House

Dapat 1316 Oz Dalam Masa 55 Hari Dengan Set 3M!


Alhamdulillah.. hari ni saya sangat berbesar hati untuk berkongsi satu lagi testimoni set 3M. Terima kasih kepada Pn Shima Samat yang sudi berkongsi testimoni dengan kami.

Ramai yang bertanya saya bagaimana nak kumpul stok hingga beratus ounz macam ni? Jawapan saya, kerap susukan bayi atau bagi ibu yang bekerja, pastikan anda pam setiap 3 jam sekali, minum air yang banyak sekurang-kurangnya 3L sehari dan saya sangat galakkan anda ambil supplement, bukan sahaja untuk penghasilan susu yang lebih cepat, tetapi juga memperkayakan susu ibu dengan nutrisi yang penting bagi pembesaran bayi. Hasilnya, stok susu bertambah banyak, bayi lebih sihat dan jarang demam serta ibu juga tampil lebih sihat, cantik dan berseri.

Jom kita tengok Stok Pn Shima yang dikongsi bersama.. Kalau semua ibu-ibu di luar sana ada stok macam ni,mesti hati berbunga-bunga riang kan?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mari kita lihat pula apa yang ada dalam set 3M nie..

  1. Set B (iaitu Vitamin B Complex, Vitamin C, Vitalea dan Alfalfa)
  2. Energizing Soy Protein (ESP)
  3. Ostematrix (kalsium)
Kenapa Set 3M dikatakan sangat berkesan?
  • Komponen utama susu ibu ialah protein dan kalsium. Jadi pengambilan ESP sebagai sumber protein utama untuk ibu menyusu memang sangat-sangat membantu, ditambah pula dengan pengambilan Ostematrix (kalsium), melengkapkan nutrisi penting yang diperlukan oleh tubuh badan ibu untuk menghasilkan susu dengan lebih banyak dan lebih cepat
  • Set B mengandungi vitamin-vitamin penting untuk kesihatan tubuh badan ibu itu sendiri. Bila badan ibu itu sihat dan cergas, secara tak langsung badan ibu cukup fit untuk menghasilkan pengeluaran susu untuk anak. Badan yang letih akan menghadkan pengeluaran susu. 
  • Selain itu, dalam set B juga terkandung vitamin B complex yang sangat penting dalam mengawal dan mengelakkan stress. Bila ibu tenang dan ceria, secara asasnya susu juga akan dihasilkan dengan lebih lancar, mudah dan cepat. Jadi untuk ibu-ibu menyusu, elakkan stress ya..
  • Alfalfa yang terdapat dalam set B juga bertindak sebagai milk-booster. Pengambilannya memang sangat-sangat membantu ibu-ibu yang menyusu. Selain itu, ostematrix juga bertindak sebagai milk-booster yang sangat berkesan.
Bagi yang berminat mengetahui lebih lanjut tentang set ini, boleh hubungi saya di farahshoppe/ call or whatsapp saya di 019-6657 302 / add fb saya Farah Alias Biz untuk konsultasi percuma dan info lanjut.

Leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

8 comments on “Dapat 1316 Oz Dalam Masa 55 Hari Dengan Set 3M!

  1. assalamualaikum..saya ada masalah penyusuan, anak sy skang ne dah 1thn 5bln..6bln yg pertama tu mmg sy 100% bf..lepas tu sy dah mula kerja jadi sy mula bg formula milk utk ank sy…sekarang sy mengandung ank yg ke2 dah 23weeks…tp ank pertama sy masih bf waktu mlm je…oleh sbb bimbangkan nnt susu utk baby baru ne xcukup, saya mula kurangkan penyusuan waktu mlm juga….sy sulamkan dgn formula milk… Tapi susu sy tetap kurang, buah dada pun semakin mengecut…apa yg blh sy buat?…kalau blh sy masih nk bf ank sulung sy dan 2nd baby yg akan lahir nnt….

    • salam syazana..

      Jika tak ada masalah pada kandungan dan rahim, penyusuan anak pertama masih boleh diteruskan.Cuma susu berkurang semasa mengandung adalah perkara biasa berikutan perubahan hormon. Saya email Syazana untuk detail lanjut ya. Tq

  2. salam ,

    saya nak tahu berapa harga untuk satu set 3M ne? masa berpantang boleh makan x?

  3. salam, saya nak tanya brp harga utk set 3m?

  Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.