Alhamdulillah.. hari ni berkesempatan untuk berkongsi testimoni Vivix bantu pesakit diabetes dan darah tinggi.   Adakah anda di sini mengalami penyakit diabetes atau kencing manis? Atau mengalami kedua-dua penyakit ini serentak? Jika bukan anda, mungkin ibu bapa atau saudara mara anda ada mengalami 2 penyakit merbahaya ini.  […]

Read More

Assalamualaikum buat semua pembaca Mommy Iskandar. Hari ni terpanggil nak bercerita tentang pentingnya Vitamin C Shaklee perlu ada di setiap rumah.   Untuk makluman, Vitamin C Shaklee ni antara vitamin asas yang perlu ada di setiap rumah kita. Sebabnya, Vitamin C ni lah yang bertindak melindungi sel-sel badan[…]

Read More

Jerebu merbahaya ? JEREBU boleh dikatakan masalah berulang di rantau Asia Tenggara akibat pembakaran terbuka atas alasan membersihkan kawasan hutan untuk tujuan pertanian.   Di Kuala Lumpur dan Selangor, sekolah-sekolah telah diarah tutup pada 24 Jun 2013 bagi mengelakkan kesan kesihatan yang teruk kepada para pelajar.   Hari[…]

Read More

Makanan Untuk Mata Sihat. Perlu ke makanan untuk mata? Selalu kita mengabaikan kesihatan mata.. Kita selalu fokus nak cantik, nak sihat dan bertenaga, nak langsing, tapi sedar tak sedar organ mata yang banyak berjasa pada kita ni pun perlu diberi perhatian.   Nak mata sihat, jom kita amalkan[…]

Read More

Sempena promosi Omega buy 6 free 1 pada bulan November ni, suka nak bercerita tentang kebaikkan Omega Guard Shaklee. Apa kelebihan dan dan kebaikkan Omega Guard Shaklee ni? Dan siapa yang patut mengambilnya?   Omega Guard Shaklee merupakan minyak ikan terbaik di dunia. Apa perbezaan Omega Shaklee berbanding jenama[…]

Read More

Seiring dengan usia, seorang wanita menyedari aset berharganya semakin kurang menarik. Adakah kerana kehamilan? menyusukan? atau faktor usia itu sendiri? Apakah rahsia payudara montok dan anjal ?   Antara penyebab utama payudara menjadi lembik dan kendur ialah kehilangan kolagen dalam badan. Seiring pertambahan usia, kolagen dalam badan semakin[…]

Read More

Alhamdulillah, raya bakal menjelang beberapa hari lagi. Selain lecithin, alfalfa dan herblax, Peppermint Ginger Plus Shaklee adalah antara hot product semasa raya. Kenapa? Kerana ia sangat bagus untuk membantu penghadaman kita..   Apa itu Pepermint Ginger Plus Shaklee? Ia adalah kombinasi 4 herba dari Barat dan Timur, dihasilkan di[…]

Read More

Assalamualaikum. Lagi 5 hari ramai yang akan pulang ke kampung halaman untuk menyambut lebaran. Pelbagai persediaan disiapkan, termasuk kuih raya, tudung raya, angpau raya untuk dihadiahkan pada mak dan ayah tersayang. Namun, apa kata raya kali ni kita bawa sedikit kelainan? Kita hadiahkan mak ayah kita suplement untuk[…]

Read More

Ini soalan kegemaran ramai.. ” Saya sihat tetapi sering letih, vitamin apa yang patut saya ambil ya? “   Untuk mereka yang sihat tetapi sering letih, vitamin asas yang perlu diambil ada 3 iaitu: Vitamin C B Complex Vitalea (multivitamin)   ” Banyaknya saya kena ambil? Ambil satu[…]

Read More

Carotomax Shaklee suplement terbaik mata. Jika anda mengalami salah satu simptom di bawah, suplement Carotomax wajib untuk anda amalkan setiap hari.   Simptom-simptomnya: Mata semakin kabur dan power cermin mata semakin meningkat Mata anda silau pada waktu malam atau pada cahaya terang Doktor mengesahkan anda mengalami masalah katarak[…]

