House

Salam semua.. hari ni saya nak menjawab pertanyaan ramai customer. “Kalau saya nak milkbooster sahaja, tak nak vitamin lain, mana yang terbaik? Sebab saya ni jenis tak berdisiplin..bimbang banyak-banyak tak makan pula..” Haa.. ramai tau tanya saya soalan ni, so hari ni saya nak jelaskan, ESP dan Alfalfa[…]

Read More

Alhamdulillah.. 2-3 hari ni saya diberi kesihatan yang agak baik. Maaf untuk pengunjung setia MommyIskandar.Com kerana lama saya tak dapat update artikel. Kesihatan tidak megizinkan. Mudah-mudahan Allah beri saya kesihatan yang baik dan permudahkan perjalanan saya, insyaAllah.   Untuk anda semua, tinggal 5 hari je lagi promo Mealshake![…]

Read More

MOMMYISKANDAR KINI MENEMBUSI INDONESIA  MommyIskandar kini berasa di Indonesia untuk mencari usahawan online yang berminat menjalankan bisnis Shaklee dari rumah. Kepada anda yang berminat menjana uang extra mahupun ibu rumahtangga yang mahu pendapatan sendiri, jangan segan untuk bertemu kami hari ini, caranya antara berikut:  1. Walk in terus[…]

Read More

Salam semua.. hari ni nak bercerita tentang 1001 kebaikkan ESP Shaklee, produk TERLARIS yang sentiasa habis dalam stok simpanan saya, biarlah berapa dozen pun saya order! Kenapa ESP begitu laris? Sebabnya ia mempunyai 1001 kebaikkan yang tak terungkap dengan kata-kata.. Wah.. bersajak pulak..  😎   Apa 1001 kebaikkan[…]

Read More

Tahniah, anda mengandung! Vitamin Mana Yang Perlu Dibeli? Bagi ibu muda yang hamil kali pertama, pasti gembira tak terkata. Dan bagi ibu yang telah mempunyai anak pun, kehamilan merupakan saat indah yang dinantikan.    Kehamilan memberikan saat manis dan cabaran pada ibu.. Antara cabaran utama ialah memastikan bayi[…]

Read More

Vivix Shaklee merupakan suplemen anti penuaan terbaik di dunia. Ia dicipta selepas penyelidikan bertahun-tahun oleh Shaklee dan merupakan suplemen pertama di dunia yang mampu menembusi DNA manusia.    Mengapa Vivix Sangat Bagus dan Terbaik Untuk Anda?   1) Kerana Vivix melindungi dan memperbaiki sel DNA manusia  Setiap hari[…]

Read More

Ali r.a. meriwayatkan sebagai berikut:   “Saya bersama Fatimah berkunjung kerumah Rasulullah dan kami temui beliau sedang menangis. Kami bertanya kepada beliau, “mengapa tuan menangis wahai Rasulullah?” Beliau menjawab, “pada malam aku di Isra’kan kelangit, daku melihat orang sedang mengalami berbagai penyeksaan… maka bila teringatkan mereka aku menangis.”[…]

Read More

Tempoh berpantang adalah antara masa seorang ibu akan berasa tertekan. Yer la, mana dengan luka yang masih sakit, kerenah bayi dalam pantang yang asyik nak “melekap” dan jika ada anak yang masih kecil, keletah mereka juga ada masanya menguji kesabaran kita.   Jika berborak dengan ibu-ibu tentang pengalaman[…]

Read More

Masalah anak tak mahu makan sering dialami oleh ibu bapa khususnya bagi anak yang berumur 6 tahun ke bawah. Bagi anak-anak, makan merupakan satu sesi yang tak menyeronokkan. Ada ibu yang mengadu, anak hanya minum susu seharian tanpa menjamah sebarang makanan. Justeru, bagaimana dengan tumbesarannya jika tidak makan?[…]

Read More

Menjadi seorang ibu baru memang tak mudah. Banyak pelajaran baru yang harus dipelajari ibu untuk menjaga permata hati hati dengan baik. Bagaimanakah cara terbaik menguruskan bayi terutama kepada yang pertama kali bergelar ibu bapa?   Sebaik si ibu selamat melahirkan anak, maka bermulalah fasa baru dalam kehidupan suami[…]

