House

Makanan Untuk Mata Sihat. Perlu ke makanan untuk mata? Selalu kita mengabaikan kesihatan mata.. Kita selalu fokus nak cantik, nak sihat dan bertenaga, nak langsing, tapi sedar tak sedar organ mata yang banyak berjasa pada kita ni pun perlu diberi perhatian.   Nak mata sihat, jom kita amalkan[…]

Read More

Wuduk adalah wajib sebelum solat. Tanpa wuduk, tak sah solat kita..    Doa semasa wuduk ni saya pelajari dari buku agama (yang tak ingat tajuknya) semasa umur belasan tahun lagi.. Niat adalah wajib, doa ni adalah “tambahan” supaya hati kita fokus untuk beribadah dan menemui Allah S.W.T.  Tak[…]

Read More

Assalamualaikum buat semua pembaca MommyIskandar.Com..   Semoga anda semua sentiasa sihat dan fit! Tak ada selsema, sakit-sakit badan, sakit-sakit pinggang.. Semua sihat sokmo. Eh eh.. ada yang sakit pinggang? Lenguh kaki? Ha.. meh baca artikel saya kali nie..   Entry kali ni nak share tentang sakit pinggang dan[…]

Read More

Set bersalin Shaklee merupakan antara set bersalin yang meletup-letup di pasaran. Ramai yang telah menggunakannya dan memberikan ‘feedback’ yang sangat baik, dan ada juga yang mengatakan set bersalin Shaklee ni bahaya. Betul ke Set Bersalin Shaklee bahaya?   Macam tak percaya je.. betul ke? Betul ke Set Bersalin[…]

Read More

Sempena promosi Omega buy 6 free 1 pada bulan November ni, suka nak bercerita tentang kebaikkan Omega Guard Shaklee. Apa kelebihan dan dan kebaikkan Omega Guard Shaklee ni? Dan siapa yang patut mengambilnya?   Omega Guard Shaklee merupakan minyak ikan terbaik di dunia. Apa perbezaan Omega Shaklee berbanding jenama[…]

Read More

Alhamdulillah, selepas 3 tahun bersama Shaklee, MommyIskandar  telah melebarkan sayapnya seluruh semenanjung, Sabah, Sarawak dan Indonesia. Namun, permintaan yang tinggi di Sarawak, menyebabkan kami mahu mencari pengedar Shaklee di Sarawak lebih ramai lagi.   Siapa yang tinggal di Sarawak dan menggunakan produk Shaklee?   Sangat rugi jika anda[…]

Read More

Sempena bulan ESP, terimbas kembali kenangan pertama kali mengambil ESP 3 tahun dulu. Masa tu tertanya-tanya, apalah special sangat ESP ni sampai menjadi kegilaan ramai. Apa yang menyebabkan ramai jatuh cinta pada ESP ni..   Keinginan mencuba masa tu sangat kuat, tapi budget tak cukup. Padamkan je lah[…]

Read More

Terdapat kisah pada zaman nabi apabila ada seorang lelaki yang datang berjumpa dengan baginda kemudian menyampaikan hasratnya menyertai baginda berjihad.     Baginda menjawab bukan seperti,“Adakah kamu handal dalam menunggang kuda?”, “Adakah kamu bijak bermain pedang”, “Adakah kamu mempunyai tubuh badan yang kuat dan sihat?” Tetapi baginda bertanya[…]

Read More

Kebas di anggota badan tertentu sering berlaku di kalangan sesetengah individu. Ada yang sering kebas tangan, kebas kaki, dan ada pula yang kebas dari pinggang sampai ke bawah. Kenapa anggota badan rasa kebas ? Normal atau bahaya?   Menurut Pakar Perunding Perubatan, Klinik Pakar Hospital Kuala Lumpur, Datuk[…]

Read More

Sakit pingang merupakan masalah biasa di kalangan kita masa kini. Ramai yang memandangnya sebagai masalah kecil, namun jika dibiarkan ia boleh mengganggu pergerakkan tubuh kita, seterusnya menyebabkan kita sukar bergerak. Apa punca dan cara mengatasi sakit pinggang ?   Sebelum merawat, mari kita lihat antara punca yang menyebabkan[…]

