Search Results for: performance drink


Salam semua.. hari ni nak bercerita tentang Performance Drink: minuman tenaga dan terbaik untuk ahli sukan. Shaklee Performance Drink merupakan minuman sukan pertama di US. Ia direka khusus untuk para angkasawan NASA, Amerika Syarikat, dan telah menjadi pilihan utama atlet di Malaysia mahupun antarabangsa.   Ujian klinikal membuktikan[…]

Read More

Alhamdulillah..hari ni merupakan 18 Ramadhan, bermakna telah 18 hari juga kita berpuasa. Dalam keseronokkan menjalani ibadah berpuasa, ramai yang mengadu badan semakin letih, dan bila pulang ke rumah dah tak ada tenaga untuk membuat kerja. Bukan sahaja wanita,  lelaki pun sama, apatah lagi anak-anak kita yang sedang belajar[…]

Read More

Salam semua.. Hari ni saya nak bercerita tentang Performance Drink. Performance Drink ni memang best, ia merupakan sejenis minuman  yang membekalkan tenaga berpanjangan dan mengelakkan badan mengalami dehidrasi. Dan untuk makluman semua, Performance Drink ni supplement wajib masa berpuasa tau..  Jom tengok detailnya ya.. Apa itu Performance Drink?[…]

Read More

Assalamualaikum.. kurang 2 minggu lagi kita akan menyambut Ramadhan. Dalam kegembiraan menyambut Ramadhan, jauh di sudut hati, sayu sebenarnya, memandangkan kali ini Ramadhan kita pasti berbeza dan tak sama seperti tahun-tahun sebelumnya.   Walaupun begitu, ibadah wajib ini tetap wajib diteruskan dengan hati terbuka walau dalam keadaan apa[…]

Read More

Letihnya anak-anak kita hari ini..   Kadang-kadang kesian juga dengan anak-anak yang padat sangat aktiviti hariannya. Macam anak saya, pagi sekolah kebangsaan, petang sekolah agama, malam pula mengaji.   Jadi, kalau ada kerja sekolah tu, pandai-pandailah mereka adjust masa menyelit sana sini buat kerja sekolah. Ada masa terpaksa[…]

Read More

Hari ni genap seminggu Ramadhan. Alhamdulillah, ini pengalaman menyusu anak ketika berpuasa yang ketiga bagi saya. Pastinya setiap anak ada pengalaman tersendiri kan..   Mengimbas 6 tahun dulu semasa menyusukan anak kedua saya, masa tu pertama kali merasai pengalaman menyusu anak ketika berpuasa. Tak ada persediaan, ingatkan senang[…]

Read More

Assalamualaikum. Lagi 5 hari ramai yang akan pulang ke kampung halaman untuk menyambut lebaran. Pelbagai persediaan disiapkan, termasuk kuih raya, tudung raya, angpau raya untuk dihadiahkan pada mak dan ayah tersayang. Namun, apa kata raya kali ni kita bawa sedikit kelainan? Kita hadiahkan mak ayah kita suplement untuk[…]

Read More

Assalamualaikum. Tinggal beberapa hari lagi Ramadhan akan menjelma. Alhamdulillah sekali lagi kita berkesempatan bertemu Ramadhan Al Mubarak. Mudah-mudahan Ramadhan tahun ini membawa 1001 rahmat dan kebaikkan pada kita. Bagaimanakah persediaan berpuasa anda tahun ni? Saya, semestinya persediaan berpuasa dengan Shaklee..  🙂  Tahun ni merupakan tahun ketiga saya berpuasa[…]

Read More

Tak lama lagi tibanya musim haji. Bagi anda yang ibu bapa, saudara atau kenalan yang bakal menunaikan haji atau umrah, apa kata hadiahkan mereka “Suplement Haji dan Umrah”. Maklumlah perjalanan jauh dan  perubahan cuaca terutamanya, akan membuatkan perubahan di dalam badan yang memungkinan menjejaskan kesihatan.   Jadi untuk[…]

Read More

Alhamdulillah.. hari ni genap 15 Ramadhan umat Islam berpuasa. Bagaimana puasa anda? Semakin hari semakin tenang atau semakin hari semakin letih berpuasa? Mudah-mudahan semakin menempuhi Ramadhan, kita semakin kuat dan cergas berpuasa. Berikut ialah tips kekal bertenaga sepanjang berpuasa..   Pastikan mengambil sahur dengan makanan yang seimbang. Jangan[…]

Read More

Salam Ramadhan semua.. Banyak pertanyaan yang saya terima, bagaimana nak maintain pengeluaran susu walaupun bulan puasa. Dan ramai juga ibu mengadu yang susu semakin kurang, bagaimana nak mengatasinya.. Risau sangat-sangat sedangkan stok susu yang ada semakin berkurang.. Antara TIPS yang saya boleh berikan masa  berpuasa: Banyakkan minum air[…]

Read More

Alhamdulillah.. esok kita akan berpuasa. Syukur kerana Allah masih panjangkan usia untuk bertemu Ramadhan kali ini. Bulan yang Allah himpun di dalamnya rahmah (kasih sayang), maghfirah (ampunan), dan itqun minan naar (terselamatkan dari api neraka). Mudah-mudahan kita semua dapat menjalankan ibadah puasa tahun ini dengan penuh keberkatan dan keimanan. Untuk ibu meyusu dan mengandung, bulan[…]

Read More

Sejak kebelakangan ni banyak pm yang saya terima, rata-rata berbunyi begini.. “Salam kak, susu saya cukup-cukup je, bimbang bulan puasa ni tak dapat nak supply susu secukupnya” “Salam kak, stok saya dah makin berkurang.. baby minum bertambah banyak.. Camana ya bulan puasa ni,bimbang stok tak cukup” “Salam kak,[…]

Read More