Read More

Salam semua.. hari ni nak bercerita tentang ESP Shaklee, milkbooster terbaik yang sangat disukai ramai. Walaupun Shaklee ada 3 Milkbooster, namun ESP memang menjadi kewajipan bagi setiap ibu menyusu, kerana kesannya memang super duper best!   Apa yang menariknya ambil ESP ni? Bagi yang baru, mesti tertanya-tanya kan..[…]

Read More

Salam semua.. lama rasanya saya tak update tentang kecantikkan.. asyik penyusuan je kan.. Nak buat macam mana, dah memang jiwa sukakan penyusuan.. 😆  Hari ni saya nak share tentang cara cerahkan kulit dan kurangkan parut jerawat..   Kulit anda bermasalah? Pastinya segan bila berhadapan dengan orang ramai, lebih-lebih[…]

Read More

Anak-anak adalah permata hati yang paling berharga. Ada masanya kita tertanya sendiri, kenapa anak kita berperilaku sedemikian rupa, tanpa kita sedari yang cara berkomunikasi dengan anak banyak mempengaruhi personaliti mereka..    Anak belajar menerima maklumat daripada orang yang telah dewasa. Orang dewasa mengisi otak anak yang masih kosong[…]

Read More

Salam semua.. hari ni saya kita nak share tentang tips luka bersalin caesar cepat sembuh. Bagaimana nak memastikan luka bersalin caesar ni cepat sembuh dan tidak mengalami sebarang jangkitan, mahupun terbuka jahitan? Berikut ialah beberapa tips yang ibu boleh amalkan..   Tips paling penting ialah memastikan luka sentiasa[…]

Read More

Salam semua.. Alhamdulillah blog saya kini bukan sahaja dikunjungi pembaca dari Malaysia, tetapi juga Indonesia, Singapura, Brunei, Amerika Syarikat, German dan beberapa negara lain. Terima kasih atas kesudian anda semua berkunjung ke “rumah” comel saya nie.. Cuma kali ni saya nak bercerita tentang Shaklee Indonesia, betapa Shaklee membawa[…]

Read More

Siapa kata mengandung tak boleh menyusukan anak? Jangan bimbang jika anak kecil anda masih belum berusia setahun dan anda telah mengandung lagi. Boleh menyusukan anak semasa mengandung, asalkan kandungan sihat dan stabil..   Ada ibu yang mengandung walaupun baby masih lagi beberapa bulan. Nak berhentikan menyusu, tak sampai[…]

Read More

Salam semua.. hari ni nak bercerita tentang Performance Drink: minuman tenaga dan terbaik untuk ahli sukan. Shaklee Performance Drink merupakan minuman sukan pertama di US. Ia direka khusus untuk para angkasawan NASA, Amerika Syarikat, dan telah menjadi pilihan utama atlet di Malaysia mahupun antarabangsa.   Ujian klinikal membuktikan[…]

Read More

Ibu bekerjaya memang sangat memerlukan stok susu yang banyak jika anda mahu menyusukan anak secara eksklusif. Sejujurnya, ia memerlukan komitmen dari ibu seawal dalam pantang lagi.   Ramai ibu yang menunggu hampir nak bekerja baru nak mula mengepam. Cara ini salah ya, kerana anda akan ‘menggelabah’ apabila sangat[…]

Read More

Keputihan sememangnya mengganggu. Keputihan yang banyak menyebabkan wanita sering berasa tidak selesa, gatal-gatal dan kurang keyakinan diri ketika bersama suami. Jika masih belum berkahwin tetapi dah mengalami keputihan, tentulah hati lagi risau. Berikut ialah tips menghilangkan keputihan buat tatapan anda semua..   Tips Menghilangkan Keputihan: Pastikan miss V[…]

Read More

Ibu menyusu lazimnya akan mengalami penurunan berat badan secara semulajadi selepas 2-3 bulan menyusukan bayi. Ini kerana, ibu yang menyusu mampu membakar 500  kalori melalui penyusuan. Namun, selepas 6 bulan, kebanyakkan ibu mula merasa badan semakin naik, kerana pada ketika ini bayi dah mula mengambil makanan pejal, dan[…]

Read More
Call Now Button Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.