Read More

Saya menerima banyak pertanyaan, ada tak Set Slimming Shaklee Budget ? Ye lah.. bukan apa, nak ambil set slimming bukan sebulan boleh kurus. Lemak tu dah tepu, mesti ambil masa nak cairkan? Jadi, biarlah yang bertepatan dengan budget kita.    Jangan beli set beratus-ratus pada bulan pertama, bulan[…]

Read More

Berdiet semasa menyusu?    Boleh ke berdiet semasa menyusu? Kalau ikutkan memang lah tak boleh sebab bayi perlu nutrisi lengkap dari susu ibu. Tapi kalau ibu tak berdiet dan asyik ikutkan lapar je.. macam mana nak kuruskan?   Walaupun ramai ibu mengadu lapar selepas menyusukan bayi, tapi tu[…]

Read More

Di zaman serba mencabar ini, mendidik anak-anak merupakan cabaran kepada ibu bapa. Untuk mendidik anak menjadi insan berguna bukan suatu yang mudah lebih-lebih lagi di zaman dunia tanpa sempadan ini. Jika ada di antara kita mempunyai anak yang degil, jangan berputus asa. Berikut ada beberapa tips menangani anak[…]

Read More

Mealshake merupakan multivitamin yang sangat bagus, berkesan dan selamat untuk anak-anak. Seawal usia setahun, anak kita boleh diberikan Mealshake untuk membantu kesihatan dan tumbesaran si manja.   Ramai ibu bapa mengadu, anak sukar makan, anak sembelit, anak terlalu kurus, anak mudah demam, anak asma, anak eczema dan daya[…]

Read More

Alhamdulillah.. telah lebih 5 tahun saya bersama Shaklee. Makin lama dengan Shaklee, bertambah sayang dan yakin saya pada produk Shaklee. Saya juga merupakan pengedar Shaklee Gombak. Bagi penduduk sekitar Gombak, boleh dapatkan Shaklee terus dari saya ya..   Tak dilupakan juga buat penduduk sekitar Selayang, Setapak, Taman Melati, Taman[…]

Read More

Salam kepada semua pengunjung mommyiskandar.com. Hari ni saya nak memaparkan testimoni ESP Shaklee bantu kulit bermasalah .   Saya menerima banyak sms, pm di Facebook dan whatsupp bertanyakan, “betul ke ESP Shaklee ni boleh bantu kulit yang bermasalah? Mana yang patut saya ambil, ESP atau Vitamin E?”  […]

Read More

Seiring dengan usia, seorang wanita menyedari aset berharganya semakin kurang menarik. Adakah kerana kehamilan? menyusukan? atau faktor usia itu sendiri? Apakah rahsia payudara montok dan anjal ?   Antara penyebab utama payudara menjadi lembik dan kendur ialah kehilangan kolagen dalam badan. Seiring pertambahan usia, kolagen dalam badan semakin[…]

Read More

Breastfeeding oh breastfeeding.. Mana ada ibu yang tak nak menyusukan anak.. semua ibu nak menyusukan anak, cuma dapat atau tidak je.. ada ibu yang beritahu mereka memang ditakdirkan tiada susu, betul ke? Apa tips penyusuan paling penting sebenarnya?   Untuk menjayakan penyusuan, apa tips penyusuan paling penting? Pam[…]

Read More

Apa hukum menggabungkan puasa enam dan puasa qadha di bulan Syawal serentak ?   Di antara persoalan yang sering timbul sekitar puasa enam ialah hukum menggabungkan Puasa Enam dan Puasa Qadha di bulan Syawal serentak. Adakah diganjari dengan kedua-dua pahala tersebut dengan puasa yang satu?   Persoalan ini[…]

Read More

Antara produk terlaris ialah Lecithin Shaklee. Kenapa? Kerana ia mampu menguruskan orang yang berbadan besar! Wah.. gitew..   Betul ke Lecithin boleh menguruskan badan? Ya semestinya, jika anda mengambil dengan konsisten. Rahsianya amalkan Lecithin selama beberapa bulan, dan anda pasti dapat lihat kesan yang menakjubkan. Budget terhad? Jangan[…]

Read More
Call Now Button Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.