Read More

Hangatkan hubungan suami isteri ? Macam mula-mula kahwin dulu? Boleh ke?   Mestilah boleh.. Dan semestinya perlu ada usaha.. maklumlah usia pun dah meningkat, hormon berubah, hubungan suami isteri juga sedikit banyak mesti berubah kan..   Untuk yang mengalami perubahan dan berasa hubungan suami isteri semakin dingin, janganlah[…]

Read More

Alhamdulillah, Advanced Joint Health Tablet (AJHT) Shaklee makin mendapat sambutan ramai. Mana taknya, mak-mak kita yang selalu sakit lutut, sakit pinggang dan bahagian-bahagian yang melibatkan sendi terutamanya, sangat lega selepas mengambil AJHT. Bagaimana AJHT Shaklee membantu sakit sendi ? AJHT Shaklee mengandungi nutrien kesihatan-sendi yang direka khusus untuk kesihatan[…]

Read More

Masalah kesuburan lelaki? Benarkah masalah kesuburan boleh berpunca daripada lelaki? Ya, sememangnya boleh jika pasangan masih tidak berjaya menimang cahaya mata. Ada kemungkinan masalah kesuburan berpunca daripada isteri, suami atau kedua-duanya sekali.   Namun seringkali masalah kesuburan dikaitkan dengan wanita, berikutan lumrah lelaki yang agak ego untuk menjalani[…]

Read More

Vivix, satu-satunya suplemen di dunia yang mampu menembusi DNA manusia. Vivix sangat bagus untuk merawat penyakit 3 serangkai iaitu penyakit kencing manis, penyakit jantung dan darah tinggi. Jika anda atau ibu bapa anda menghidap penyakit 3 serangkai ini, jangan bimbang, vivix boleh membantu. Cuma kali ni saya nak[…]

Read More

Gembira rasa hati bila customer yang mengamalkan Shaklee memberitahu saya yang hubungan intim suami isteri semakin baik. Yang dah lama kahwin tu, rasa macam baru je kahwin. Yang baru pula, terasa seperti malam pertama gitew. hehe.. So apa rahsia vitamin Shaklee menghangatkan hubungan intim suami isteri tu?  […]

Read More

Jantung yang sihat ialah anugerah yang paling berharga. Sejak di dalam perut lagi, jantung dah mula bekerja, bekerja dan terus bekerja sehinggalah hari tua kita. Penting untuk memastikan jantung kita sentiasa sihat, agar kita dapat melalui kehidupan dengan sihat dan tenang. Antara komponen terpenting untuk memastikan jantung kita sihat[…]

Read More

Tak lama lagi tibanya musim haji. Bagi anda yang ibu bapa, saudara atau kenalan yang bakal menunaikan haji atau umrah, apa kata hadiahkan mereka “Suplement Haji dan Umrah”. Maklumlah perjalanan jauh dan  perubahan cuaca terutamanya, akan membuatkan perubahan di dalam badan yang memungkinan menjejaskan kesihatan.   Jadi untuk[…]

Read More

Menjadi seorang ibu baru memang tak mudah. Banyak pelajaran baru yang harus dipelajari ibu untuk menjaga permata hati hati dengan baik. Bagaimanakah cara terbaik menguruskan bayi terutama kepada yang pertama kali bergelar ibu bapa?   Sebaik si ibu selamat melahirkan anak, maka bermulalah fasa baru dalam kehidupan suami[…]

Read More

Keputihan sememangnya mengganggu. Keputihan yang banyak menyebabkan wanita sering berasa tidak selesa, gatal-gatal dan kurang keyakinan diri ketika bersama suami. Jika masih belum berkahwin tetapi dah mengalami keputihan, tentulah hati lagi risau. Berikut ialah tips menghilangkan keputihan buat tatapan anda semua..   Tips Menghilangkan Keputihan: Pastikan miss V[…]

Read More

Salam jumaat semua, hari ni saya nak memperkenalkan set terbaik untuk anak kita iaitu Smart Brain & Health Set For Children. Semua ibu bapa mengimpikan anak yang pintar, cerdik, genius dan pastinya mahu anak sentiasa sihat dan ceria kan? Set ini membantu meningkatkan IQ anak, dalam masa yang[…]

Read More