Shaklee. Memandangkan minggu ni minggu vitamin C, kita cerita sampai habis kebaikkan dan testimoni vitamin C  Shaklee ni yea..   🙂   Seperti ramai sedia maklum, vitamin C Shaklee mempunyai banyak kelebihan dan kebaikkan. Berebut-rebut orang beli sampai stok pun[…]

Read More

Alhamdulillah, minggu ni produk terlaris di pasaran, Vitamin C Shaklee dah muncul kembali. Punyalah laris, sampaikan setiap kali stok masuk, cepat je sold out. So kali ni, pada pengguna setia Vitamin C Shaklee, jangan lepaskan peluang beli 2-3 botol terus ya..   Apa yang menariknya vitamin C Shaklee[…]

Read More

Gembira rasa hati bila customer yang mengamalkan Shaklee memberitahu saya yang hubungan intim suami isteri semakin baik. Yang dah lama kahwin tu, rasa macam baru je kahwin. Yang baru pula, terasa seperti malam pertama gitew. hehe.. So apa rahsia vitamin Shaklee menghangatkan hubungan intim suami isteri tu?  […]

Read More

Jantung yang sihat ialah anugerah yang paling berharga. Sejak di dalam perut lagi, jantung dah mula bekerja, bekerja dan terus bekerja sehinggalah hari tua kita. Penting untuk memastikan jantung kita sentiasa sihat, agar kita dapat melalui kehidupan dengan sihat dan tenang. Antara komponen terpenting untuk memastikan jantung kita sihat[…]

Read More

Salam semua.. Alhamdulillah makin hari makin ramai yang join Shaklee untuk jana pendapatan. Ada yang buat secara part time, ada juga yang full time. Apapun bergantung keselesaan masing, pokok pangkal niat kita untuk membantu meningkatkan taraf ekonomi keluarga kan. Apapun, kali ni saya nak bercerita sedikit tentang Seminar[…]

Read More

Pasangan suami isteri yang berkahwin pasti mengidamkan cahaya mata. Bagaimana jika dah lama kahwin, tapi masih belum ada rezeki? Jangan bimbang, usaha dan banyakkan berdoa. Dan salah satu usaha ialah dengan menjaga kesihatan dan mengamalkan suplement tertentu. Apa kata anda mencuba Set Kesuburan Shaklee, Alhamdulillah..ramai yang dah mencubanya[…]

Read More

Beruntungnya ibu bapa yang mempunyai anak perempuan. Walaupun adakalanya menjaga anak perempuan lebih mencabar, namun pahalanya juga lebih besar. Jom kita lihat kelebihan anak perempuan dalam Islam..   Rasulullah s.a.w pernah bersabda yang bermaksud, “Sesiapa yang memiliki tiga anak perempuan, lalu dia bersabar dengan kerenah, kesusahan dan kesenangan[…]

Read More

Tak lama lagi tibanya musim haji. Bagi anda yang ibu bapa, saudara atau kenalan yang bakal menunaikan haji atau umrah, apa kata hadiahkan mereka “Suplement Haji dan Umrah”. Maklumlah perjalanan jauh dan  perubahan cuaca terutamanya, akan membuatkan perubahan di dalam badan yang memungkinan menjejaskan kesihatan.   Jadi untuk[…]

Read More

Berat naik selepas raya dan mulut tak berhenti-henti mengunyah? Itu normal, nama pun sindrom selepas raya.. hehe.. Memang sedap je mengunyah biskut raya dan kerepek depan tv kan? Jangan terkejut bila tengok baju raya yang dibuat bulan Ramadhan baru ni dah mula sendat. Alamak! Masa untuk mencuba Set[…]

Read More

Alhamdulillah.. hari ni genap 15 Ramadhan umat Islam berpuasa. Bagaimana puasa anda? Semakin hari semakin tenang atau semakin hari semakin letih berpuasa? Mudah-mudahan semakin menempuhi Ramadhan, kita semakin kuat dan cergas berpuasa. Berikut ialah tips kekal bertenaga sepanjang berpuasa..   Pastikan mengambil sahur dengan makanan yang seimbang. Jangan[…]

Read More

Gastrik sering dijadikan penyebab untuk tidak berpuasa penuh. Pesakit gastrik sering dinasihatkan untuk mengambil makanan tepat pada masanya dan tidak skip jadual makan. Justeru, adakah pesakit gastrik boleh berpuasa?   Sebelum mengulas lebih lanjut, perlu diketahui punca gastrik dan kenapa ia terjadi. Gastrik berlaku apabila selaput dalam perut[…]

Read More

  Ketika kita lapar…tangan ibu yang menyuap, Ketika kita haus…tangan ibu yang memberi minuman, Ketika kita menangis…tangan ibu yang mengesat air mata, Ketika kita gembira…tangan ibu yang menadah Syukur,memeluk kita erat dengan deraian air mata bahagia, Ketika kita mengantuk…tangan ibu yang dodoikan dengan penuh kasih sayang, Ketika kita[…]

Read More

Salam semua.. hari ni saya nak menjawab pertanyaan ramai customer. “Kalau saya nak milkbooster sahaja, tak nak vitamin lain, mana yang terbaik? Sebab saya ni jenis tak berdisiplin..bimbang banyak-banyak tak makan pula..” Haa.. ramai tau tanya saya soalan ni, so hari ni saya nak jelaskan, ESP dan Alfalfa[…]

Read More