Alhamdulillah, 1 October yang lepas selesai Bengkel Cara Mudah Buat Duit Dengan Shaklee. Bengkel ini berlangsung di Setia Alam, selama 3 jam, anjuran bersama Genki-Enermax.   Bengkel Cara Mudah Buat Duit Dengan Shaklee ini telah membuka mata ramai pengedar Shaklee yang mendaftar di bawah group kami, betapa mudahnya[…]

Read More

  Kisah Puteri Rasulullah Saw dengan Buah Delima. Dikisahkan oleh Ka’ab bin Akhbar.   Ketika Siti Fatimah Az Zahra, Puteri Rasulullah SAW, yang juga isteri kepada Sayidina Ali bin Abi Thalib sakit, ia ditanya oleh Sayidina Ali,  ” Wahai Fatimah, adakah engkau menginginkan sesuatu?”   “Wahai Suamiku, aku ingin[…]

Read More

Assalamualaikum.. hari ni saya nak berkongsi satu resepi ESP Banana Shake yang sedap. Bukan sahaja sedap, tapi sihat dan sangat berkhasiat tau. Sesuai untuk orang yang nak kurus, orang yang mengamalkan gaya hidup dan pemakanan yang sihat dan orang yang sibuk.    Kenapa sesuai untuk orang yang sibuk?[…]

Read More

Anda menghidap migrain? Selalu sakit kepala yang teruk? Okay hari ni saya nak berkongsi punca migrain dan cara mengatasinya.   Sebelum tu mari kita lihat, apa itu migrain? Migrain ialah sakit kepala yang amat sangat. Bermula dengan berdenyut-denyut di bahagian atas mata atau kepala, dan kemudian merebak di[…]

Read More

Salam Aidilfitri kepada semua pembaca blog Mommy Iskandar. Alhamdulillah dah 2 minggu kita berhari raya, Ada ke yang maintain berat badan? Ke ramai yang rasa badan semakin berat dan baju semakin mengetat? Almaklum banyak open house.. hehe.. Hari ni saya nak share Tips Mengekalkan Berat Badan Semasa Hari[…]

Read More

Sempena bulan Ramadhan ni, saya nak share satu resepi berbuka yang sihat. Kurang garam, minyak dan sangat sesuai untuk mereka yang sedang berdiet atau yang menjaga kesihatan. Resepi Bubur Lambuk Oatmeal Kurma ni saya dapat dari Teacer Yun, cikgu diet saya dalam kelas The Boosters 30 Days Ramadan[…]

Read More

Marhaban Ya Ramadhan.. Alhamdulillah bulan yang dinanti-nanti kunjung juga, Masih berpeluang kita menikmati bulan yang penuh pengampunan, penuh berkah dan penuh rahmah ini. Bulan yang penuh pengampunan.. Untuk lebih menghayati bulan mulia ni, marilah kita menghayati kelebihan bulan Ramadhan   Terlalu banyak kelebihan bulan Ramadhan. Sangat rugilah siapa[…]

Read More

Assalamualaikum semua.. Hari ni terpanggil nak share testimoni kurus Cinch Shake Shaklee. Ramai yang bertanya, boleh kurus ke ambil Cinch nie? Betul ke berkesan?   Ok first of all anda perlu tau.. nak kurus ni sebenarnya 80% pemakanan dan 20% senaman. Saya pernah jumpa seorang kenalan yang hari-hari pagi[…]

Read More

Musim panas ni sangatlah mencabar kesihatan kita, terutamanya anak-anak kecil dan yang masih bersekolah. Terpanggil nak bercerita tentang tips menangani anak demam , memandangkan anak kecil saya Sofea pun sedang demam sekarang..   Bagaimana tips menangani anak demam? Anak demam banyak ragamnya. Almaklumlah badan tak sihat, nak cakap tak[…]

Read More

Pada 11 Mac 2016, kami telah menghadiri satu Workshop Shaklee Business On The Go. Workshop separuh hari ni, telah diadakan di Hotel Sri Petaling. Apa yang menarik, dalam workshop kali ni kami belajar cara menjalankan bisnes kami dengan mudah di mana sahaja, sebab tu lah namanya On The[…]

