House

Assalamualaikum. Alhamdulillah Shaklee telah memperkenalkan satu lagi rangkaian produk skincare Youth baru, iaitu BB Cream yang disukai ramai. Mesti ramai yang tertanya-tanya, bagus ke BB Cream Shaklee ni kan? Sejujurnya BB Cream ni memang best. Dijamin anda akan menyukai pada cinta pandang pertama.. hehe.. Apa yang istimewanya BB[…]

Read More

Hai Assalamualaikum! Hari ni saya nak share satu berita gembira buat semua peminat ESP Shaklee. ESP sekarang ada dalam bentuk mudah di bawa iaitu dalam bentuk sachet. Alhamdulillah, ESP sachet Shaklee ni dah sampai ke rumah saya semalam. Happy sangat nak cuba..tapi malangnya semua dah habis diborong oleh[…]

Read More

“Hebatnya Istighfar..”     Imam Ahmad bin Hambal Rahimakumullah (murid Imam Syafi’i) dikenal juga sebagai Imam Hambali. Di masa akhir hidupnya beliau bercerita;   Suatu waktu (ketika saya sudah usia tua) saya tidak tau kenapa ingin sekali menuju satu kota di Iraq. Padahal tidak ada janji sama orang[…]

Read More

Assalamualaikum.. hari ni saya nak berkongsi tentang masalah yang menjadi kerisauan ramai di luar sana iaitu cara hilangkan parut jerawat. Bagaimana cara hilangkan parut jerawat? Mesti ramai yang gundah gulana bila muka dipenuhi parut jerawat kan.. Dan tak kurang juga ramai yang mencuba pelbagai produk di luar sana,[…]

Read More

Assalamualaikum semua. Hari ni saya nak bercerita tentang krim serbaguna yang sangat best, iaitu Herbal Blend Shaklee   Herbal Blend Shaklee ni memang krim yang perlu sentiasa ada pada setiap keluarga. Kenapa? Sebab ia amat banyak manfaatnya, dan amat cepat kesannya. Dan yang paling penting, ia adalah semulajadi,[…]

Read More

Assalamualaikum dan Salam PKP 2.0. Hari ini merupakan hari kedua kita menjalani PKP buat kali kedua. InshaAllah saya yakin, saya dan anda semua dapat melaluinya dengan tenang berikutan kita berpengalaman melaluinya sebelum ini.  Dalam keadaan jangkitan Covid semakin tinggi, terasa Covid ini semakin dekat dengan kita. Kalau dulu,[…]

Read More

Adakah anda mencari produk Shaklee di sekitar Gombak? Saya adalah pengedar sah Shaklee Gombak. Bertempat di Sri Gombak, anda boleh hubungi saya untuk mendapatkan produk Shaklee yang anda inginkan.    Jika anda pertama kali ingin mencuba produk Shaklee.. suka saya nyatakan yang produk Shaklee ialah produk yang 100%[…]

Read More

Bila meningkat usia, sakit pinggang dan lenguh kaki merupakan masalah biasa. Ramai antara kita yang menghadapi masalah sakit pinggang, sakit lutut ketika solat, kebas kaki di waktu malam dan tak kurang juga ada yang mengalami kejang atau tarik mengkarung ketika tidur.    Apa yang menyebabkan masalah ini sering[…]

Read More

Beberapa hari lepas tak tahu nak buat pencuci mulut apa untuk berbuka. Bila teringatkan ada lebihan jagung manis dalam peti ais, terus teringatkan puding jagung. Puding jagung ni antara favourite yang saya mesti cari di bazar Ramadhan setiap kali berpuasa. Kali ni kita buat sendiri aje di rumah[…]

Read More

Assalamualaikum.. hari ni saya nak share cara kurus mudah dengan Shaklee. Sememangnya tak mudah nak kurus ni, sebab secara asasnya kita kena kawal pemakanan kita. Tapi, dengan bantuan suplemen Shaklee, inshaAllah ia membantu proses menguruskan badan kita dengan lebih mudah dan cepat   Mahal ke suplemen kurus Shaklee[…]

Read More

Anda mencari peluang bisnes dari rumah? Tak kisahlah anda seorang yang bekerja atau suri rumah sepenuh masa, pastinya ingin mencari peluang bisnes dari rumah kan?   Dengan perbelanjaan besar hari ini, serba serbi mahal, bawa duit rm 100 ke pasar pun boleh dibilang dengan jari berapa barang je[…]

Read More

Kelebihan dan testimoni Vitamin C Shaklee. Hari ni saya nak cerita tentang Vitamin C Shaklee. Apa yang bestnya Vitamin C Shaklee ni sampai asyik habis stok je walau baru je Shaklee restock?   Baru-baru ni 30 000 Vitamin C Shaklee habis dalam masa 2 hari tau. Memang ramai[…]

Read More

Assalamualaikum.. Salam Ramadhan kepada semua. Alhamdulillah..2 hari dah kita berpuasa. Disebabkan PKP ni, ramai di kalangan kita mencuba pelbagai resepi baru untuk juadah berbuka. Hari ni saya nak berkongsi resepi tepung pelita gerenti jadi untuk anda cuba.   Kenapa saya katakan resepi tepung pelita gerenti jadi? Sebabnya pertama[…]

Read More

~ Pengalaman Placenta Previa Episod 5 ~   Sungguhlah hospital bukan tempat yang sesuai untuk didiami lama-lama. Berkampung di hospital menyebabkan antibodi saya lemah.   Sekejap-sekejap batuk, sekejap-sekejap selsema. Lebih malang lagi, 3 hari sebelum operation, saya demam panas, batuk teruk dan selsema.   Masa ni doktor, doktor[…]

Read More

Manusia sangat memerlukan syafaat apabila mereka dihimpunkan di Padang Mahsyar kelak. Tiada seorang manusia pun yang terlepas daripada melakukan dosa kecuali Nabi Muhammad SAW.   Syafaat bererti memohon pertolongan pada saat memasuki syurga Allah SWT. Ada beberapa syafaat yang boleh diperoleh manusia dan salah satunya adalah syafaat daripada[…]

Read More

Hari ni saya nak berkongsi kebaikkan dan testimoni Omega Shaklee. Omega ialah minyak ikan paling tulen di dunia, yang memberi banyak manfaat untuk seisi keluarga, tak kiralah sama ada untuk ibu bapa atau untuk anak-anak. Seawal usia 1 tahun, anak kita dah boleh diberikan Omega Shaklee untuk kesihatan[…]

Read More

Assalamualaikum sahabat semua.. hari ni saya terpanggil nak merakam pengalaman membeli-belah semasa PKP ni. Ye lah, ini pengalaman pertama negara kita menghadapi ujian sebegini. Pengalaman pertama juga bagi kita berhadapan dengan virus merbahaya Covid-19 dan terpaksa melalui Perintah Kawalan Pergerakkan (PKP) sebegini.   Hari ini bukan kali pertama[…]

Read More

Assalamualaikum.. Alhamdulillah semalam berjaya juga buat ais krim Malaysia ala Magnum yang lama dah viral ni. Almaklum masa PKP ni, bebudak ni mengunyah je kan. Terpaksalah ibu merajinkan diri.    Resepi Ais Krim Malaysia Magnum viral gerenti sedap ni saya dah ‘adjust’ supaya bahannya mudah dan murah, dan[…]

Read More

Anda pencinta Vivix? Mencari Vivix harga murah ? Jangan gusar.. kami ada penyelesaiannya.. Comfirm harga ni harga paling murah di pasaran dan semestinya dari pengedar yang sah.   Bagaimana nak dapatkan Vivix harga murah? Mudah je.. anda beli 2 botol, anda terus LAYAK mendapat HARGA AHLI, dapat FREE[…]

Read More

Marhaban ya Ramadhan.. Lagi beberapa hari lagi kita akan menjejaki bulan Ramadhan. Bulan yang ditunggu-tunggu..bulan yang membawa ‘hadiah’ dari Allah berupa bonus pahala, rahmat, keampunan dosa dan lain-lainnya.   Marhaban Ya Ramadhan.. mungkin tahun ini puasa kita berbeza dari tahun-tahun sebelumnya. Tiada lagi lantunan suara imam bertarawih di[…]

Read More
Call Now Button Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.