House

Nak Diet Tetapi Suka Makanan Manis


Nak Diet Tetapi Suka Makanan Manis

Adakah anda tergolong dalam kumpulan individu yang nak diet tetapi suka makanan manis ?

 

Kalau ya, boleh geng dengan saya. Saya jenis tak kisah sangat nasi, mee, bihun dan sebagainya. Pendek kata masih kuat iman lah kalau tak ambil makanan berkarbohidrat ni. Tetapi bila jumpa kek, coklat, ais krim, manisan, kuih melayu yang mak-mak kita selalu masak macam kasuwi tu.. alamak, gugur iman tau!

 

Hajat hati memang nak diet, letaklah azam tinggi mana pun, jumpa coklat, ais krim dan kek terutamanya, habis semua! Azam tinggal azam okay?  😆

 

Ada masa tu.. dah makan.. tapi mulut ni terasa macam nak “something” yang manis juga. Walhal perut dah kenyang..

 

Bagi yang ada masalah yang sama macam saya, nak diet tetapi suka mananan manis, jangan risau.. saya dah jumpa penyelesaiannya..

 

Pertama sekali saya akan ambil Cinch Shake Shaklee. Disebabkan saya suka manis-manis, saya suka ambil perisa coklat. Rasa macam makan coklat atau minum hot chocolate je.. memang best! Hilang rasa nak makan manis-manis tu buat masa tu. Dan lagi, Cinch Shake ni memang “meal replacement”. So tak perlu makan lain, memang dah kenyang!

 

Cinch Shaklee

 

 

Jika anda memang jenis makan banyak dan nak rasa lebih kenyang, boleh tambah dengan sedikit oat atau ESP Shaklee (protein terbaik). Ada 2 lagi perisa lain, Caffe Latte dan Vanilla. Jadi pilih aje anda suka yang mana.. Selain mengenyangkan, menghilangkan “craving” pada benda-benda manis, Cinch juga mengurangkan inchi badan dengan berkesan kerana di dalamnya mengandungi leucine.

 

Tindakkan kedua, saya akan mengambil multivitamin Shaklee, iaitu Vitalea. Kajian ada menunjukkan mereka yang suka mencari makanan manis walaupun perut kenyang menunjukkan kurang vitamin dalam badan. Pengambilan multivitamin akan mengurangkan tabiat buruk ni, sekaligus memberi kesihatan yang baik pada badan.

 

So, untuk anda yang ada masalah nak diet tetapi suka makanan manis, jom join saya.. Ramai dah kurus dengan set slimming shaklee ni. Saya on the way.. anda nak tengok je ke?

 

Nak tengok testimoni mereka yang dah kurus dengan Cinch Shake Shaklee? Sila klik DI SINI

 

Untuk mencuba produk ini,sila hubungi saya di:

Call / Whatsupp: 019-6657 302

Email: farahshoppe@gmail.com

Add Fb saya: Farah Alias Biz untuk chatting secara langsung dengan saya

Klik Like di FanPage saya: MommyIskandar untuk mendapatkan updates dan pelbagai INFO PERCUMA

Konsultasi percuma hanya untuk customer saya sahaja ya..

 

Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan

Leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

2 comments on “Nak Diet Tetapi Suka Makanan Manis

  1. Many thanks for the best writeup. It in fact was a enjoyment bank account the item. View complex so that you can much included reasonable by you! However, how should we communicate?

  Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.