Ramai ibu yang “seram” bila mengetahui yang mereka bakal bersalin secara pembedahan atau caesar. Namun, bagi saya yang telah melalui sendiri pengalaman bersalin secara caesarian ni, ada kelebihannya. Apa kelebihan bersalin caesarian ni?    Secara amnya kelebihan bersalin normal adalah lebih baik berbanding pembedahan caesarean. Malah kaedah bersalin[…]

Read More

Adakah anda tergolong dalam kumpulan individu yang nak diet tetapi suka makanan manis ?   Kalau ya, boleh geng dengan saya. Saya jenis tak kisah sangat nasi, mee, bihun dan sebagainya. Pendek kata masih kuat iman lah kalau tak ambil makanan berkarbohidrat ni. Tetapi bila jumpa kek, coklat,[…]

Read More

Carotomax Shaklee suplement terbaik mata. Jika anda mengalami salah satu simptom di bawah, suplement Carotomax wajib untuk anda amalkan setiap hari.   Simptom-simptomnya: Mata semakin kabur dan power cermin mata semakin meningkat Mata anda silau pada waktu malam atau pada cahaya terang Doktor mengesahkan anda mengalami masalah katarak[…]

Read More

Salam semua.. hari ni terpanggil untuk sharing satu testimoni kawan lama. Terserempak dengan beliau di kedai makan. Cerita punya cerita, saya dapat tau beliau juga pengguna Shaklee. Beliau mengamalkan GLA untuk kesuburan, malangnya masih belum mendapat kesan yang diharapkan.                  […]

Read More

Hangatkan hubungan suami isteri ? Macam mula-mula kahwin dulu? Boleh ke?   Mestilah boleh.. Dan semestinya perlu ada usaha.. maklumlah usia pun dah meningkat, hormon berubah, hubungan suami isteri juga sedikit banyak mesti berubah kan..   Untuk yang mengalami perubahan dan berasa hubungan suami isteri semakin dingin, janganlah[…]

Read More

10 Kesalahan Mendidik Anak Menurut Islam – Ibu bapa yang baik adalah ibu bapa yang selalu berusaha untuk mendidik anak mereka agar menjadi anak yang soleh, beriman dan berakhlak mulia. Cara mendidik anak yang salah dapat berakibat buruk pada pembentukan karakter anak, meskipun ada faktor lain diluar keluarga yang[…]

Read More

Alhamdulilah.. hari ni saya seronok nak share satu testimoni hebat dari seorang pengguna. Pn Nad mengalami alahan yang teruk di kaki, dan jika salah makan, alahannya akan menjadi bertambah teruk dan gatal. Alhamdulillah, ESP Shaklee membantu merawat alergi yang dialami oleh Pn Nad.   Bagaimana ESP Shaklee membantu[…]

Read More

Set Bersalin Shaklee Murah dan Berkesan? Alhamdulillah, setelah mengambil dan merasai sendiri pengalaman berpantang dengan Set Bersalin Shaklee, memang terbukti, semua testimoni yang customer saya berikan sebelum ni tepat belaka.   Walaupun baru 16 hari berpantang, di mana saya bersalin secara pembedahan atau ‘caesarean’, namun saya dah boleh[…]

Read More

Alhamdulillah.. bagi yang mengenali diri saya, saya sedang sarat mengandung buat masa ni. Namun, dengan izin Allah, masih mampu bekerja dan menjalankan bisnes online saya dari rumah. Dan jika anda tanya pada saya, apa pekerjaan atau  bisnes terbaik untuk para ibu, semestinya saya akan mengesyorkan bisnes online terbaik[…]

Read More

Alhamdulillah, Advanced Joint Health Tablet (AJHT) Shaklee makin mendapat sambutan ramai. Mana taknya, mak-mak kita yang selalu sakit lutut, sakit pinggang dan bahagian-bahagian yang melibatkan sendi terutamanya, sangat lega selepas mengambil AJHT. Bagaimana AJHT Shaklee membantu sakit sendi ? AJHT Shaklee mengandungi nutrien kesihatan-sendi yang direka khusus untuk kesihatan[…]

