House

Dapat 1316 Oz Dalam Masa 55 Hari Dengan Set 3M!


Alhamdulillah.. hari ni saya sangat berbesar hati untuk berkongsi satu lagi testimoni set 3M. Terima kasih kepada Pn Shima Samat yang sudi berkongsi testimoni dengan kami.

Ramai yang bertanya saya bagaimana nak kumpul stok hingga beratus ounz macam ni? Jawapan saya, kerap susukan bayi atau bagi ibu yang bekerja, pastikan anda pam setiap 3 jam sekali, minum air yang banyak sekurang-kurangnya 3L sehari dan saya sangat galakkan anda ambil supplement, bukan sahaja untuk penghasilan susu yang lebih cepat, tetapi juga memperkayakan susu ibu dengan nutrisi yang penting bagi pembesaran bayi. Hasilnya, stok susu bertambah banyak, bayi lebih sihat dan jarang demam serta ibu juga tampil lebih sihat, cantik dan berseri.

Jom kita tengok Stok Pn Shima yang dikongsi bersama.. Kalau semua ibu-ibu di luar sana ada stok macam ni,mesti hati berbunga-bunga riang kan?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mari kita lihat pula apa yang ada dalam set 3M nie..

  1. Set B (iaitu Vitamin B Complex, Vitamin C, Vitalea dan Alfalfa)
  2. Energizing Soy Protein (ESP)
  3. Ostematrix (kalsium)
Kenapa Set 3M dikatakan sangat berkesan?
  • Komponen utama susu ibu ialah protein dan kalsium. Jadi pengambilan ESP sebagai sumber protein utama untuk ibu menyusu memang sangat-sangat membantu, ditambah pula dengan pengambilan Ostematrix (kalsium), melengkapkan nutrisi penting yang diperlukan oleh tubuh badan ibu untuk menghasilkan susu dengan lebih banyak dan lebih cepat
  • Set B mengandungi vitamin-vitamin penting untuk kesihatan tubuh badan ibu itu sendiri. Bila badan ibu itu sihat dan cergas, secara tak langsung badan ibu cukup fit untuk menghasilkan pengeluaran susu untuk anak. Badan yang letih akan menghadkan pengeluaran susu. 
  • Selain itu, dalam set B juga terkandung vitamin B complex yang sangat penting dalam mengawal dan mengelakkan stress. Bila ibu tenang dan ceria, secara asasnya susu juga akan dihasilkan dengan lebih lancar, mudah dan cepat. Jadi untuk ibu-ibu menyusu, elakkan stress ya..
  • Alfalfa yang terdapat dalam set B juga bertindak sebagai milk-booster. Pengambilannya memang sangat-sangat membantu ibu-ibu yang menyusu. Selain itu, ostematrix juga bertindak sebagai milk-booster yang sangat berkesan.
Bagi yang berminat mengetahui lebih lanjut tentang set ini, boleh hubungi saya di farahshoppe/ call or whatsapp saya di 019-6657 302 / add fb saya Farah Alias Biz untuk konsultasi percuma dan info lanjut.

Leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

45 comments on “Dapat 1316 Oz Dalam Masa 55 Hari Dengan Set 3M!

  1. assalamualaikum..saya ada masalah penyusuan, anak sy skang ne dah 1thn 5bln..6bln yg pertama tu mmg sy 100% bf..lepas tu sy dah mula kerja jadi sy mula bg formula milk utk ank sy…sekarang sy mengandung ank yg ke2 dah 23weeks…tp ank pertama sy masih bf waktu mlm je…oleh sbb bimbangkan nnt susu utk baby baru ne xcukup, saya mula kurangkan penyusuan waktu mlm juga….sy sulamkan dgn formula milk… Tapi susu sy tetap kurang, buah dada pun semakin mengecut…apa yg blh sy buat?…kalau blh sy masih nk bf ank sulung sy dan 2nd baby yg akan lahir nnt….

    • salam syazana..

      Jika tak ada masalah pada kandungan dan rahim, penyusuan anak pertama masih boleh diteruskan.Cuma susu berkurang semasa mengandung adalah perkara biasa berikutan perubahan hormon. Saya email Syazana untuk detail lanjut ya. Tq

  2. salam ,

    saya nak tahu berapa harga untuk satu set 3M ne? masa berpantang boleh makan x?

  3. salam, saya nak tanya brp harga utk set 3m?