Read More

Assalamualaikum semua.. hari ni terpanggil untuk bercerita tentang 3 cara mudah untuk kurus dan sihat. Saya pasti ramai anda yang membaca ni mempunyai masalah berat badan berlebihan betul tak? Saya pun masih dalam usaha mendapatkan berat badan ideal selepas kelahiran anak keempat.   Selepas 2 tahun melahirkan bayi[…]

Read More

Garlic Shaklee antibiotik semulajadi terbaik. Jika anda selalu telan panadol, mungkin anda patut fikirkan mengambil Garlic Shaklee sebagai alternatif.   Kenapa Tak Baik Telan Panadol Selalu?   Sebab panadol mengandungi campuran kimia yang boleh merosakkan badan kita jika diambil kerap Panadol berupaya merosakkan hati, Menurut doktor, panadol akan[…]

Read More

Anda rabun? Semakin lama power cermin mata semakin meningkat? Carotomax Shaklee bantu atasi rabun mata anda..   Betul ke Carotomax Shaklee  bantu atasi rabun mata? Alhamdulillah, memang betul, Carotomax Shaklee dah bantu ramai pengguna mengurangkan rabun mata mereka.    Apa sebenarnya Carotomax ni?    Carotomax ialah suplemen yang[…]

Read More

Adakah anda kerap demam? Hari ni saya nak berkongsi tips elak demam dengan Vitamin C Shaklee. Alhamdulillah, sebagai pengedar Shaklee dah pastilah saya akan menggunakan produk ni dulu. Beza sangat sebelum dan selepas penggunaan Shaklee..   Sebelum mengenali Shaklee, saya pantang selsema. Kalau batuk tak apa, tapi kalau selsema[…]

Read More

Alhamdulillah.. hari ni berkesempatan untuk berkongsi testimoni Vivix bantu pesakit diabetes dan darah tinggi.   Adakah anda di sini mengalami penyakit diabetes atau kencing manis? Atau mengalami kedua-dua penyakit ini serentak? Jika bukan anda, mungkin ibu bapa atau saudara mara anda ada mengalami 2 penyakit merbahaya ini.  […]

Read More

Masalah Senggugut Setiap Bulan?    Siapa sini mengalami masalah senggugut setiap bulan? Saya teringat semasa di kolej dulu, ada seorang kawan ni setiap bulan mesti dia ada cuti sakit. Kiranya 3 hari pertama haid tu memang kesian sangat tengok sampai berguling-guling peluk bantal.   Kiranya cikgu-cikgu di kolej[…]

Read More

Seringkali sebagai ibu kita menahan hati jika mempunyai anak yang degil. Bila bercakap, ada saja jawabnya. Bila disuruh, ada saja alasannya. Bagaimana menangani masalah anak yang degil? Di bawah ni ada tips menangani anak degil.   Tips Menangani Anak Degil   1. Beri Sedikit Masa   Pernah tak[…]

Read More

Adakah anda ada masalah hubungan intim lesu? Tak ada perasaan, sekadar memenuhi tanggungjawab dan tuntutan anda sahaja? Jangan dibiarkan masalah ini, kerana bimbang ia akan mengganggu keharmonian rumahtangga kita.   Ada orang cakap, ceria isteri pada murahnya hati suami memberi duit pada isteri. Dan ceria suami pula di[…]

Read More

Assalamualaikum buat semua pembaca Mommy Iskandar. Hari ni terpanggil nak bercerita tentang pentingnya Vitamin C Shaklee perlu ada di setiap rumah.   Untuk makluman, Vitamin C Shaklee ni antara vitamin asas yang perlu ada di setiap rumah kita. Sebabnya, Vitamin C ni lah yang bertindak melindungi sel-sel badan[…]

Read More

Jerebu merbahaya ? JEREBU boleh dikatakan masalah berulang di rantau Asia Tenggara akibat pembakaran terbuka atas alasan membersihkan kawasan hutan untuk tujuan pertanian.   Di Kuala Lumpur dan Selangor, sekolah-sekolah telah diarah tutup pada 24 Jun 2013 bagi mengelakkan kesan kesihatan yang teruk kepada para pelajar.   Hari[…]

Read More