Read More

Bagi yang sedang berdiet dan mahu kelihatan langsing, pastilah pemakanan sangat dijaga. Tak nak yang berkalori tinggi, berminyak dan sebagainya. Namun, jika ada makanan yang membantu membakar lemak, lagi bagus kan? Semulajadi gitew.. Makan kenyang, badan pun semakin langsing! Di sini saya senaraikan 10 makanan yang membakar lemak[…]

Read More

Selamat tahun baru 2014 untuk semua pembaca MommyIskandar. Alhamdulillah, masuk tahun ke-3 bersiaran di blog yang comel nie. Azam baru? Nak lebih sihat, lebih cantik, lebih kaya..hehe.. dan lebih langsing gitew! Rata-rata di wall Fb kalau ditanya azam baru nak ramai kurus! Apalagi, jom kurus dengan Shaklee ![…]

Read More

Alhamdulillah, cahaya mata yang ditunggu-tunggu bakal dilahirkan tak lama lagi. Pelbagai persediaan ibu dan ayah lakukan. Antara yang penting memastikan semua barang lengkap dan dibawa bersama ke hospital sebelum bersalin. Jadi, jangan pandang remeh Checklist persediaan barang sebelum bersalin. Nanti ada yang tertinggal pula..   Apa checklist persediaan[…]

Read More

Alhamdulillah, hari ni saya nak berkongsi testimoni Vivix Shaklee Membantu Stroke. Jika anda pengamal produk Shaklee, pasti anda kenal dengan Tonik Ajaib Shaklee ni, iaitu Vivix. Satu-satunya suplement yang dapat menembusi DNA manusia, sekaligus membaikpulih DNA yang rosak dalam badan.   Selain membaikpulih DNA, Vivix juga merangsang pembentukkan[…]

Read More

Sebagai ibu bapa, anak-anak adalah anugerah Allah yang paling berharga. Jika anak tak sihat, kita lah yang paling risau. Nak kerja pun susah, semua serba tak kena kan. Alhamdulillah, suplement paling terlaris untuk anak-anak ialah Mealshake Shaklee. Jadi, hari ni saya nak berkongsi testimoni Mealshake Shaklee di mana[…]

Read More

Omega Guard Shaklee ialah minyak ikan terbaik di dunia. Terkenal dengan kebaikkannya, hari ni saya nak bercerita tentang khasiat Omega Guard Shaklee untuk ibu hamil.   Sebelum tu mari kita lihat apa itu Omega Guard Shaklee.. Omega Guard Shaklee atau Omega-3 ialah minyak ikan yang mengandungi asid lemak[…]

Read More

Ibu mana tak mahu menyusukan anak sendiri. Naluri keibuan pasti mahu memeluk dan merasa anak menyusu dan membesar dengan susu badan sendiri. Namun bukan semua ibu “bernasib baik”. Ramai yang menyatakan susu tiada, dan beberapa faktor lain mengganggu. Apa tips banyakkan susu ibu yang boleh membantu anda?  […]

Read More

Ramai customer yang bertanyakan saya, set penyusuan apa yang paling bagus sekali? Semestinya Set Penyusuan 3M Shaklee terbaik. Kenapa terbaik? Sebab ia mempunyai 3 milkbooster hebat dan digabungkan bersama suplement penting yang diperlukan oleh badan untuk nutrisi harian.   Ibu yang pernah mengambil set ini juga pasti mengakui[…]

Read More

Masalah kesuburan lelaki? Benarkah masalah kesuburan boleh berpunca daripada lelaki? Ya, sememangnya boleh jika pasangan masih tidak berjaya menimang cahaya mata. Ada kemungkinan masalah kesuburan berpunca daripada isteri, suami atau kedua-duanya sekali.   Namun seringkali masalah kesuburan dikaitkan dengan wanita, berikutan lumrah lelaki yang agak ego untuk menjalani[…]

Read More

Salam semua.. hari ni saya terpanggil berkongsi tentang sabar. Sejauh manakah kita sabar menerima ujian Allah. Dan hari ni juga saya telah terbaca kisah Urwah bin Al-Zubair, di mana pada saya kesabarannya sangat-sangat mengagumkan. Sangat-sangat memberi inspirasi dan mudah-mudahan kisah ini membawa iktibar untuk anda semua juga.  […]

Read More