  4. Askm,saya terbaca pasal sale for set breasfeed.how much that offer when i like to buy set b + esp n how mich pua set 3m. Trial pack xder ke

    Pastu nk tanya semua set ni in tablet kan kecuali esp.apa ya rasa esp,coz sya ni kurang skit minum soya ni..minum ni minumla tp kurang. Mealshakes tu how the price n sesuai to toddler kan.apa fungsinya

  5. suzana on said:

    salam…saya pun nak tau detail harga untuk set 3m ni..tq

  6. wawa on said:

    leh tau bp hrga 1 set ni? thanx

  7. Tiha on said:

    Salam, boleh saya dapatkan harga set 3m ni?

  8. wanie on said:

    salam, boleh pm harga utk set 3m ni?

  9. Salam.sya juga brminat dgn produk 3M ni.brp harganya?

  10. salam,

    sy nk tahu harga set 3M ni, nk mana sy dapatkn.tqvm

  11. suhana on said:

    Assalam, saya nak tanya berapa harga set 3m?
    Harga untuk set trial berapa?

  12. nur adriati on said:

    Salam,

    Berape harga set 3m nie?

    cara nak makan cam mana, lepas besalin kerr masa tgh nengandung pun boleh?

  13. qiss on said:

    salam…boleh email kan saya harga untuk set ini?

  14. nu ra on said:

    salam,
    boleh sy tau senarai harga produk shaklee ni

  15. Salam Farah

    Nak tanya set susu yg mana sesuai utk saya. Baby dah nak masuk 2 bulan, tapi stok EBM tak sampai 50oz lagi. Agak risau takut x cukup stok masa nak keje nanti. So far baby & saya takder masalah kesihatan – syukur

    Nanti tolong bagitau harga (sekali postage) yer

    Thanks

  16. Assalamualikum…

    saya teringin nak mencuba set ini. insyaAllah yang akan datang. sebab sofea sekarang tengah usaha nak selesai kan masalah sofea masa berpantang

    1) luka jahitan
    2) susu kurang
    3) badan letih dan mudah tidur

    diharap kak farah dapat advise sofea mana satu set yang sesuai. kalau set ini berapa ya?

  17. farah on said:

    salam leh explain details x pasal set 3m ni…saya baru je lepas pantang…detail harga skali…

  18. leen on said:

    salam farah..
    nk details utk set 3m ni with trial pack skali?pm price ye..urgent ni..tq

  19. shima on said:

    harga utk set 3m ni berapa ye??

  20. fizah on said:

    salam farah…blh sy tahu bagaimana pengambilan pil2 set 3M ni? berapa biji sekali mkn? n bile patut mkn? tq

  21. Wanie on said:

    Salam,

    Farah,

    boleh saya tau harga set 3m ni..terima kasih

  22. zai on said:

    Berapa harga set 3m…

  23. salam…
    nak tahu harga untuk semua set penyusuan…

  24. azura on said:

    Salam.saya skrg mengansung anak ketiga.anak pertama n kwdua xdpt menyusu di sebabkan susu tiada dan masalah x mempumyai puting susu langsungbgaman cara menyelesaikan masalah ini. Dan harga utk set 3m.

  25. suhaila on said:

    Boleh bgtau brape hRga.mkn set ni naik x brt bdn?

  26. xana on said:

    salam,
    saya sedang pregnant 13weeks utk anak ke 2. Anak pertama dah 2thn sebulan. Masa anak pertama, susu tak brape nak byk… jadi utk yg kedua ni sy berazam utk buat susu lebih byk. Jadi boleh tak syorkan ape2 vitamin yg bersesuaian dgn kandungan saya sekarang?

  27. norli on said:

    salam, nk tnya brp harga utk 3M?

  28. normah on said:

    Brapa harga 3m ni.

  29. rose on said:

    pm details

  30. Salam, bpe harga utk set 3m sy b’minat la….

  31. nadia on said:

    Salam,
    Sy nak tahu harga untuk 3m

    tq

  32. brapa harga set 3m n?n klw xambk 1set xpe ke?cuma ambk esp dan alfafa..berapa plak harga 2barang ni.

  33. nak tanya harga untuk set 3M…tqsm..

  34. As salam farah,saya pun nak tahu berapa harga set 3M ni?dalam pantang boleh makan ke?hari ke berapa kita boleh mula makan set ni?

  35. Azliha on said:

    As salam farah,saya pun nak tahu juga berapa harga set 3M ni?dalam pantang boleh makan ke?hari ke berapa boleh mula makan set ni?Tq ya

  36. reena on said:

    Brpa hg?
    Ank sy tk trus bf dr sy cma minum susu prhn je tp itu pn hanya dpt 60ml je. So, sy terpaksa bri susu fomula. Mcmne sy nk takle ank sy spya dia bf trus dr sy dn blh ke sdgkn dia menolak bila sy nk bru bf kpd dia?

  37. shahnaz on said:

    salam,boleh pm sya brapa rm set 3m n?

Call Now Button Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.
%d bloggers like this: